Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013

Η ΑΝΤΙΛΗΨΗ....


Η αντίληψη μας....για τη ζωή.

 

Oι πέντε αισθήσεις.....μας πλαισιώνουν και περιβάλλουν τον κόσμο που αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα….αλλά αυτό όμως μπορεί να δημιουργεί και ορισμένες πλάνες. Ο οφθαλμός μας δεν είναι τέλειος συλλέκτης ακτινοβολιών....γιατί ΑΔΕΛΦΙΑ...δεν αντιλαμβάνεται ακτινοβολίες εκτός του ελάχιστου εύρους των ορατών μηκών κύματος, οπότε αντιλαμβανόμαστε μόνον ένα απειροελάχιστο κομμάτι του Σύμπαντος Κόσμου που μας περιβάλλει κι έτσι ορισμένες παράμετροι αυτής της αδυναμίας μας καθιστούν στο να βλέπουμε μια σειρά αντικειμένων ή γεγονότων που παραμένουν αόρατα για τον άνθρωπο, εφόσον τα μήκη κύματος της ακτινοβολίας την οποία εκ­πέμπουν δεν καταγράφονται από τον οφθαλμό μας. 


Επειδή ακριβώς οι αποστάσεις μεταξύ των μορίων και των ατόμων είναι απει­ροελάχιστες, δεν αντιλαμβανόμαστε πλήρως την αυτόνομη και ανεξάρτητη ύπαρξή τους. Αντιθέτως, δημιουργείται η ψευδής εντύπωση…..ότι μια συλλογή ατόμων ή μορίων, μεγάλης πυκνότητας, αποτελεί ενιαία και αυτόνομη υλική οντότητα. Με τον τρόπο λοιπόν αυτό δημιουργείται η ψευ­δαίσθηση της υλικής ατομικότητας των αισθητών αντικειμένων.

 Το μόνο τελικά πραγματικό μέσα στο Σύμπαν είναι το «χωροχρονικό συνεχές», το οποίο φυσικά είναι άτμητο και αδιαίρετο. Αν όμως τμήσουμε το χωροχρονικό συνεχές, τα παραγόμενα μέρη δεν έχουν καμία από τις ιδιότητες του χωροχρονικού συνεχούς ούτε και το περιγράφουν. Που σημαίνει ότι, αν το σπάσουμε σε χώρο και χρόνο, ούτε ο χρόνος ούτε ο χώρος περιγράφουν την Συμπαντική πραγματικότητα. Ο χρόνος και ο χώρος, όπως τον περιγράφουν και τον μετράνε τα ρο­λόγια μας, τα ημερολόγια και οι μεζούρες  αντίστοιχα, δεν έχουν καμία σχέση…. ούτε περιγράφουν την πραγματικότητα της Συμπαντικής Δη­μιουργίας.

Οι ανθρώπινες αισθήσεις μας, δεν αποτελούν το αδιάψευστο κρι­τήριο της αλήθειας των συμπαντικών μορφών και των φαινόμενων. Έτσι αυτάρεσκα ονομάζουμε εξατομικευμένο υλικό αντικείμενο που αποτελεί μια σκιά αυτού που πραγματικά είναι, στα πλαίσια της μη αισθητής πραγματικότητας. Έτσι μέσω των αισθήσεών μας και των διαφόρων οργάνων μας που τις ενισχύουν, δεν αντιλαμβανόμαστε πλήρως το Σύμπαν όπως αυτό στην πραγματικότητα είναι, αλλά όπως έχει τη δυνατότητα να το αντιλη­φθεί ο εγκέφαλος μας, μέσω των ατελέστατων ανθρώπινων αισθή­σεων μας. Γι’ αυτό και η πραγματική φύση του τετραδιάστατου μη Ευκλείδειου Σύμπαντος είναι μη αισθητή και περιγράφεται μόνο μέσω μαθηματι­κών σχέσεων.

Σήμερα το πρώτο βήμα της μαζικής αφύπνισης μιας  ΓΝΩΣΗΣ που σε πολ­λές περιπτώσεις ενυπάρχει συνειδησιακά μέσα στην ανθρώπινη φύση,……αποτελεί ίσως και την πιο δύσκολη φάση διαμόρφωσης μιας ευρύτερης κοινωνικής πνευματικότητας που είναι ζητούμενο. Η νέα επιστημονική προσέγγιση της συμπαντικής Συνειδητότητας δίνει τη δυνατότητα σε όλο και περισσότερους ανθρώπους σήμερα να βαδί­σουν το δρόμο της «αυτογνωσίας»…το γνώθι σαυτόν. Με τον όρο «αυτογνωσία» εννοώ την προσπάθεια της αν­θρώπινης πνευματικότητας να συνδέσει τις επιμέρους γνώσεις, τις οποίες απέκτησε μέσω της Συμπαντικής Συνειδητότητας, με την έν­νοια της «φύσης» του ανθρώπου, αλλά και με την ουσία κάθε αισθη­τής ύπαρξης.

Τα θέματα που μπορούμε να επεξεργαστούμε, μέσω της νέας Συμπαντικής Λογικής μας, είναι η μεταφορά της γνώσης περί ψευδαίσθησης των αισθητών αντικειμένων στο επίπεδο του ανθρώ­που και η θέση των αισθητών γεγονότων, μηδέ εξαιρουμένης της ίδιας της ύπαρξης μας, μέσα στα πλαίσια της Συμπαντικής ολικότητας. Οι απαντήσεις  φυσικά πάνω σε αυτά τα θέματα ……..δεν μεταβάλλουν μόνο την ατομική ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ του ανθρώπου, αλλά διαμορφώνουν συγχρόνως νέες  κοινωνικές απόψεις οι οποίες  διαμορφώ­νουν  και τα πλαίσια ενός νέου πολιτισμικού ρεύματος….σε αυτήν ΑΛΛΑΓΗ που βιώνουμε. Αν επιδράσουμε πάνω σε μια συμπαντική μορφή ή γεγονός ΘΕΤΙΚΑ ή ΑΡΝΗΤΙΚΑ θα πρέπει να αναμένουμε να υποστούμε, αργά ή γρήγορα, άμεσα ή έμμεσα, μια ίση ανταποδοτική επίδραση.

Είναι ο νόμος της ανταποδοτικότητας  και πρέπει να τον λαμβάνουμε σοβαρά υπ' όψη μας, κάθε φορά που, συνειδητά ή ασυνείδητα, οδηγούμαστε σε δράσεις απέ­ναντι σε κάθε τι που αφορά τα τεκταινόμενα ……στον υλικό κόσμο των ψευδαισθήσεών μας.

ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΙΦΙΓΕΝΗΣ (Ε.Ι.)


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα