Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Κι αν εμείς, είμαστε τελικά οι Βάρβαροι; (2)

 Καθημερινά, επιβεβαιώνεται η φρικτή Αλήθεια, η οποία γκρεμίζει ψευδαισθήσεις και φαντασιακές παρορμήσεις. Εμείς, είμαστε, τελικά, οι Βάρβαροι. 

Δύσκολα θα γίνει κατανοητό, πως ο Ελληνισμός δεν εχει να κάνει με φυλή η Έθνος, αλλά με νοοτροπία, ψυχοδομή και αξίες.
Δύσκολα θα γίνει κατανοητό, στον 21ο αιώνα, το Όραμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου για εναν ενωμένο κόσμο, μια ενωμένη ανθρωπότητα, υπο τον μανδύα και την παίδευση της Ελληνικής Σκέψης και Γνώσης.

Περισσότερο Έλληνες, δυστυχώς, είναι στην πράξη, οι Σκανδιναβοί και οι Δυτικοί. Περισσότερο ζήλο είχαν και εχουν, στο να ομοιάσουν, στους πρώτους των πρώτων κι ας έβαλαν το χεράκι τους , προκειμένου να μην ξαναβρούμε τον παλαιό μας εαυτό, εμείς οι κάτοικοι της Μέσης Γης, που ομιλούμε την Ελληνική ακατάπαυστα για χιλιετίες.  

Το να κρίνει κανείς τους ανθρώπους φυλετικά, η βάση θρησκείας, είναι κάτι το απαράδεκτο, το χυδαίο και το ποταπό.Το να τους κρίνει κανείς πολιτισμικά ομως, είναι μια άλλη, απαραίτητη υπόθεση.

Η κρίση, μεταξύ των ανθρώπων και των πολιτισμών πρέπει να γίνεται βάση παιδείας, συμπεριφοράς και αγωγής ενός εκάστου. Την ανώτερη παίδευση , για τα ανθρώπινα δεδομένα, την κατέκτησαν, την πέτυχαν και την εφάρμοσαν, οι Έλληνες, πριν αρκετό καιρό. Έκτοτε, οι Καλύτεροι των ανθρώπων, είτε είναι, είτε ομοιάζουν με Έλληνες. 



Το να μιλάς Ελληνικά, είναι τιμή και ευθύνη. Το να είσαι στην πηγή του Ελληνισμού και να μην πίνεις νερό, είναι αμαρτία, τεραστίων διαστάσεων. 



Οι Έλληνες είχαν κατακτήσει το ιδανικό, για ανθρώπινο πολιτισμό. Ήταν Ιδεολάτρες, σε κάθε τομέα και πλαίσιο της ζωής τους. 

Όπως εκανα λόγο σε προηγούμενο άρθρο μου, με τίτλο, Η Πίστη και η Αγάπη ακόμα και η Ιδεολατρεία, ειδωλολατρεία είναι. Τα πάντα, είναι ειδωλολατρεία, εφόσον εχουν να κάνουν, με τα δεδομένα, αυτού του κόσμου. Όμως, η ιδεολατρεία, είναι η υγιέστερη και ανώτερη μορφή ειδωλοπλασίας. Μπορεί οι Ιδέες και η λατρεία τους, να δημιουργούν πνευματικά η ιδεατά είδωλα, αλλά είναι είδωλα - πυξίδες- στον χώρο και στον χρόνο. Οι ιδέες και τα ιδανικά , εναποθέτουν εξω απο εμας, οσα μέσα μας θέλουμε να κατανοήσουμε, να επιτύχουμε και να εκπληρώσουμε σε αρμονία με τον σύμπαντα κόσμο. Ως κομμάτι της φύσεως , οι Έλληνες ενιωσαν την ανάγκη να προσωποποιήσουν (αρα να ειδωλοποιήσουν) τα απόκρυφα και αποκρυπτογραφημένα νοήματα του σύμπαντος κόσμου, εξω απο αυτούς,για αυτούς, κι ετσι να πορευθούν, οπως κι αν ερθουν τα πράγματα, με υγεία και σωστά πρότυπα, εναρμονισμένα με την φύση, στο πέρας των αιώνων. Με αυτή ακριβώς την λογική, επλασαν τους θεούς τους, τις πόλεις τους, τους Εαυτούς και τους χαρακτήρες τους. Διδάχθηκαν απο την φύση και η φύση τους καθοδήγησε . Προσωποποιόντας τον Ήλιο ως Απόλλωνα και την Σελήνη ως Άρτεμις, κατόρθωσαν να κάνουν οικείους, τους 2 κοσμικούς αδερφούς-εραστές, που φωτίζουν και καθοδηγούν τον Άνθρωπο. 

Με την προσωποποίηση της φύσης και του σύμπαντος, κατόρθωσαν να αποκτήσουν πρόσβαση, στις ιδιες τις ψυχές των Άστρων και των φυσικών φαινομένων, με τρόπο που να μπορούν να συνδιαλαγούν μα και να εξελιχθούν, τόσο μέσα οσο και εξω απο αυτούς. Τι είναι αραγε το Σύμπαν, αν οχι ενας γιγάντιος ζωντανός οργανισμός ; Με την Ιδεολατρεία, οι Έλληνες, επλασαν είδωλα, κάνοντας το σύμπαν προσιτό πνευματικά , εως οτου ηταν ετοιμοι, να κάνουν το αμέσως επόμενο άλμα και να το κάνουν προσιτό επιστημονικά και τεχνολογικά, με μια σφαιρική και "τέλεια" ολιστική προσέγγιση του χώρου και του χρόνου. Σε βάθος χρόνου το πέτυχαν, αν αναλογιστεί κανείς, πως εξαιτίας εκείνων, εξελίχθηκε η επιστήμη στην Δύση τους τελευταίους αιώνες. Η πρώτη ύλη ηταν έτοιμη. Η υλοποίηση ομως, δυστυχώς, άργησε.

Οι ιδέες, ως πυξίδα και φάρος, εξω απο εμάς, για εμάς, λειτουργούν λυτρωτικά, αρκεί, να μην μας καταδυναστεύουν, αλλά να υπόκεινται κι αυτές, στον αιώνιο νόμο της ροής και της διαρκούς εξέλιξης. Όταν κάποιος αποκτήσει ικανοποιητική θέαση και γνώση του μέσα, μπορεί ύστερα να εναρμονιστεί με εναν "φάρο" έξω απο αυτόν και να αφεθεί στην ροή της ζωής να τον οδηγήσει στην εκπλήρωση του αυτοοριζόμενου "πεπρωμένου" του, στο σύντομο πέρασμα του απο αυτόν τον κόσμο.

Οι Έλληνες, ηταν το εργοστάσιο παραγωγής ιδεών, προτύπων, πολιτευμάτων, επιστημών και οραμάτων. Ήταν, είναι ,αλλά και θα είναι, η βάση της ανθρωπότητας. Σε καμία των περιπτώσεων δεν ήταν αλάνθαστοι, η "θεοί". Έπλασαν τους θεούς τους με ατέλειες και πληθώρα μειονεκτημάτων, ακριβώς οπως συμβαίνει και με την φύση την ίδια. Η αρμονία, έρχεται απο την σύγκρουση και την ζεύξη των αντιθέτων και η ζεύξη, ως Ζεύς, δεν μπορούσε, παρα να είναι Πατέρας της φύσεως μα και των Ανθρώπων. Θεών και Ανθρώπων.

Η Λατρεία της φύσης, διαμέσου Ιδεών και ειδώλων, δεν μπορεί να γίνει θεωρητικά. Πρέπει να βιωθεί , εκστατικά, θεουργικά, φιλοσοφικά μα και θρησκευτικά αλλά δίχως "Ιερατεία" και Ιερές γραφές να ορίζουν την προσωπική σχέση ενός εκάστου με την Φύση. Είναι σχέση Ιερότητας μεταξύ Ανθρώπου και Σύμπαντος. Ιερότητα, που εφτασε σε σημείο, την Εστία, να την "πλάσουν" ως Θεά της Οικογένειας . Έχοντας ως ιδεο-φάρο για παράδειγμα , την οικογένεια, ως θεότητα, γνώριζαν, πως η οικογένεια, αποκτάει ανώτερο υπόβαθρο και αξία στο διηνεκές. Η Εστία, προστάτευε τον "Θεσμό" κι ετσι ο Θεσμός αυτός, αν κινδύνευε ποτέ, θα έβρισκε αντιμέτωπους τους θνητούς, με την οργή μιας θεάς. Αιδώς και Σέβας, πηγάζει αυτόματα, απο μια τέτοια θεώρηση και αντίληψη του κόσμου. Κι αυτό συνέβαινε με κάθετι στην ζωή τους. 

Ζούμε σε μια χρονική περίοδο, που οι καλύτεροι Εκείνων, θα βάφτιζαν βαρβαρική σε κάθε τομέα. 

Ζούμε σε μια περιοχή, στην οποία πάντα θα εκφράζονται, ολες οι μεγάλες κοσμοιστορικές αλλαγές .

Η θα τιμήσουμε τους Εαυτούς μας, κάνοντας μας εστω και κατ ελάχιστο καλύτερους σε κάθε τομέα, η θα εξαφανιστούμε, οπως η φύση ορίζει νομοτελειακά, για κάθε εκφυλισμένο οργανισμό της. 

Αλλά , παρά την κριτική και την δικαιολογημένη οργή, για την κάκιστη διαχείριση της Γνώσης απο την "Ελίτ" της δύσεως, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε λεπτό, το πλέον σημαντικό . Το μόνο σημαντικό.


Εμείς είμαστε οι Βάρβαροι, τελικά

Ας το αλλάξουμε.

K.C


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα