Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ, ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ, ΑΛΗΤΕΣ, ΠΟΥΛΙΑ


Γκάλοπ. Δεν περνάει μήνας χωρίς να σκάσει μύτη κι ένα γκάλοπ. Να ξέρουμε που βρισκόμαστε κι αν προκύψει γεγονός μπουμπουνητό, όπως η δολοφονία Φύσσα από αληταρά χρυσαυγίτη, επιτόπου θα παραγγελθεί έκτακτη σφυγμομέτρηση. Είπαμε. Να μην παίζουμε στα τυφλά. Να βλέπουμε τι δείχνει η βελόνα. Πόσο ζυγίζει κάθε κόμμα, κάθε στιγμή.

Η αποθέωση της αναξιοπιστίας των πολιτών. Ένα μεγάλο τμήμα του λαού συνεχώς μετακινείται. Ασταμάτητα. Σήμερα ψηφίζει αυγά, αύριο καλάθια.

Τα νούμερα δεν εκφράζουν το μέγεθος των άπιστων ψηφοφόρων που προδίδουν το κόμμα τους. Το ΠΑΣΟΚ π.χ βρίσκεται στο 6% και μετά από μια βδομάδα ανεβαίνει στο 6,5%. Δεν σημαίνει ότι «κέρδισε» μισή μονάδα. Πιθανότα να ενισχύθηκε 1,5% και να έχασε ένα τα εκατό.


Δεν αποκλείεται κάποιοι να την κοπάνησαν από ένα κόμμα και να ξαναεπέστρεψαν μερικοί στο προηγούμενο. Αυτή η «κυκλοφορική σύγχυση» δεν καταγράφεται στα γκάλοπ.

Το κόμμα που πραγματικά εντυπωσίασε με την ανοδική του πορεία τα δύο τελευταία χρόνια είναι η Χρυσή Αυγή. Καμμία σχέση μ’ ότι υπάρχει. Ακραίο κόμμα, σκληροπυρηνικό, αντισυμβατικό, το έβαλαν στο σημάδι όλα τα άλλα κόμματα. Ο κόσμος, όμως, το αγκάλιασε και του έδωσε θέση καλύτερη απ΄ ό,τι  άλλες παραδοσιακές κομματικές δυνάμεις ΠΑΣΟΚΚΚΕ.

Μαγκιά του κόσμου, λέει ο αποδυτηριάκιας, που σε κάποια φάση αλλάζει κόμμα, ακόμα και χωρίς να αρνείται την όποια ιδεολογία του σαν άτομο. Μαγκιά να ψηφίζει σήμερα έτσι κι αύριο γιουβέτσι. Γιατί, όχι;

Γιατί να ‘ναι προσκολημένος ο άλλος σ’ ένα κόμμα; Σήμερα π.χ παίζει μπάλλα με τη Χρυσή Αυγή κι αύριο της γυρίζει την πλάτη.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα