Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

«Το Κουβέιτ και τα κράτη του Κόλπου χρηματοδότησαν τη σφαγή στη Λατάκεια»



«Να πάει άμεσα το ζήτημα στο Συμβούλιο Ασφαλείας και στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο»

Οκτώβριος 15, 2013.

Όπως αποκάλυψε το «Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», ομάδες της συριακής αντιπολίτευσης, ορισμένες συνδέονται με την οργάνωση της ‘βάσης’ [αλ Κάιντα] που χρηματοδοτούνται  από άτομα που κατοικούν στο Κουβέιτ και σε άλλα κράτη του Κόλπου, σκότωσαν 190 άμαχους σε μια επίθεση στην περιφέρεια της Λατάκειας στις 4 Αυγούστου 2013.

Καλούνται οι κυβερνήσεις που ενισχύουν τις ομάδες αυτές «να περιορίσουν τις μεταβιβάσεις κονδυλίων προς αυτές που συμμετείχαν τεκμηριωμένα σε συστηματικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Συρία.

Η οργάνωση που έχει ως σκοπό την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εδρεύει στη Νέα Υόρκη και αναφέρει τα παραπάνω σε έκθεση που κυκλοφόρησε χθες, ότι «ένοπλες ομάδες της αντιπολίτευσης στη Συρία σκότωσαν περισσότερους από 190 πολίτες   και πήραν ως ομήρους περίπου 200 άτομα, γυναίκες και παιδιά, τα οποία κρατούνται ακόμη από την ημέρα της σφαγής, την 4η Αυγούστου», γράφει το δημοσίευμα  του «αραβικού πρακτορείου της διασποράς».

Επισημαίνεται ακόμη  ότι εκτελέστηκαν τουλάχιστον άλλα 67 άτομα  σε χωριά τα οποία πρόσκειται στις κυβερνητικές δυνάμεις και αυτές οι δολοφονίες είναι κατάφωρες παραβιάσεις των διεθνών νόμων και αποτελούν  εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Το αραβικό δημοσίευμα αναφέρει ότι το «Human Rights Watch» καλεί το Συμβούλιο Ασφαλείας να παραπέμψει το ζήτημα αυτό της Συρίας στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο άμεσα.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα