Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου 2013

Ο άνθρωπος που ζει την εσωτερική ζωή

Δεν υπάρχει ένας συγκεκριμένος τύπος εξωτερικής εμφάνισης που να αποδεικνύει ότι ο άνθρωπος ζει την εσωτερική ζωή, υπάρχει, όμως, κάτι άλλο. ΄Οταν ένα παιδί πλησιάζει τη νεανική ηλικία, βλέπει κανείς να διαχέεται ένα φως από την έκφρασή του, να αναδύεται μια καινούργια συνείδηση και να έρχεται μια καινούργια γνώση, που το παιδί δεν κατείχε προηγουμένως. Αυτά είναι τα σημάδια της νεότητας, όμως, δεν το λέει αυτό το παιδί.
Εκείνο δεν μπορεί  να μας το πει, δεν θα μπορούσε να μας το εξηγήσει, ακόμα και αν το ήθελε. Παρόλα αυτά, μπορεί να το διακρίνει κανείς σε κάθε του κίνηση, φαίνεται από κάθε του έκφραση ότι τώρα κατανοεί τη ζωή. Το ίδιο συμβαίνει και με την ψυχή : όταν αρχίζει να κατανοεί τη ζωή που είναι πάνω και πέρα από αυτήν τη ζωή, αυτό φαίνεται. Αν και ο άνθρωπος που του συμβαίνει αυτό μπορεί να αποφεύγει να το επιδεικνύει, εν τούτοις, από την έκφρασή του, την κίνησή του, το βλέμμα του, τη φωνή του, την κάθε του κίνηση και από τη στάση του απέναντι στη ζωή, μπορεί ο σοφός να αντιληφθεί και οι άλλοι άνθρωποι να διαισθανθούν ότι έχει συνειδητοποιήσει κάποιο μυστικό.
Η εσωτερική ζωή είναι μια γέννηση της ψυχής. Ο Χριστός λέει ότι η ψυχή, αν δεν ξαναγεννηθεί, δεν θα εισέλθει στη βασιλεία των ουρανών. Συνεπώς, κατανόηση της εσωτερικής ζωής σημαίνει την είσοδο στη βασιλεία των ουρανών. ΄Οταν αυτή η συνειδητοποίηση έρχεται στο ανθρώπινο ον, παίρνει τη μορφή αναγέννησης και μαζί της έρχεται η βεβαιότητα της αιώνιας ζωής.
Ιναγιάτ Χαν
ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα