Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΞΟΝΤΩΘΗΚΑΝ 600 ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΙΟΡΔΑΝΙΑ "Κόλπος των Χοίρων" νο2 για τις ΗΠΑ στη Συρία


Σημαντικό πλήγμα δέχτηκαν οι ισλαμικές δυνάμεις στη Συρία, όταν δύο τάγματα συνολικής δύναμης 600 ανδρών, έπεσαν σε ενέδρα του εθνικού συριακού στρατού, ενώ κατευθύνονταν προς την Ντεράα. 
Δυτικές διπλωματικές πηγές αναφέρουν στην αμερικανική εφημερίδα World Tribune  ότι "οι συγκεκριμένς εκπαιδευμένες στην Ιορδανία αντικαθεστωτικές δυνάμεις κυριολεκτικά αποδεκατίστηκαν από ένα μηχανοκίντηο σύνταγμα του συριακού εθνικού στρατού το οποίο είχε αφιχθεί στην περιοχή χωρίς να γίνει αντιληπτό, με αποτέλεσμα να δεχτούν συνδυαστικά πλήγματα. Η δύναμη αυτή απέτυχε να εισχωρήσει πέραν των 10 χλμ στη συριακή επικράτεια πριν να εντοπισθεί και να καταστραφεί από το συριακό στρατό" οι συγκεκριμένες μονάδες μάλλιστα θεωρείται ότι τέθηκαν εκτός μάχης αφού ελάχιστοι επιβιωσαν.



 Στόχος τους ήταν να ενισχύσουν την Ντέραα το οποίο είναι το ενπομείναν προπύργιο των ανταρτών στην Συρία, και από εκεί επρόκειτο να ξεκινήσουν επίθεση στη Δαμασκο 
Οι πηγές παραδέχονται ότι επρόκειτο περί μεικτής δύναμης ισλαμιστών ανταρτών και ισλαμιστών μισθοφόρων από την Αίγυπτο (Αδελφοί Μουσουλμάνοι) και την Σ.Αραβία (το κέντρο του σαλαφισμού). 
Ήταν εκπαιδευμένοι από την CIA και τις μυστικές ιορδανικές υπηρεσίες και εξοπλίστηκαν με αντιαρματικά και αντιαεροπορικά συστήματα, όπως και συσκευές νυκτερινής οράσεως.Το μεγαλύτερο μέρος του εξοπλισμού προήλθε από την πρώην Γιουγκοσλαβία. Η Ιορδανία αποτελεί εδώ και καιρό το κέντρο εκπαίδευσης των Αμερικανών για τους ισλαμιστές μισθοφόρους. 
Οι μονάδες των ισλαμιστών διέσχισαν τα ιορδανικά σύνορα με σκοπό να φτάσουν στην πόλη Ντέραα, και τους υποδέχθηκαν με μεγάλη εχθρότητα οι Δρούζοι της περιοχής, οι οποίοι δεν τους δέχτηκαν καθότι τους θεωρούσαν απειλή, και πράκτορες των Αμερικανών. 
Μέσα σε λίγες ώρες εντοπίστηκαν από μονάδες του συριακού στρατού που τους επιτέθηκαν και τους κατέστρεψαν ολοσχερώς. Κατά τη διάρκεια του "κυνηγιού" προσπάθηαν κάποιοι από αυτούς να καταφύγουν στο Γκολάν στα σύνορα με το Ισραήλ, και μάλλιστα να πάρουν ομήρους από το προσωπικό του ΟΗΕ με στόχο να τους χρησιμοποιήσουν ως ανθρώπινη ασπίδα για να διαφυγουν. 
Το σχέδιο της CIA ήταν απλό, αλλά απλοϊκό  "Θέλαμε να δημιουργήσουμε μια ισχυρή επαναστατική παρουσία στη Νότια Συρία που θα αποτελούσε πόλο έλξης και για άλλες ομάδες με στόχο να συγκεντρωνόταν μια μεγάλη δύναμη για να προελάσει στην Δαμασκό" 
Η ήττα αυτή αποτελεί σημαντικό πλήγμα και συγκρίνεται με την ήττα των ΗΠΑ στο Κόλπο των Χοίρων όταν Κουβανέζοι αντικαθεστωτικοί εξοντώθηκαν από τις δυνάμεις του Φιντέλ Κάστρο. 
Οι ΗΠΑ πίστευαν ότι θα επαναλάμβαναν ότι έκαναν στη Λιβύη όταν χρησιμοποιησαν την Βεγγάζη σαν ορμητήριο, αλλά η Συρία δεν είναι Βεγγάζη, ο Άσαντ δεν είναι Καντάφι, και αντίθετα με τον μακρίτη δεν είναι αφημένος στην τύχη του, αλλά έχει πανίσχυρους συμμάχους που "βλέπουν" από ψηλά και τον προειδοποιούν. 
Όπως είπε και ένας διπλωμάτης "οι ΗΠΑ μας δίνουν την άισθηση ότι δεν ακούνε", και εμείς προσθέτουμε, ότι έτσι συμβαίνει σε μια χώρα που διανύει περίοδο "αυτισμού" και είχε συνηθήσει να είναι πρώτη δύναμη στον κόσμο, και τώρα γνωρίζει ότι αυτό δεν θα διαρκεσει για πάντα. 


ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα