Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΙΩΞΤΕ ΤΟ ΦΟΒΟ




Αναρωτηθήκατε ποτέ τι ακριβώς είναι αυτό που αποκαλούμε φόβο; Ποιο είναι αυτό το συναίσθημα που πνίγει κάθε ικμάδα ζωής;
Πάρτε έναν αναμμένο πυρσό και ελάτε να κατέβουμε στα σκοτεινά υπόγεια του υποσυνείδητου εκεί που βρίσκεται η απάντηση σε όλα τα ερωτήματα.
Κοιτάξτε τριγύρω τώρα που το φως του πυρσού διώχνει τις σκιές και το βαθύ σκοτάδι. Τι βλέπετε; Που είναι ο φόβος με τι μοιάζει; Υπάρχει κάτι εκεί που μπορείτε να το ονομάσετε φόβο; Όχι δεν υπάρχει για τον απλούστατο λόγο ότι φόβος δεν είναι ύπαρξη αλλά απουσία.

Απουσία αγάπης, έρωτα, φιλία, χρήματος, θάρρους, πίστης, υγείας, χαράς, γέλιου, ευτυχίας, αυτοεκτίμησης, αυτοπεποίθησης, ζωής , φωτός και κάθε άλλου πράγματος, κατάστασης ή θετικού γεγονότος.
Ο φόβος δεν υπάρχει αλλά γεννιέται  από την έλλειψη του επιθυμητού. Η ταύτιση με όλα τα παραπάνω δημιουργεί την εξάρτηση και η απώλεια ή μη απόκτηση επισύρει τον φόβο.
Η μη προσκόλληση η αποταύτιση η κατανόηση ότι δεν είστε μισοί αλλά ολοκληρωμένοι άνθρωποι χωρίς να έχετε τίποτε απολύτως είναι το μεγάλο μυστικό. Είναι αρκετό να είστε εσείς κι εαυτός σας.
Αν καταφέρετε να απαξιώσετε τα πάντα θα διαπιστώσετε ότι όλα θα έρθουν κοντά σας. Η μη εξάρτηση προσκαλεί τα αγαθά στο πλευρό σας. Είναι απλό πολύ απλό αν σκεφτείτε πως η αίσθηση ότι κάτι σας λείπει σημαίνει στέρηση κι  η στέρηση φόβο κι όλα αυτά θα έλξουν ακριβώς αυτά: στέρηση και φόβο.
Ο φόβος δεν υπάρχει είναι πίσω απ’ την απουσία. Σας φοβίζει κάτι που δεν υπάρχει;
Μη συγχέετε τον φόβο από ένα ορατό κι άμεσο κίνδυνο αυτό δεν είναι φόβος είναι ένστικτο επιβίωσης. Ο φόβος είναι η αίσθηση στέρησης το συναίσθημα της έλλειψης.
Αν σας λείπει αγάπη σκεφτείτε ότι το σύμπαν είναι πλούσιο απ’ αυτή και μπορείτε να τη βρείτε πολύ εύκολα αν εστιάσετε σ’ αυτή κι όχι στο κενό που δημιουργεί η έλλειψη της.
Διώξτε τον φόβο με μια απλή σκέψη. Σκεφτείτε ότι εσείς είστε τα πάντα κι αυτό αρκεί.



ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα