Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Ο Κάμερον "κόβει" το πορνό στους Βρετανούς!

Cameron-omilia sΤο αυτόματο «μπλοκάρισμα» στην πρόσβαση σε πορνογραφικό υλικό για όλους τους χρήστες του ίντερνετ στη Βρετανία, εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων από τα μέσα της χώρας, που κάνουν λόγο για επιχείρηση λογοκρισίας στο διαδίκτυο.
Ο Κάμερον θεωρεί ότι το μέτρο αυτό, θα βοηθήσει σημαντικά στην αντιμετώπιση του φαινομένου της παιδικής πορνογραφίας. Ο Βρετανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι θα προτείνει η κατοχή σκληρού πορνογραφικού υλικού, που θα περιέχει μάλιστα και σκηνές βιασμού, να χαρακτηρίζεταιως έγκλημα και να διώκεται ανάλογα, σημειώνοντας ότι οι βρετανικές Αρχές θα ζητήσουν από την Google και άλλες μηχανές αναζήτησης να μπλοκάρουν την έρευνα, που βασίζεται σε συγκεκριμένες λέξεις.

Οι εξαγγελίες Κάμερον, ωστόσο, εν μέσω μάλιστα θέρους, έχουν προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς εάν τελικά εφαρμοστούν, τότε κανείς δεν θα μπορεί να βλέπει πορνό στον υπολογιστή του, εκτός εάν το δηλώσει στον πάροχο διαδικτυακών υπηρεσιών στον οποίο έχει συνδρομή, ζητώντας παράλληλα την εξαίρεσή του.
Η βρετανική εφημερίδα Independent φιλοξενεί την είδηση υπό τον τίτλο «Λογοκρισία στο Διαδίκτυο», ενώ πολλοί αναγνώστες της επικρίνουν, με σχόλιά τους, τα σχέδια του Πρωθυπουργού. Παράλληλα, η οργάνωση Index on Censorship έκανε λόγο για «ένα είδος λογοκρισίας από προεπιλογή».
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα