Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Το Παλαιότερο Ποτέ Ημερολόγιο Βρέθηκε Στη Σκωτία Και Ξαναγράφει Τα Βιβλία Της Ιστορίας!!!

Αρχαία Ημερολόγιο Σκωτίας - Warren Field

Νέα έρευνα που διεξάγεται σε έναν αρχαίο χώρο που ανασκάφηκε από το National Trust for Scotland το 2004, αποκάλυψε την ύπαρξη ενός εξελιγμένου συστήματος ημερολογίου, περίπου 10.000 ετών, γεγονός που το καθιστά το αρχαιότερο ημερολόγιο που έχει ανακαλυφθεί ποτέ στον κόσμο. 

Η περιοχή - στο Warren Field, Crathes, Aberdeenshire - περιέχει μία σειρά από δώδεκα λάκκους μήκους 50 μέτρων  που δημιουργήθηκαν από τους Βρετανούς της Λίθινης Εποχής και οι οποίοι ήταν σε χρήση από  το 8000 π.Χ. (η πρόωρη Μεσολιθική περίοδος) περίπου έως το  4.000 π.Χ. (την Αρχαιότερη Νεολιθική )
περίπου.


 Η πρόσφατη ανάλυση στην περιοχή, η οποία διεξήχθη από μια ομάδα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο του Birmingham, χρησιμοποίησε ειδικά σχεδιασμένο λογισμικό για να διερευνήσει τη σχέση μεταξύ των λάκκων, της τοπογραφίας και των κινήσεων του φεγγαριού και του ήλιου.

 Παραδόξως, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι λάκκοι φαίνεται να αντιπροσωπεύουν τους μήνες του έτους, καθώς και τις σεληνιακές φάσεις της σελήνης κάνοντας αυτόν τον αξιόλογο αρχαιολογικό χώρο παλαιότερο κατά 5.000 χρόνια από το παλαιότερο γνωστό ημερολόγιο από την Εποχή του Χαλκού στην Μεσοποταμία. Αλλά αυτό δεν είναι πρωτόγονο ή απλοϊκό ημερολόγιο. 

Οι λάκκοι σχηματίζουν ένα σύνθετο σχέδιο τόξου στο οποίο κάθε σεληνιακός μήνας ήταν χωρισμένος σε περίπου  τρεις εβδομάδες των δέκα ημερών - που αντιπροσωπεύουν τις φάσεις του φεγγαριού, την πανσέληνο και τη σελήνη σε χάση. 

Επίσης επέτρεπε την παρατήρηση της ανατολής του ηλίου κατά τη διάρκεια του χειμώνα, έτσι ώστε το σεληνιακό ημερολόγιο να μπορεί να βαθμονομείτε εκ νέου κάθε χρόνο και να συμβαδίζει με το ηλιακό έτος. Το σύνολο του τόξου αντιπροσωπεύει έναν ολόκληρο χρόνο και μπορεί επίσης να αντανακλά τις κινήσεις του φεγγαριού ανάλογα με το μέγεθος του. 

Η απίστευτη ανακάλυψη μας δείχνει για μια ακόμη φορά ότι οι αρχαίοι πρόγονοί μας δεν ήταν τόσο πρωτόγονοι, όπως τα βιβλία της ιστορίας μας λένε. 

Ο Καθηγητής Gaffney, ο οποίος ηγήθηκε της έρευνας, δήλωσε : «Η έρευνα δείχνει ότι η κοινωνία της Λίθινης Εποχής πριν από 10.000 χρόνια ήταν πολύ πιο περίπλοκη από ό, τι  προηγουμένως υποψιαζόμασταν. 

Η περιοχή έχει συνέπειες για τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε πως η Μεσολιθική κοινωνία, αναπτύχθηκε από οικονομικής, κοινωνικής και κοσμολογικής άποψης ". 

ΠΗΓΗ

Απόδοση Κειμένου dorieas

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα