Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Τα 10 πιο ακριβά υγρά στον κόσμο…

… δεν είναι αυτά που θα φανταζόμασταν. Το αίμα αποδεικνύεται φθηνότερο από το μελάνι εκτυπωτή και η ινσουλίνη τιμάται όσο η κολώνια Chanel N.5…

Δείτε τη λίστα:

10. Ανθρώπινο αίμα: 405 δολάρια το λίτρο 
Θα πίστευε κάποιος ότι το ανθρώπινο αίμα, το "υγρό" που μας κρατάει στη ζωή, αλλά και σώζει ζωές, θα ήταν ίσως το ακριβότερο "υγρό" στον κόσμο. Δεν είναι όμως.... Ίσως και μόνον αυτό να είναι αρκετό για να γίνει αντιληπτό πόσο μετράει στις μέρες η ανθρώπινη ζωή...



9. GHB (gamma Hydroxybutyric acid – γ-υδροξυβουτυρικό οξύ): 657 δολάρια το λίτρο
Πρόκειται για μια φυσικά παραγόμενη ουσία που βρίσκεται στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία παθήσεων όπως η αϋπνία, η κλινική κατάθλιψη, ο αλκοολισμός, και η ναρκοληψία. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, χρησιμοποιείται παράνομα ως οινοπνευματώδες ποτό. Μικρές δόσεις του GHB μπορεί να προκαλέσουν εμετό, υπνηλία, και επιληπτικές κρίσεις, ενώ οι μεγάλες δόσεις μπορεί να είναι μοιραίες. Το GHB είναι εθιστικό και συχνά αναφέρεται ως «υγρό έκσταση», «Lollipops», «Fantasy» και «Georgia Boy Home».




8. Υδράργυρος: 895 δολάρια το λίτρο
Ο υδράργυρος είναι ένα μέταλλο που βρίσκεται σε υγρή κατάσταση σε θερμοκρασία δωματίου. Έχει χρησιμοποιηθεί σε συσκευές όπως θερμόμετρα και λαμπτήρες φθορισμού, αλλά λόγω της τοξικότητας του, έχει αντικατασταθεί από εναλλακτικές ουσίες. Ο υδράργυρος έχει επίσης χρησιμοποιηθεί στην ιατρική και την οδοντιατρική. Τα προϊόντα με υδράργυρο έχουν απαγορευθεί σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Σουηδίας, της Νορβηγίας και της Δανίας. Παρά την έλλειψη της υψηλής ζήτησης, ο υδράργυρος εξακολουθεί να είναι πολύ ακριβός. Είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο στοιχείο στο φλοιό της Γης, που εμφανίζεται σε υψηλής πυκνότητας βράχους σε ηφαιστειακής περιοχές ή θερμές πηγές σε μέρη όπως η Ισπανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες.




7. Μαύρο μελάνι εκτυπωτή: 1.237 δολάρια το λίτρο
Μελάνια βρίσκονται σχεδόν παντού, σε εφημερίδες, περιοδικά, βιβλία, γραμματόσημα και… χαρτονομίσματα. Ωστόσο η παρασκευή μελανιού (κυρίως του εκτυπωτή) και η χρήση αυτού του πολύτιμου πόρου μπορεί να είναι αρκετά δαπανηρή (ή απλώς το χρεώνουν ακριβά, επειδή είναι άπληστοι). Το μελάνι του εκτυπωτή είναι ένα σύνθετο υγρό, που αποτελείται από διαλύτες, χρωστικές, βαφές, και άλλα. Το πρώτο «χειροποίητο» ​​μελάνι εμφανίστηκε στην Αίγυπτο, πριν από περίπου 4.500 χρόνια και ήταν κατασκευασμένο από άνθρακα ζωικής ή φυτικής προέλευσης, αναμεμειγμένο με κόλλα.



6. Άρωμα Chanel Νο. 5: 9.210 δολάρια το λίτρο
Ίσως το πιο διάσημο άρωμα στον κόσμο, το Chanel Νο. 5 έκανε την πρώτη του εμφάνιση το 1922. Η Gabrielle "Coco" Chanel και ο  χημικός Ernest Beaux εμπλούτισαν τη χημική φόρμουλα για το άρωμα. Όταν Beaux παρουσίασε στη Chanel μια επιλογή δειγμάτων, εκείνη επέλεξε την Πέμπτη μόνο επειδή προτιμούσε τον αριθμό πέντε. Η Chanel πρόοριζε το άρωμα για να γίνει η επιτομή της δεκαετίας του 1920, αν και το άρωμα παραμένει δημοφιλές μέχρι σήμερα.



5. Ινσουλίνη: 9.210 δολάρια το λίτρο
 Η ινσουλίνη είναι μια πεπτιδική ορμόνη που επιτρέπει στα κύτταρα στο ήπαρ, τους μύες και το λιπώδη ιστό να προσλαμβάνουν γλυκόζη από το αίμα και να το μετατρέπουν σε γλυκογόνο, που μπορεί να αποθηκευτεί στο ήπαρ και τους μύες. Είναι ζωτικής σημασίας για τις λειτουργίες του σώματος, αλλά το σώμα των διαβητικών δεν παράγει αρκετή ινσουλίνη (ή απλά δεν το ρυθμίζει σωστά). Τα άτομα με διαβήτη μπορεί να κάνουν ενέσεις ινσουλίνης στο αίμα τους. Γιατί είναι τόσο ακριβη; Η ινσουλίνη «δημιουργείται» σε εργαστήρια σε ένα κοινό βακτήριο που ονομάζεται Escherichia coli. Η ανθρώπινη πρωτεΐνη που χρειάζεται για την παραγωγή της ινσουλίνης επιτυγχάνεται μέσω ενός αμινοξέος και καθώς εκατομμύρια άνθρωποι χρειάζονται ενέσεις ινσουλίνης, είναι πολύ σημαντικό να παράγεται σωστά.



4. LSD: 99.000 δολάρια το κιλό

Δεν είναι το τυπικό ναρκωτικό του δρόμου. Το LSD είναι ένα παραισθησιογόνο ναρκωτικό που μπορεί να έχει μακροπρόθεσμες αρνητικές επιπτώσεις μετά από μία και μόνο χρήση. Η μέση ποσότητα του LSD που χρησιμοποιείται για ένα «τριπ» κυμαίνεται 50 έως 150 μικρογραμμάρια, και, όπως και κάθε παράνομη ουσία, είναι ακριβό. (Η τιμή δίνεται ανά λίβρα, γιατί συνήθως πωλείται σε στερεά μορφή, αν και μπορεί να αποθηκευτεί σε υγρή μορφή). Πιθανότατα δεν θα αγοράζατε μια τέτοια  ποσότητα, εκτός και αν θέλατε να δημιουργήσετε για αρκετές εβδομάδες ψευδαισθήσεις σε μια ολόκληρη πόλη. Στην πραγματικότητα, ένα κιλό LSD θα ήταν αρκετό για να στείλει περισσότερα από εννέα εκατομμύρια ανθρώπους σε έναν πολύχρωμο παράδεισο.




3. Δηλητήριο της βασιλικής κόμπρας – 40.263 δολάρια το λίτρο

Όπως και πολλά άλλα είδη δηλητηρίου, αυτό της βασιλικής κόμπρας αποτελείται από πρωτεΐνες και πολυπεπτίδια. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν θαμπή όραση, ίλιγγο, ναυτία και παράλυση. Στη συνέχεια, λίγο πριν από το θάνατο, το θύμα θα πέσει σε κώμα. Αν αυτό δεν είναι αρκετό, το δηλητήριο της βασιλικής κόμπρας είναι αρκετό για να σκοτώσει έναν ελέφαντα πέντε τόνων. Πάντως, οι ιδιότητές του δεν είναι όλες  αρνητικές: έχει χρησιμοποιηθεί ως παυσίπονο για πολλά χρόνια, ακόμη και ως αφροδισιακό.




2. Πορφύρα (χρωστική ουσία από τα κελύφη των θαλάσσιων σαλιγκαριών του είδους Murex): 3.753.000 δολάρια το κιλό
Επίσης γνωστό ως «αυτοκρατορικό μοβ», η πορφύρα ήταν το πιο ακριβό χρώμα βαφής των αρχαίων χρόνων και φορέθηκε από βασιλείς και αυτοκράτορες, ακόμη κι από τον Μέγα Αλέξανδρο. Τότε, μόνο οι πλούσιοι θα μπορούσαν να το αντέξουν οικονομικά. Το χρώμα είναι τόσο ανθεκτικό, που γίνεται ακόμη πιο φωτεινό με το πλύσιμο. Επειδή η χρωστική ουσία είναι φυσική και λαμβάνεται από τα κελύφη του Murex , η τιμή της πορφύρας είναι στα ύψη. Θα χρειαστούν 250.000 σαλιγκάρια για να γίνουν περίπου 28 γραμμάρια χρωστικής ουσία και, προφανώς, ως… ανταμοιβή για όλη τη σκληρή δουλειά, η χρωστική ουσία δίνει μια αηδιαστική μυρωδιά ψαριού.




1. Δηλητήριο του σκορπιού: 10.263.158 δολάρια το λίτρο
Στην κορυφή της λίστας είναι το πανάκριβο δηλητήριο του σκορπιού. Οι σκορπιοί χρησιμοποιούν το δηλητήριό τους για να υπερασπιστούν τον εαυτό τους από τα αρπακτικά και να σκοτώσουν το θήραμά τους. Από τα 2.000 είδη σκορπιού, μόνο τα 25 έχουν δηλητήριο που είναι θανατηφόρο για τον άνθρωπο. Η τιμή είναι τόσο υψηλή, επειδή η πρωτεΐνη στο δηλητήριό τους μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία παθήσεων όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η φλεγμονώδης νόσος του εντέρου, και η σκλήρυνση κατά πλάκας.



 


1 / 1
Showing image 1 of 1

ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα