Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Ηλιακή Καταιγίδα: Σύμφωνα Με Έκθεση Της Lloyd Και Βρετανών Επιστημόνων, Θα Είναι Η Πραγματική Απειλή!!!

Ηλιακή καταιγίδα: σύμφωνα με μια έκθεση της Lloyd και Βρετανοί επιστήμονες, θα είναι η πραγματική απειλή


Μια διακοπή ρεύματος θα μπορούσε να αφήσει όλες τις δυτικές χώρες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα για μήνες, στην περίπτωση μιας ισχυρής γεωμαγνητικής καταιγίδας. Η ανακοίνωση δεν είναι μόνο του διευθυντή της NASA Charles Μπόλντεν, αλλά και μια νέα επιστημονική έκθεση, η οποία υποστηρίζει ότι είναι «σχεδόν αναπόφευκτο ότι αυτό θα συμβεί στο μέλλον», ενώ ο Ήλιος πλησιάζει την κορυφή του ηλιακού μέγιστου κύκλου.

Είναι ένα γνωστό γεγονός ότι η ηλιακή δραστηριότητα είναι διασυνδεδεμένη με τα γεωμαγνητικά πεδία του πλανήτη μας, που είναι γνωστό ότι επηρεάζουν τη ζωή στη Γη, συμπεριλαμβανομένων των εκτεταμένων διακοπών ρεύματος. Επί του παρόντος η δραστηριότητα του Ήλιου κινείται προς αυτό που είναι γνωστό ως ηλιακό μέγιστο, το οποίο είναι η κορυφή του 11ου ηλιακού κύκλου που αναμένεται το 2015.

Σύμφωνα με την έκθεση, της Lloyd, σε συνεργασία με επιστήμονες της Ατμόσφαιρας και Περιβαλλοντικής Έρευνας (AER), οι σούπερ ηλιακές καταιγίδες συνήθως συμβαίνουν περίπου κάθε 150 χρόνια, το τελευταίο  γεγονός Carrington συνέβη το 1859 - μια γεωμαγνητική καταιγίδα που προκάλεσε κατάρρευση των γραμμών  τηλέγραφου σε όλο τον κόσμο και παρήγαγε έντονο σέλας. Ωστόσο, αυτό συνέβη όταν οι άνθρωποι δεν ήταν τόσο εξαρτημένοι από την ηλεκτρική ενέργεια.
 
Η έκθεση της AER  που μπορείτε να κατεβάσετε σε αυτή τη σελίδα ( link) περιγράφει ένα σενάριο της Ημέρας της Κρίσεως. Για παράδειγμα, τα συστήματα ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας θα σταματήσουν, θα υπάρξει Black Out δυνητικά επικίνδυνο ώστε να παραμείνει στο έδαφος όλος ο στόλος των αεροπλάνων, τρένων, κτλ. ... Οι δορυφόροι των τηλεπικοινωνιακών δικτύων τροφοδοσίας σε όλο τον κόσμο θα καταρρεύσουν. Οι ασθενείς που θα έχουν εισαχθεί σε νοσοκομεία και η ζωή τους εξαρτάται από τις ηλεκτρικές συσκευές, θα τεθούν σε κίνδυνο.
ΣΟΒΑΡΗ ΖΗΜΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Όλα αυτά μπορεί να συμβούν ως αποτέλεσμα ισχυρών γεωμαγνητικών καταιγίδων -. Σοβαρές αλλαγές στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας μας θα μπορούσαν να προκληθούν από ηλιακές καταιγίδες. Γεωμαγνητικές καταιγίδες επάγουν ρεύματα σε μεγάλους αγωγούς, όπως οι γραμμές μεταφοράς ενέργειας. Αυτά τα πρόσθετα ρεύματα μπορεί να προκαλέσουν μια κατάρρευση της τάσης ή βλάβης των  υψηλής τάσης μετασχηματιστών. Το οικονομικό κόστος θα είναι καταστροφικό, σύμφωνα με την έκθεση της AER.
εικόνα από www.lloyds.com
Το συνολικό κόστος ενός τέτοιου σεναρίου σήμερα στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική εκτιμάται σε περίπου 2.600 δισεκατομμύρια δολάρια για μια περίοδο διακοπής των πέντε μηνών, έστω και αν θα μπορούσε να είναι από 0.600 δισεκατομμύρια δολάρια, αναφέρει η  εφημερίδα Telegraph.
Τον Μάρτιο του 1989, η ισχυρότερη γεωμαγνητική καταιγίδα που έχει καταγραφεί ποτέ , είχε προκαλέσει την κατάρρευση της μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας στο Κεμπέκ του Καναδά. Περισσότεροι από έξι εκατομμύρια άνθρωποι έμειναν χωρίς ρεύμα για εννέα ώρες. Όλο αυτό είχε κοστίσει στην κυβέρνηση ένα ποσό ίσο με $ 12.700.000.000.
 Ιστορικοί καταγραφής ρεκόρ προτείνουν μια περίοδο 50 ετών για τις καταιγίδες, όπως αυτή του Κεμπέκ και περίπου 150 χρόνια για ακραίες καταιγίδες, όπως το Carrington Event.
Οι ερευνητές χαρτογράφησαν τις πιθανές επιπτώσεις στο έδαφος μια ακραίας ηλιακής καταιγίδας που θα μπορούσε να πλήξει τις Ηνωμένες Πολιτείες. Λοιπόν, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι παρόμοια με το Event Carrington.
Σύμφωνα με την έκθεση δεδομένων της AER, ο συνολικός πληθυσμός των Ηνωμένων Πολιτειών θα μπορούσε να τεθεί σε κίνδυνο λόγω της παρατεταμένης διακοπής της λειτουργίας από μια καταιγίδα επίπεδου Carrington και με την οικονομική ζημία να κυμαίνεται από 20-40 εκατομμύρια ευρώ, με προθεσμία δεκαέξι ημερών σε ένα ή δύο χρόνια.
Η διάρκεια των διακοπών θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τη διαθεσιμότητα των ανταλλακτικών επεξεργαστών. Αν οι νέοι μετασχηματιστές είναι έτοιμοι να αντικαταστήσουν τους παλιούς, ο χρόνος είναι πιθανό ότι μπορεί να μειωθεί στο ελάχιστο πέντε μηνών . "
Ο αριθμός των αντικαταστάσεων και της παραγωγής νέων μετασχηματιστών είναι περιορισμένος και χρειάζεται αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, μέχρι σχεδόν δύο χρόνια »,   δήλωσε ο Neil Smith , επικεφαλής της έρευνας στο LLOYD'S του Λονδίνου, όπως αναφέρεται από την Telegraph. " Αυτά είναι τεράστια κομμάτια του εξοπλισμού. Κατασκευή και μεταφορά είναι μια τεράστια δουλειά ", πρόσθεσε." Αυτό θα μπορούσε να πάρει εβδομάδες, ακόμη και χρόνια, σε περίπτωση μιας πραγματικά μεγάλης καταιγίδας . "
Υπάρχουν επί του παρόντος τέσσερις δορυφόροι σε θέση να προειδοποιήσουν τη Γη για την άφιξη της CME (στεφανιαία μαζική εκτίναξη) και επιτρέπουν στους διαχειριστές δικτύων να προετοιμαστούν και να λάβουν προληπτικά μέτρα πριν από την καταιγίδα, αν και η έκθεση της Aer προσθέτει ότι η δύναμη της θύελλας μπορεί να μετρηθεί μόνο 15 έως 30 λεπτά προτού να χτυπήσει. Οι δορυφόροι είναι επίσης αρκετά παλιοί και η αποστολή της ζωής τους είναι περιορισμένη, θα πρέπει να αντικατασταθούν.
Ωστόσο, το κόστος της πρόληψης που έχει αναφερθεί,  είναι πολύ μικρότερο από την τιμή των ζημιών που μπορεί να προκληθούν από μία ενιαία ηλιακή και γεωμαγνητική καταιγίδα . Για παράδειγμα, μετά από την διακοπή ρεύματος στο Κεμπέκ, η καναδική κυβέρνηση έχει λάβει προληπτικά μέτρα και έχει επενδύσει περίπου 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια για την προστασία της υποδομής του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας στο Κεμπέκ, κάτι που ενδεχομένως να εξοικονομήσει δισεκατομμύρια δολάρια, αν το ατύχημα  συμβεί πάλι.
Από segnidalcielo
Απόδοση Κειμένου dorieas
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα