Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Η σοκολάτα δεν σχετίζεται με εμφάνιση ακμής στους εφήβους

Η ακμή είναι ένα πρόβλημα που αφορά πάρα πολλούς εφήβους. Πολλά έχουν γραφτεί και ακουστεί για τη σχέση της με την κατανάλωση σοκολάτας. Υπάρχει όμως επιστημονική αλήθεια γύρω από όλα αυτά; 
Πολλοί είναι οι παράγοντες που μπορεί να σχετίζονται με την εμφάνιση ακμής σε έναν έφηβο, ξεκινώντας από την κληρονομικότητα, την ηλικία, τις ορμόνες και ίσως και το στρές.

Η διατροφή φαίνεται ότι ασκεί ένα προστατευτικό ρόλο, ωστόσο υπάρχουν αμφιβολίες σε σχέση με την αιτιολογική της σχέση με την ακμή. Τη δεκαετία του 40 και του 50 την είχαν συσχετίσει με μειωμένη ευαισθησία του οργανισμού στη γλυκόζη και προδιάθεση για υψηλό σάκχαρο, για αυτό και τα τότε βιβλία σύστηναν αποφυγή της κατανάλωσης τροφίμων και ποτών που είναι πλούσια σε ζάχαρη, όπως η σοκολάτα.
Το 1969 όμως, μελέτη των Fulton και συνεργατών αμφισβήτησε τη σχέση αυτή της σοκολάτας με την ακμή. Από τότε μέχρι σήμερα, οι περισσότερες μελέτες που έχουν γίνει δεν επιβεβαιώνουν τη σχέση σοκολάτας και ακμής.

Ωστόσο, αυτό σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να εφησυχάζει τους γονείς αλλά και τα ίδια τα παιδιά, καθώς η σοκολάτα παραμένει ένα τρόφιμο με πολλά λιπαρά, αρκετά εκ των οποίων κορεσμένα και πολλές θερμίδες.
Η συχνή κατανάλωσή της μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του βάρους και πρόσληψη επιβλαβών για την καρδιά και τα αγγεία λιπαρών. 

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα