Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Στόχος η φθορά των συνειδήσεων. Του Θανάση Μπαρτσώκα

Στόχος η φθορά των συνειδήσεων. Του Θανάση Μπαρτσώκα

Επειδή έτυχε να έχω το προνόμιο να περπατάω κάθε μέρα στον ιστορικό χώρο του Σκοπευτηρίου που σε ένα πολύ μεγάλο μέρος έχει μετατραπεί σε ένα θαυμάσιο ιστορικό-αισθητικό πάρκο, προσπαθώ να δω τις επενδυτικές ευκαιρίες που ανακάλυψε ο αργόμισθος, υψηλόμισθος και αυτόκλητος σωτήρας, πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, μαζί φυσικά με την κυβέρνηση του «τεσσαρομάτη». Του Θανάση Μπαρτσώκα




Αν κάποιος αφιερώσει μια ώρα από τον χρόνο του και περπατήσει στο χώρο, θα συμφωνήσει , μόνο με βάση την απλή λογική, με αυτό που εγώ διαπιστώνω κάθε μέρα.

Άρα η υπόθεση του Σκοπευτηρίου της Καισαριανής κρύβει ένα μυστικό.

Το μυστικό είναι ότι για να διαιωνιστούν οι πολιτικές που «δολοφονούν» τα ανθρώπινα όνειρα πρέπει να εξαφανιστούν ή να υποβαθμιστούν τα σύμβολα των αγώνων και της αντίστασης.

Ας αναρωτηθούμε γιατί άραγε οι πάνω από 800 εκτελεσμένοι στο Σκοπευτήριο, με κορυφαίους τους 200 κομμουνιστές αλλά και τα δεκαεξάχρονα παιδιά, τους Ιταλούς αλλά και Γερμανούς αντιφασίστες, έδωσαν ό, τι πιο πολύτιμο είχαν, τη ζωή τους, και ας «συγχαρούμε» τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ για τα άριστα μαθηματικά του στο να υπολογίσει ότι 2τ.μ. τάφος Χ 800 εκτελεσμένοι = 16 στρέμματα, και «πολύ τους είναι»!

Ο συνεπής πρόεδρος πρέπει να αποσβέσει το «υποτιθέμενο» χρέος της χώρας,ξεπουλώντας τα πάντα, εφαρμόζοντας το σύγχρονο δόγμα του νεοφιλελευθερισμού, ότι τίποτε στη ζωή δεν είναι δωρεάν.

Εμείς όμως πρέπει να ασχοληθούμε με το δικό μας ΧΡΕΟΣ απέναντι στην ιστορία αλλά κυρίως για το μέλλον της πατρίδας και όλων των πατρίδων του κόσμου.
Σήμερα πρέπει να αντιληφθούμε ότι αυτό που διαχωρίζει τους ανθρώπους αλλά και τις πολιτικές, είναι ένα ερώτημα:

Αν οι κοινωνίες εξελίσσονται με βάση την εντελώς αυθαίρετη έννοια «κέρδος» ή χάρις στην ανθρώπινη δραστηριότητα και τη χειρωνακτική αλλά κυρίως πνευματική.

Να είναι λοιπόν σίγουροι ότι πολύ σύντομα το Σκοπευτήριο θα γίνει και σύγχρονο σύμβολο αντίστασης, για τον απλούστατο λόγο ότι φρόντισαν να υπάρχουν εκατομμύρια «σύγχρονοι κολασμένοι» που έρχονται. Και αυτή τη φορά είναι πιο έτοιμοι, εξαιρετικά μορφωμένοι και κυρίως κουβαλάνε πολλά όνειρα.

ΥΓ: Τεσσαρομάτη αποκαλούσε ο Καραϊσκάκης τον Μαυροκορδάτο, πασίγνωστο οπαδό της θεωρίας της υποτέλειας.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΕΠΙΛΟΓΟΣ-ΚΑΛΕΣΜΑ

Σε κάθε μάχη απαραίτητα υπάρχουν και οι πρωτοπορίες. Σε αυτή τη μάχη, υπεράσπισης της μνήμης αλλά και της ελπίδας, η πρωτοπορία αντικειμενικά είναι ο πνευματικός κόσμος της χώρας μας. Νομίζω λοιπόν, και αυτοί ξέρουν καλύτερα από μένα τους τρόπους, ότι επιβάλλεται η δημιουργία μιας πανελλήνιας επιτροπής υπεράσπισης των συμβόλων, με ένα πλήθος δρώμενων στον χώρο του Σκοπευτηρίου, που κατά τη γνώμη μου, μετά και από τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις του ανεκδιήγητου ΤΑΙΠΕΔ, είναι πλέον σε λειτουργική κατάληψη. 

Θανάσης Μπαρτσώκας - πρώην δήμαρχος Καισαριανής

ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα