Διαβάστε τους τρόπους μετάδοσης των πιο συχνών μικροβίων που βρίσκονται στα τρόφιμα και μάθετε σε πόσες μέρες εκδηλώνονται τα συμπτώματα…
Ορισμένα από τα παρακάτω μπορούν να προκαλέσουν τροφικές δηλητηριάσεις και επομένως πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με την καθαριότητα της κουζίνας σας, να συντηρείτε σωστά τα τρόφιμα και να πλένετε συχνά τα χέρια σας αλλά και σκεύη της κουζίνας(μαχαιροπήρουνα…)
Καμπυλοβακτηρίδιο
Αρχή συμπτωμάτων: από 2-5 μέρες
Επικίνδυνα τρόφιμα και τρόποι εξάπλωσης: Πουλερικά, μολυσμένο νερό, κρέας και γάλα.
Κολοβακτηριδιο
Αρχή συμπτωμάτων: από 1-8 μέρες
Επικίνδυνα τρόφιμα και τρόποι εξάπλωσης: Βοδινό κρέας, γάλα(μη παστεριωμένο), μολυσμένο νερό.
Ηπατίτιδα Α
Αρχή συμπτωμάτων: 28 μέρες
Επικίνδυνα τρόφιμα και τρόποι εξάπλωσης: Κακή υγιεινή των χεριών, οστρακοειδή, ωμά τρόφιμα.
Λιστέρια
Αρχή συμπτωμάτων: από 9-48 ώρες
Επικίνδυνα τρόφιμα και τρόποι εξάπλωσης: Κρέας κονσέρβας, λουκάνικα, γαλακτοκομικά, μη πλυμένα λαχανικά.
Σαλμονέλα
Αρχή συμπτωμάτων: 1-3 μέρες
Επικίνδυνα τρόφιμα και τρόποι εξάπλωσης: Πουλερικά, αβγά, κρέας, γάλα, μη καλά πλυμένα χέρια ή μαχαίρια, πλημμελώς μαγειρεμένα τρόφιμα και κρέας.
Χρυσίζων σταφυλόκοκκος
Αρχή συμπτωμάτων: από1-6 ώρες
Επικίνδυνα τρόφιμα και τρόποι εξάπλωσης: Σάλτσες έτοιμες, γλυκά, κρέμες, κρεατικά, επίσης μεταδίδεται με το βήχα και τα άπλυτα χέρια.
ΠΗΓΗΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.