Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Πιο πιθανός ο καρκίνος του μαστού στις γυναίκες καριέρας

pio-pithanos-o-karkinos-toy-mastoy-stis-gynaikes-karieras
Μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου του μαστού στις γυναίκες καριέρας. Αυτό οφείλεται σύμφωνα με τους ειδικούς στο στρες που βιώνουν οι γυναίκες, που στελεχώνουν απαιτητικές και διευθυντικές θέσεις εργασίας.
Σε μελέτη που πραγματοποίησαν επιστήμονες από το πολιτειακό πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, με 3.682 εθελόντριες, ανακάλυψαν πως όσες πέρασαν τουλάχιστον 15 χρόνια στην κορυφή της εργασιακής ιεραρχίας αντιμετώπιζαν κατά 72% περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν τη νόσο, σε σύγκριση με τις απλές υπαλλήλους.


Ακόμα και όταν οι ερευνητές έλαβαν υπ’ όψιν τεκμηριωμένους παράγοντες κινδύνου για καρκίνο του μαστού, όπως η τεκνοποίηση σε μεγάλη ηλικία ή η συστηματική κατανάλωση αλκοόλ, οι γυναίκες-καριέρας εξακολουθούσαν να έχουν και πάλι κατά 59% περισσότερες πιθανότητες καρκίνου του μαστού.

Το εργασιακό στρες που ήταν αλληλένδετο με τις θέσεις ευθύνης που κατείχαν θεωρείται ότι έπαιξε τον πιο καθοριστικό ρόλο, δεδομένου ότι εκείνη την εποχή γινόταν εντονότερο εξαιτίας των προκαταλήψεων και των διακρίσεων εναντίον των γυναικών.

Μάλιστα όπως τονίζουν οι ειδικοί τα χρονίως αυξημένα επίπεδα των ορμονών όπως η κορτιζόλη μπορεί να ευνοήσουν τον πολλαπλασιασμό των μαστικών κυττάρων και να αυξήσουν τον κίνδυνο για καρκίνο.

Σημαντικό ρόλο ενδέχεται να παίζει όμως και το ότι η έντονη πίεση στη δουλειά συχνά οδηγεί σε ανθυγιεινές συνήθειες, όπως η κατάχρηση αλκοόλ, που επίσης αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα