Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Δεν Είναι Μαύρη Η Οθόνη Είναι Γκρίζοι Οι Καιροί

walking



Οι τελευταίες εξελίξεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Τουρκία αλλά και στη Μέση Ανατολή κάνουν ανήσυχους αρκετούς απ’ την πορεία της ανθρωπότητας την τελευταία τετραετία. Η κρίση σε επίπεδο πολιτισμού, οικονομίας, ανθρωπίνων σχέσεων ήρθε απ’ την ανωριμότητα των πολλών και τη ματαιοδοξία των λίγων. Η ανωριμότητα διορθώνεται με τα παθήματα, η ματαιοδοξία δυστυχώς είναι στη φύση του ανθρώπου, γι’ αυτό και η ιστορία επαναλαμβάνεται.


Η συνέχιση του 2013 προβλέπεται δύσκολη για τη χώρα μας και τη …δανειακή της χρηματοδότηση με ότι συνεπάγεται όπως δείχνει και η Ηλιακή Επιστροφή του Ωροσκοπίου της για το 2013. Το Τετράγωνο (γωνία 90ο) του Ουρανού με τον Πλούτωνα που μας απασχολεί απ’ το καλοκαίρι του 2012 μέχρι την άνοιξη του 2016, είναι μία Πλανητική όψη –γωνία- που είχε επαναληφθεί και πάλι τη δεκαετία του ΄30 και θα βιώσουμε ομοιότητες με εκείνη την εποχή που σημάδεψε την πορεία του καπιταλισμού και τις Δυτικές κοινωνίες.

Τόσο ο Ουρανός όσο και ο Πλούτωνας είναι δύο απ’ τους πλανήτες του Ηλιακού μας Συστήματος που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην πορεία τόσο της Ανθρωπότητας όσο και της ύπαρξης του κάθε ατόμου και θα πρέπει να θυμόμαστε πως η σύγχρονη ανακάλυψη του Πλανήτη Ουρανού (που τώρα δεσπόζει στον Κριό) από τους Αστρονόμους, συνέπεσε με τις σχεδόν ταυτόχρονες επαναστάσεις σε Γαλλία και Αμερική. Ακολούθησε φυσικά και η δική μας. 

Τώρα ο Ουρανός σε αντιδικία μέσω του Τετραγώνου (γωνία 90ο) με τον Πλούτωνα που συμβολίζει το απόλυτο όπου δεν υφίσταται μέτρο ενώ οι καθωσπρεπισμοί, η στυλιζαρισμένη ή υποκριτική ευγένεια και η τραγωδία δεν καταγγέλλεται – απλά υπάρχει και τη βλέπετε στην καθημερινότητα.

Το Τετράγωνο Ουρανού – Πλούτωνα φέρνει μία ένταση στις κοινωνίες, προβλήματα στις οικονομίες και την πορεία τους, κοινωνικές εντάσεις, σίγουρα και ανακαλύψεις στην επιστημονική κοινότητα –μην ξεχνάμε πως κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου αναπτύχθηκε ιδιαίτερα η πολεμική βιομηχανία και η αεροπλοΐα, αλλά ανατρέπει τις συνθήκες διαβίωσης και τα επίπεδα ασφαλείας ολόκληρης της ανθρωπότητας.

Όσο η καθημερινότητα μας γίνεται βαθμιαία όλο και πιο γκρίζα τόσο περισσότερο θα αισθανόμαστε πως ο Κόσμος αυτός δεν είναι αντάξιος των οραμάτων μας. Και έχουμε δίκιο. 

Που πήγε αλήθεια η Ελλάδα που γνωρίζαμε; Εκείνη η χώρα διέθετε τουλάχιστον αρκετές χάρες που άξιζαν τον κόπο και υπερκάλυπταν τα αρνητικά. Τι έχουμε πλέον… Έχουμε την εμπειρία μια και τα δοκιμάσαμε όλα. Έχουμε την θέληση γιατί το μέλλον μας εξαρτάτε μόνον από εμάς.

Ο νέος αγαπημένος των ερευνητών, ο πλανητοειδής Χείρων, εγκαθίσταται στο 12ο Ζώδιο τους Ιχθείς μέχρι το Μάη του 2018 όπου εκεί φιλοξενείται και ο Μυστηριώδης Ποσειδώνας. Κρυμμένες αλήθειες και πνευματικές αποκαλύψεις θα ταράξουν τις νοικοκυρεμένες μας σκέψεις. Μια διδαχή αλλιώτικη από κάθε άλλη χτυπά την πόρτα των περισσοτέρων όπου και θα βιώσουμε εσωτερικές μεταμορφώσεις και συναισθηματικές εμπειρίες. 

Ορισμένοι θα «συλλάβουν» την ουμανιστική τους διάθεση να πολλαπλασιάζεται όπου ένα ρεύμα πνευματικό, που θα στόχευε στην πολιτιστική και εκπαιδευτική μεταρρύθμιση του Θεοφοβικού μοντέλου θα φέρει μία επιστροφή σε αρχαία κείμενα, ως ένα μοντέλο ζωής, γραφής και σκέψης.. Ίσως τότε να αναλάβουν την προστασία και την περίθαλψη ανήμπορων συνανθρώπων μας που ολοένα και πολλαπλασιάζονται.

Μέσα στο 2013 και στο 2014 θα τεθούν πολιτείες προ των ευθυνών τους, και της Δύσης και της Ανατολής. Κάθε υπόσχεση και κάθε σωτηριολογία θα εγκαταλειφθούν άμεσα απ’ την πορεία των γεγονότων. Η Ανθρωπότητα θα τεθεί προ των ευθυνών της και θα κριθεί η πορεία της.

Η κρίση θα έχει καταστροφικές επιπτώσεις τόσο στον ανεπτυγμένο, όσο και στον αναπτυσσόμενο κόσμο, κυρίως δε στην πορεία και την ύπαρξη του € και της «Ενωμένης Ευρώπης». 

Η Παγκόσμια Κοινή Γνώμη θα διαπιστώσει με φρίκη πως υπάρχουν ακόμα Πατρίδες καθώς υπάρχει και ο Νόμος της Ανταποδοτικής Δικαιοσύνης όπου ότι δίνεις και θα πάρεις.

Το συμπέρασμα είναι πως η Εποχή που διανύουμε είναι το μεγαλύτερο στοίχημα της καταγεγραμμένης Ιστορίας, όπου ο άνθρωπος πρέπει να κερδίσει με κάθε θυσία.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα