Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Μεταλλαγμένα βακτήρια απειλούν τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό




Όπως και σε μια ταινία επιστημονικής φαντασίας, ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός είναι πιθανό να διαβρωθεί από βακτήρια που μπορούν να επιβιώσουν στις χαμηλές θερμοκρασίες του διαστήματος, την ηλιακή ακτινοβολία και τις ακραίες συνθήκες για τη ζωή. Αποτελεί πρόβλημα για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και για το ίδιο το πλήρωμα ότι μπορεί να  μολυνθούν με κάποια άγνωστη ασθένεια.




Η εκδήλωση αυτή δεν είναι νέα, «ακόμη και ο ρωσικός σταθμός MIR είχε επίσης πληγεί από τον πολλαπλασιασμό αυτών των μεταλλαγμένων βακτηρίων που εμφανίστηκαν στις ασπίδες έξω από το σταθμό.Παρά το γεγονός ότι είναι αβλαβή βακτήρια, είναι δυνατόν η έκθεση σε αυτά για μεγάλες χρονικές περιόδους να προκαλέσει διάβρωση του εξωτερικού εξοπλισμού, κάτι που δεν συνέβη στον MIR,  », αλλά είναι κάτι που έχει αρχίσει να ανησυχεί τους υπεύθυνους του Διεθνή Διαστημικού Σταθμού.


Για την ώρα είναι σε θέση να προσδιορίσουν ένα σύνολο 75 διαφορετικών τύπων μεταλλαγμένων βακτηρίων που βρίσκονται σε ορισμένα τμήματα έξω από τον ISS. Πρόσφατα «έγινε γνωστό ότι βακτήρια και μύκητες περιβάλλουν τη Γη σε μια φούσκα και είναι σε θέση να επιβιώσουν σε ακραίες συνθήκες για τη ζωή.

Επιστρέφοντας στο πρώτο ζωντανό πράγμα που εμφανίστηκε στη Γη πριν περίπου 4000 χρόνια, γνωρίζουμε ότι ήταν ένα βακτήριο που έπρεπε να επιβιώσει σε ακραίες συνθήκες σε έναν πλανήτη σχεδόν ακατοίκητο για κάθε ζωντανό ον, έτσι συμπεραίνουμε ότι κάποια μεταλλαγμένα βακτήρια μπορεί να είναι τόσο ισχυρά ώστε να είναι σε θέση να επιβιώσουν στις χειρότερες συνθήκες σε όλο τον κόσμο όπου η ζωή θα μπορούσε να υπάρξει βακτηριακή.

Από terrarealtime
Απόδοση Κειμένου dorieas
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα