Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Εμείς οι αθάνατοι




Η Πύλη προς την αιωνιότητά μας
…επικράνθη ο άδης και γαρ κατηργήθη…
Αφιερωμένο στον Άγγελο, εσένα!

Είσαι!
Αείζωο και σοφό ον, αιώνιο, φυσικό, δυνατό και όμορφο παιδί του απείρου, ένα θαυμάσιο πολυδύναμο πεδίο κβαντικών δυνατοτήτων.
Είσαι Εσύ, άντρας ή γυναίκα, μια αυτογενής εκδηλωμένη νοημοσύνη, που χορεύει με τις πιθανές εκδοχές τις οποίες περιέχει ως ελεύθερη επιλογή μέσα στην άπειρη ελευθερία, ευτυχία και δυνατότητα .
 Εδώ, τώρα, είσαι μπροστά στο μεγαλύτερο τόλμημα της εμπειρίας σου.
Να ζήσεις αυτό το ταξίδι
αιώνια και με αυτεπίγνωση,
με τη μορφή συνείδησης που επιλέγεις να είσαι!
Έλα να γνωρίσουμε μαζί την αρχή
για την ομορφιά, τη ζωή, τη σοφία σου!

Θυμάσαι;
Υπάρχει μια Πύλη υπέρβασης, Πύλη ποιοτικού άλματος από τα παλαιά και άχρηστα πρότυπα και σύμπαντα ελαττωμένης εκδήλωσης της ζωής σου προς την αειζωία.
Μην κοιτάς αν η αειζωία ήδη συμβαίνει, εσύ εξέτασε μονάχα την ομορφιά που αυτή περιέχει.
Γιατί κάθε ομορφιά είναι δυνατότητα της φύσης μας.
Πώς αλλιώς θα μπορούσαμε να την εκτιμήσουμε αν δεν την περιείχαμε;
Όταν όμως περιέχεις κάτι, μπορείς και να το επιλέξεις ως εκδηλωμένη κίνηση και έκφραση.
Η επιλογή του ωραίου δεν είναι απλώς πολιτιστική ενασχόληση. Είναι ανάγκη της υγιούς, απειροδύναμης νοημοσύνης, της δικής σου ευφυΐας.
Ο θάνατος, η αρρώστια, ο φόβος προσλαμβάνονται από τον νου μας πριν από την Πύλη διαφυγής ως ασχήμια, εκφυλισμός, σύγχυση.
Η ζωή, η ομορφιά, η ειρήνη, γίνονται αντιληπτές ως ευλογία.
Επίλεξε τώρα!
Η Πύλη ανοίγει με τη δική σου δυνατότητα επιλογής. Ό,τι αντιλαμβάνεσαι στην παρούσα φάση ως καλό είναι έτσι.
Από το καλό προχώρησε στο κάλλιστο.
Ζήσε αιώνια με υγεία, αρμονία και ομορφιά.
Είσαι έτοιμος άμα γνωρίζεις ότι μπορείς, και η αλήθεια είναι ότι πάντα γνωρίζεις. Τώρα μπορείς να δείξεις ό,τι μπορείς.
Μέχρι τώρα γνωρίζουμε πως η ασθένεια, το γήρας και ο θάνατος είναι επίκτητη «ανωμαλία», κάτι ανήθικο και άδικο σε σχέση με την αληθινή μας ικανότητα.
Τώρα θα εκδηλώσουμε την επιλογή μας με τον «κωδικό»: υγεία, μακροβιότητα, αειζωία. Γιατί από πάντα γνωρίζαμε ό,τι είναι όμορφο, καλό και ηθικό, δηλαδή φυσικό! Τo θέλουμε και μπορούμε να μπορούμε!
Επειδή θέλουμε, δημιουργούμε τον τρόπο που τo εκφράζει. Όσοι τo αρνούνται επινοούν σαθρές, παραισθητικές δικαιολογίες.
Εσύ τι επιλέγεις: την ομορφιά ή την ασχήμια;
Επιλέγεις την Πύλη διαφυγής, ή επιλέγεις συνεχείς περιδινίσεις, τρανταγμούς και κινδύνους;
Όποιος μαθαίνει να βρίσκει νόημα μέσα στη ζωή που εκδηλώνει ως άνθρωπος εισδύει σε ένα μαγικό σύμπαν δυνατοτήτων, αυξάνοντας και εμπλουτίζοντας την αυτεπίγνωση του με νέες διαστάσεις ομορφιάς, δύναμης, αγάπης, ανθοφορίας.
Ζει μέσα στην αλήθεια που πολλές φορές συναντά καλυμμένη με τα πέπλα του φανταστικού, του μυθολογικού, του αδύνατου. Το να ανασύρεις τα πέπλα είναι δύσκολο, η επιλογή είναι προσωπική. Όταν όμως η αναζήτηση είναι αληθινή, ανυστερόβουλη, χωρίς πρόθεση ή ανάγκη επιβεβαίωσης, αναπτύσσεται ταχύτητα δίνης.
Τότε μπορούμε να αντικρίσουμε το αγαθό πέρασμα και το αθώο πρόσωπο της αλήθειας νέων συμπάντων της Ύπαρξης .
Αυτό είναι η κληρονομιά και το μέλλον μας, δηλαδή η αποδοχή του δικού μας γίγνεσθαι, όταν φτάσει η αγνότητα της πρόθεσής μας στο κατάλληλο σημείο της κατανόησής μας ώστε να εισερχόμαστε με ορθό τρόπο στα σύμπαντα που δημιουργούνται.
Αν μελετήσουμε με αγνότητα και καθαρό νου τους μύθους, τις θρησκείες και τις παραδόσεις μας, θα μείνουμε κατάπληκτοι μπρος στην απέραντη ομορφιά και το μυστήριο της αλήθειας που τούς δώσαμε ως περιεχόμενο κρυμμένο σε μια ταπεινή μεγαλοσύνη. Σαν για να ανοίγουμε μυστικά την Πύλη ελευθερίας…
Άμα περάσουμε την Πύλη, θα συναντήσουμε έξω από εμάς αυτό που είναι μέσα μας, την αείζωη αγάπη και τις άπειρες ιδέες, ευχές και πόθους που θέλουν να εκδηλωθούν ως λόγος, και σύμπαντα αγάπης για εμάς, ως απτή πραγματικότητα και νέα ομορφιά για όλους.
Για σκέψου αλήθεια τι γνώριζαν θεοί και προφήτες, τι ήξεραν οι υιοί και οι θυγατέρες του Θεού για το πέρασμα μέσα από την Πύλη; Τι λέει το πλήθος των αδελφών αθανάτων;
Άραγε γιατί κάποιοι ήθελαν το θάνατό τους, γιατί οι διάφορες κάστες τούς ήθελαν είτε εξευτελισμένους, περιορισμένους είτε τόσο υψωμένους ώστε να μην μπορεί κανείς να τους πλησιάσει και να μάθει το μυστικό της Πύλης άλματος προς την ελευθερία;
Γιατί κάποιοι προσπάθησαν να αλλοιώσουν και να παραχαράξουν το βίο και τα έργα τους, τα λόγια και τους «χάρτες» τους; Γιατί προσπάθησαν να τούς παρουσιάσουν διεστραμμένους, τρελούς, αδύναμους ή απρόσιτους; Γιατί τους έφτιαξαν εκμαγεία κατ’ εικόνα και ομοίωση του δικού τους νου, του δηλητηριασμένου με υστεροβουλία, απιστία, μίσος; Γιατί αλλοίωσαν ή έκαψαν τους χάρτες τους, τους οδηγούς προς τη θεϊκή Ζωή;
Σκέφτηκες μήπως γνώριζαν αυτά τα παιδιά του Όλου και της αγάπης την τέχνη της ομορφιάς, της υγείας και της αθανασίας, τη θεώρηση που εμπεριέχει το παν;
Μήπως γνώριζαν οι θεάνθρωποι πού βρίσκεται ο ναός της αιώνιας αναγέννησης καθώς είχαν άμεση πρόσβαση σε αυτόν το ναό της ειρήνης, της αρμονίας και της αυθεντικότητας, δημιουργώντας την Πύλη άλματος προς το Όλον με την εκδήλωση φωτονίων αγνότητας και ολιστικότητας;
Η τελευταία πράξη της ζωής του Χριστού ήταν το σκίσιμο του παραπετάσματος του Ναού, το άνοιγμα της Πύλης!
Εδώ αρχίζει η πρώτη πράξη της δικής μας πορείας.
Είναι η ανάσταση μέσα στη νεκρή ζωή του κατεστημένου απαρχαιωμένου σύμπαντος και ενός σάπιου και θανατόφοβου πολιτισμού.
Οι λέξεις Ιασούς ή Ιησούς προέρχονται από τη λέξη Ιησώ ή Ιητρός, από το ρήμα ιώμαι που σημαίνει θεραπεύομαι.
Μήπως, λοιπόν, η ίασή μας από τις πλάνες γίνεται οριστικά εφόσον καταφέρουμε να εκφράσουμε πηγαία τη φύση μας ως αείζωα, πανίσχυρα, αγαθά κι αγαποδύναμα όντα; Μήπως η οριστική και αμετάκλητη νίκη μας είναι η αρχή στη ζωή που ήδη έχουμε εδώ, τώρα και για πάντα; Μήπως η Πύλη ανοίγει από εδώ που είμαστε τώρα, καθώς εκπέμπουμε τον εαυτό μας μέσα στον αιώνιο χωροχρόνο ως δυνατότητα αγνότητας, φυσικότητας και δύναμης;
Μήπως ήρθε η ώρα να κατανοήσουμε τον έρωτα, τη χαρά, την ευημερία, την ομορφιά, την υγεία και χιλιάδες άλλες αγαθές όψεις της αθωότητας και της ζωής, και να τις εκδηλώσουμε ως συνειδητές επιλογές μας που ανοίγουν την Πύλη; Η αειζωία είναι το αγνό αποτέλεσμα του περάσματος στις δυνάμεις της Φύσης, τις γεμάτες καλοσύνη και αγάπη για τη Ζωή και τη Δημιουργία.
Στην αρχαία μυθολογία, οι αθάνατοι Τιτάνες ανέλαβαν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να βρουν το δρόμο της αθανασίας, το δρόμο της απολύτρωσης.
Τώρα είναι η ώρα του Ανθρώπου!
Αρκεί να μάθουμε ποιοι είμαστε, και όλα θα πάνε μια χαρά.
Ας γκρεμίσουμε όλους τους ψεύτικους θεούς του νου μας και ας αρχίσουμε, σιγά σιγά αλλά πολύ σταθερά, να αντιλαμβανόμαστε τη Βασιλεία εντός μας για να μπορέσουμε να την αντιληφθούμε παντού ως ζώσα Ζωή, ως πέρασμα στις αληθινές μας δυνατότητες. Τότε δεν θα χρειάζεται να ακολουθούμε ως οπαδοί ιερατεία, τρελαμένους γκουρού, ξωτικά ούτε και «υπερφυσικές» δυνάμεις που δήθεν είναι η μοίρα μας και λέγονται γήρας, αρρώστια, φόβος και θάνατος.
Ήρθε η ώρα του ανθρώπου να γίνει αυτό που μπορεί και που θα έπρεπε να έχει ήδη γίνει. Αποβάλλοντας από τη ζωή του τους «θεούς» του γήρατος, της αρρώστιας, του φόβου και του θανάτου, ανοίγει την Πύλη της Ζωής.
Ει, Γνώθι σαυτόν, Μηδέν άγαν είναι γραμμένα ως προμετωπίδα στο ναό του Απόλλωνα των Δελφών.
Είναι η ευλογημένη αγγελία και κληρονομιά μας η οποία έρχεται από τα βάθη των αιώνων και μας δείχνει την Πύλη, διαλαλώντας και δείχνοντας ότι το πέρασμα, οι θεοί, οι αθάνατοι και οι δυνάμεις είναι μέσα μας.
Είπαν: Αν γνωρίσεις τον εαυτό σου, γνωρίζεις τα πάντα.
Μην ψάχνετε εδώ κι εκεί. Μη ρωτάτε κανέναν. Μην εξαρτάστε από τίποτα.
Ψάξτε μόνο μέσα σας, ρωτήστε μόνο τον εαυτό σας. Εκεί θα βρείτε την ελευθερία και τη δύναμή σας, γιατί, αν η απεριόριστη Βασιλεία είναι μέσα μας, τότε η είσοδος προς αυτήν πού είναι;
Σίγουρα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις την πείρα των σοφών και φωτισμένων όντων. Μη δημιουργείς όμως δόγματα με τα λόγια τους, ούτε ν’ αφήνεις το πνεύμα σου να δεσμεύεται, να αιχμαλωτίζεται από τη σκέψη τους.
Μόνον άμα είσαι ελεύθερος και αθώος, μπορείς να σκέφτεσαι αληθινά και να παίρνεις σωστές αποφάσεις.
Μόνον όποιος σκέφτεται ελεύθερα, σκέφτεται ορθά.
Μη μετατρέπεις, λοιπόν, το δρόμο προς την Πύλη σε φαντασίωση της Βασιλείας. Μη θεωρείς ακόμα και την ίδια την Πύλη, Βασιλεία. Προχώρα, προχώρα, πέταξε!
Φαίνεται πια πως έληξε η «ποινή» του θανάτου για τον άνθρωπο. Μια ανώτερη νοημοσύνη μέσα μας, σαν ήρωας και προφήτης, μας λυτρώνει με την άμωμη γέννησή της, από την κατάρα της ελαττωμένης αντίληψης για τη ζωή και την ομορφιά που όμως περιέχουμε ως θεϊκή δυνατότητα. Ανθίζει με προορισμό το φως της αιώνιας Ζωής εδώ και τώρα, όχι κάπου αλλού και κάποτε.
Οι Δυνάμεις περιδινίζονται και ανοίγουν την Πύλη, από την οποία θα περάσει το φως για τη μεγάλη επίτευξη.
Τι θα απογίνουν άραγε οι ψευτοθεοί και τα ιερατεία τους χωρίς το θάνατο;
Θυμήσου το μύθο του Ηρακλή και την πάλη του με το γήρας. Τελικά το νίκησε, συνέλαβε τον Κέρβερο, επανέφερε την Άλκηστη στη ζωή και, κατακτώντας την αειζωία, αναλήφθηκε στα Ουράνια.
Δεν αρκεί η αθανασία, χρειάζεται ταυτόχρονα και η νεότητα, η σφριγηλότητα και η ευτυχία.
Το γήρας, ο θάνατος και ο φόβος πρέπει να ριχτούν στον ίδιο τάφο της εξαφάνισης, στο παρελθόν.
Η απελευθέρωση απαιτεί την εκπλήρωση της θεϊκής μας δυνατότητας.
Ο Ηρακλής νίκησε το γήρας αλλά δεν το σκότωσε.
Τώρα ήρθε η ώρα!
Ο Απολλώνιος ο Τυανεύς δήλωσε ότι είναι αθάνατος, και ποτέ κανείς δεν τον είδε γέρο ή νεκρό.
Μήπως απλώς ενεργοποίησε την Πύλη;
Η νίκη ενάντια στο θάνατο θα είναι συλλογική.
Κανένας, απ’ όσο γνωρίζουμε, δεν μπορεί να νικήσει μόνος του, προς το παρόν τουλάχιστον, εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων.
Πολλοί γνωρίζουν ότι ο Σαίν Ζερμαίν ζει ακόμα, αφού είναι αθάνατος. Χιλιάδες χρόνια λέγεται πως έζησαν ταοϊστές άγιοι. Και μόνον αυτοί;
Όσοι μπορούν να δουν αναγνωρίζουν τα σημεία. Η Πύλη ανοίγει σιγά σιγά προς όλες τις δραστηριότητες της ζωής και της επιστήμης. Όμως, ακόμα κι αν εμφανίζεται το άνοιγμα της Πύλης, η Πύλη είναι εντός μας και απλώς καθρεφτίζεται στα φαινόμενα.
Διαβάζουμε στην Αγία Γραφή πως ο Θεός έπλασε τον άνθρωπο κατ’ εικόνα και ομοίωσίν Του. Τούτο, με το φως της αλήθειας, λέει ότι ο άνθρωπος είναι αιώνιος, απειροδύναμος και εκδηλώνει τον εαυτό του σταδιακά ως παντοδύναμο Ον.
Λέγει ο Χριστός : Αμήν αμήν λέγω υμίν, ο πιστεύων εις εμέ, τα έργα ά εγώ ποιώ κακείνος ποιήσει, και μείζονα τούτων ποιήσει» (Ιω. 14.12), και «γνώσεσθε την αλήθει-αν, και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς. (Ιω. 8.32).
Ας θυμηθούμε τον Μαθουσάλα. Ο άνθρωπος αυτός είχε εννιάμισι αιώνων ζωή! Για τον αθάνατο Μελχισεδέκ τι γνωρίζουμε; Και τι εννοούσε άραγε ο Ιησούς λέγοντας Εάν τις φάγη εκ τούτου του άρτου, ζήσεται εις τον αιώνα (Ιω. 6.51); Μήπως είναι μία σαφής υπόσχεση που τείνει να ενεργοποιηθεί από την επίγνωσή μας μέσα στο παρόν μας; Το όνομα της Πύλης είναι διαφορετικό σε κάθε πολιτισμό, σε κάθε θρησκεία, επιστήμη, φιλοσοφία ή άλλη προσέγγιση της αλήθειας. Η Πύλη όμως είναι μία! Μία είναι η οδός, η αλήθεια και η ζωή!
Ο διάσημος ρώσος βιολόγος Βασίλι Φ. Κουπρέβιτς, όπως και άλλοι, θεωρεί πως ο θάνατος δεν είναι αναγκαίος. Προχωρώντας μάλιστα πιο πέρα θεωρεί το θάνατο ξένο προς την ανθρώπινη φύση και περιττό παράγοντα βελτίωσης του είδους!
Ο θάνατος είναι αρρώστια, ένα «ελάττωμα» του DNA και του RNA. Θεωρεί επίσης ότι μέσα στην ανθρώπινη φύση υπάρχει το ελιξήριο με το οποίο η ζωή μπορεί να παραταθεί επ’ αόριστον. Και όχι μόνον αυτό.
Φροντίστε, λοιπόν, φίλοι μου, πριν σας παραχώσουν στη γη, να απαιτήσετε τη δύναμη της αειζωίας για να μετατραπούν τα νεκροταφεία σε κήπους, και οι νεκροθάφτες και όλοι όσοι ζουν από το θάνατο να γίνουν κηπουροί! Το μυστικό της αθανασίας κολυμπά μέσα στα νερά της θέλησης και της επίγνωσής μας.
Αν καταλάβουμε ότι είμαστε ένα ποτάμι ή μάλλον μια θάλασσα, παλλόμενων πληροφοριών που συγκροτείται με φαινομενική σταθερότητα γύρω από την αγάπη του κενού, τότε θα καταλάβουμε για ποιο ακριβώς πράγμα μιλάμε.
Ας περάσουμε την Πύλη τώρα, με αυτό το σώμα.
Αλήθεια, τι «μετά θάνατον» όπως λένε, τι τώρα;
Σίγουρα ο θάνατος δεν μπορεί να καταστρέψει τίποτα από την αληθινή σου φύση, όμως γιατί να καταστρέψει και τη συγκεκριμένη υλική σου υπόσταση, την παρούσα μορφή σου;
Η αποκρυπτογράφηση του γενετικού κώδικα και οι ανακαλύψεις στο χώρο των φυσικών επιστημών, αναγγέλλουν τη στιγμή που η αθανασία θα καταστεί πραγματικότητα, τουλάχιστον για κάποιους, στην παρούσα εκδήλωση. Και γιατί όχι; Το σύμπαν δεν θέτει όρους ή δόγματα που να είναι ενάντια στην αγάπη. Αν υπάρχει κάτι στο σύμπαν, αυτό είναι απλώς αγάπη και τίποτε άλλο. Η αγάπη όμως πάντοτε φροντίζει για το καλύτερο δυνατόν.
Ο Αϊνστάιν, στο τέλος της ζωής του κατάλαβε ότι όλες οι μορφές ενέργειας αποτελούν νήματα του ίδιου σκοινιού.
Απ’ όλα αυτά τα νήματα, εμείς θα τραβήξουμε εκείνο που είναι γνωστό σήμερα στην επιστήμη για να το χρησιμοποιήσουμε σαν μίτο της Αριάδνης που μέσα από το λαβύρινθο οδηγεί στην αθανασία.
Η επιστήμη ανακαλύπτει αργά αργά, με τον δικό της τρόπο, τη δυνατότητά μας, αφού εμείς είμαστε το μυστικό αλλά και η λύση του. Σκέψου και πες: τολμώ, θέλω, μπορώ, πράττω. Βάλε στέμμα στο κεφάλι σου την πίστη στο στόχο σου και την αξία του, και έλα στο φως της αθανασίας. Είναι ο σπουδαιότερος στόχος ασυννέφιαστης αγάπης για τον εαυτό σου.
Έλα, έλα, χίλιες φορές έλα στη θεϊκή σου δυνατότητα, την αιώνια Δύναμή σου, εδώ, τώρα. Γίνε ο προορισμένος, ο κεχρισμένος για την αθανασία, ή τουλάχιστον γίνε, εσύ ο ίδιος, ο μίτος προς την αθανασία σου.
Από τη στιγμή που η αθανασία γίνει αποδεκτή ως φυσική μας δυνατότητα, το όλο θέμα έχει δύο διαφορετικές όψεις. Η μία είναι χιλιοπαιγμένη, μία μεταθανάτια ζωή που εμφανίζεται με διάφορους τρόπους. Η άλλη προτείνει τη διαιώνιση της ζωής, τη συνέχεια της ζωής, χωρίς τη μεσολάβηση του θανάτου!
Η πρώτη είναι πάντα εκεί. Είναι λύση μη επίγνωσης. Απεναντίας σκοπός μας είναι να προσπαθήσουμε να βρούμε τρόπο ώστε ποτέ να μη χρειαστεί να μας απασχολήσει η ζωή «μετά θάνατον», και ο τρόπος είναι ένας: Επίγνωση.
Εδώ και τώρα, με αυτή τη μορφή, την εκδήλωση και τη δράση μας ως θεϊκή ικανότητα!
Ο βιοφυσικός Ρόμπερτ Σιναχάϊμερ λέει: «Δεν γνωρίζουμε κανένα φυσικό όριο στη διάρκεια της ζωής, στο πόσο χρόνο θέλει να ζήσει ο άνθρωπος... Τίποτα δεν αναιρεί τις δυνατότητες αυτών που γνωρίζουμε τώρα… Μπορεί οι δυνατότητες αυτές να μην έχουν αξιοποιηθεί με τον τρόπο και στο βαθμό που θα περίμενε κανείς, ωστόσο είναι υπαρκτές. Μπορεί να γίνουν πραγματικότητα μάλλον γρήγορα παρά αργά…»
Έλα τώρα, δες το, ο άνθρωπος αρχίζει να βλέπει με νέα μάτια και να κάνει νέες δυναμικές σκέψεις. Το σημαντικό δεν είναι ότι αρχίζει να αντιλαμβάνεται πόσα έχασε στους σκοτεινούς αιώνες της εθελούσιας τύφλωσης του, αλλά πόσα ακόμα θα χάσει, ή τουλάχιστον θα νομίζει ότι χάνει, αν δεν προσαρμοστεί στη νέα εικόνα. Έχουμε χάσει ανεκτίμητο χρόνο προσπαθώντας να αλλάξουμε τον κόσμο. Ίσως μάλιστα εκείνο που μέχρι σήμερα θεωρούσαμε αλλαγή να ήταν αποτελμάτωση.
Η αιωνιότητα είναι! Η απελπισία μάς κάνει να παραδεχόμαστε κάτι που μοιάζει με αιωνιότητα επειδή το χρειαζόμαστε, όμως μας αποπροσανατολίζει από την καθαρή πνευματική έρευνα και μας μετακινεί από τη χωροχρονική μας αρχή για πνευματική Εργασία.
Εδώ και τώρα!
Φτάσαμε στο σημείο της απόφασης, και ίσως γι’ αυτό όλο και περισσότεροι άνθρωποι ανοίγουν τα μάτια στη θαρραλέα οπτική μιας υπερνοητής αντίληψης. Έτσι, ένα πάνσοφο και παντοδύναμο σύμπαν γίνεται αντιληπτό, ένα σύμπαν που μοιάζει με μεγάλη σκέψη ικανοτήτων σοφίας παρά με μεγάλη μηχανή.
Πρόκειται για μια πρόταση κοσμογονικής αλλαγής στην ανθρώπινη σκέψη. Είναι η πρώτη εικόνα μιας άλλης αθανασίας… Οι προεκτάσεις αυτής της αλλαγής δεν γίνονται αντιληπτές, ωστόσο σαν κύματα σεισμικών δονήσεων κοσμικών διαστάσεων γλείφουν απαλά τις ακτές την ανθρωπότητας.
Έλα τώρα, κατανόησέ το!
Το μαύρο δρεπάνι πρέπει να σπάσει, και κάποιος θα τα καταφέρει αργά ή γρήγορα. Η αθανασία θα μπορούσε να έχει ήδη γίνει πραγματικότητα. Αν ο άνθρωπος είναι αυτό που σκέπτεται και πιστεύει ότι είναι, τότε ασφαλώς μπορεί να το πιστέψει και να γίνει αθάνατος!
Στο μεταξύ, ας συνεχίσουμε να καταστρέφουμε το δρεπάνι. Είναι δυνατόν από το δρεπάνι του θανάτου τελικά να απομείνουν μόνο σκουριά και τρίμματα…
Μερικοί άνθρωποι προσπαθούν να μείνουν αθάνατοι στην ιστορία είτε με τα έργα τους είτε με τα παιδιά τους.
Εγώ προτιμώ να μην πεθάνετε!
Αφού είστε έτσι και αλλιώς αθάνατοι. Προτιμώ, λοιπόν, να μπορείτε να κρατάτε ηθελημένα τη μορφή σας όσους αιώνες θέλετε και να επιστρέφετε στην πνευματική σας ύπαρξη πάλι όποτε το αποφασίζετε, μεταμορφούμενοι σε καθαρή συνείδηση, σε πνεύμα, και αντίστροφα.
Ο Λάβκραφτ είπε ότι με το πέρασμα των χιλιετιών ακόμα και ο θάνατος μπορεί να πεθάνει! Πάψε να πληροφορείς το σύμπαν έστω και με την παραμικρότερη επιθυμία «θανάτου». Μην παίζεις με τα εναλλακτικά παιχνίδια των υποθέσεων των αστρικών παραλλαγών. Δεν χρειάζεται παραμύθια για να είναι θεϊκή ή αιώνια η ζωή, που είναι έτσι ούτως ή άλλως. Γι’ αυτό, αν και είναι γοητευτικά τα παραμύθια, εγώ, ευχαριστώ δεν θα πάρω…
Λέω όχι σ’ ένα τέτοιο παιχνίδι! Εδώ, αυτό που αξίζει είναι η μελέτη του θανάτου με σκοπό να τον νικήσουμε. Το άνοιγμα της Πύλης και η δυνατότητα ύπαρξης χωρίς φανταστικούς περιορισμούς.
Αυτό σημαίνει Παράδεισος. Κανείς δεν λέει ότι εκεί φτάνεις μόνο χωρίς τη μορφή που έχεις σήμερα. Αντίθετα μάλιστα. Κοίταξε την ανάσταση και την ανάληψη του Χριστού! Αν δεν υπήρχε σώμα, τι θα χρειαζόταν να αναστηθεί και να αναληφθεί;
Η αθανασία είναι σύμφυτη με τη ζωή μας, όσο παράδοξο κι αν φαίνεται τούτο, στη σύγχρονη εκπαίδευσή μας. Τι αξία έχει οτιδήποτε μπρος στην προοπτική της αιώνιας Ζωής;
Τέρμα με τις άγρυπνες νύχτες της αγωνίας μήπως κι ο πόνος στην κοιλιά είναι καρκίνος! Τέρμα με την ξαγρύπνια στα νοσοκομεία για γνωστούς, συγγενείς και φίλους.
Τέρμα με τη βεβαιότητα ότι θα δεις να θάβουν τους δικούς σου σε ένα κρύο στενό λάκκο!
Φτάνει πια να βλέπεις το κορμί σου να γίνεται πλαδαρό από τα γηρατειά και να σου τρέχουν τα σάλια…
Φτάνει πια αυτός ο εμπαιγμός. Αυτή τη στιγμή ό,τι διδάχτηκες δές το με αγάπη, βρες την Πύλη άλματος προς τη θεϊκή σου δυνατότητα. Είναι απλό!
Η αθανασία είναι Δυνατότητά σου.
Κοίταξε μέσα σου. Νιώσε τη ζωή και την ικανότητά σου να είσαι για πάντα και με όποιον τρόπο εσύ θέλεις, σε όσα σύμπαντα εσύ επιλέγεις.
Βρες τη δύναμη να την εκφράσεις ολοκληρωμένα και δυναμικά. Είσαι Πνεύμα, Δύναμη και Δυνατότητα. Είσαι ζων τόπος που ανοίγει την Πύλη. Είσαι η ίδια η Πύλη!
Αμέτρητα ένζυμα ανανεώνουν ακατάπαυστα τη ζωή σου, τη διατηρούν και τη σώζουν. Οι δομικοί αυτοί λίθοι είναι η πηγή της ζωής. Είναι μία μαγική δύναμη που, αν κυριαρχήσουμε πάνω της, γινόμαστε αείζωοι, κύριοι του εαυτού μας και του θανάτου και των ικανοτήτων μας στο χωροχρόνο.
Το πρόβλημα όμως είναι η έλλειψη γνώσης, η έλλειψη οραμάτων που ν’ αναζητούν την εκπλήρωσή τους.
Κατανόησέ το πια πως η φύση του ανθρώπου είναι αγνή δυνατότητα!
Προχώρα λοιπόν!
Όχι μόνο για να δημιουργήσεις αθάνατο σώμα, αλλά για να αισθανθείς το αθάνατο είναι σου.
Δες κριτικά τη θρησκεία και τη γνώση που έχεις δεχτεί, και εφάρμοζε επιλεκτικά και με σοφία τα διδάγματα της θρησκείας, της «μεταφυσικής» και της ευρύτερης παιδείας σου, αφού τα περνάς πρώτα από το κόσκινο της δικής σου επίγνωσης και λογικής, της δικής σου αθωότητας, της δικής σου αίσθησης και εσωτερικής έμπνευσης. Έτσι ξεφεύγεις στα σίγουρα από όλους τους αυτόκλητους «εκπροσώπους» του Θεού και του Διαβόλου με τη δόλια σκέψη, την υποκρισία, από όλους τους ψευτοδασκάλους και εμπόρους μεταφυσικών ελπίδων. Βέβαιο είναι ότι αυτοί απευθύνονται είτε σε αφελείς, μειωμένης αντιληπτικότητας, ανθρώπους που θέλουν να είναι οπαδοί, είτε σε ανθρώπους που είναι οι ίδιοι εκμεταλλευτές. Γιατί η στοιχειώδης λογική λέει ότι, αν ο Θεός έστελνε αντιπροσώπους Του, θα επέλεγε τους αρίστους και όχι τους έξυπνους εκμεταλλευτές του ανθρώπινου πόνου, άρπαγες και αχόρταγους κλέφτες, ψεύτες, υποκριτές και απατεώνες με αρνητικές απόψεις για τη ζωή, τον έρωτα, την αγάπη και τη χαρά!
Απαλλάξου οριστικά από τα μισαλλόδοξα, φανατικά, άκαρδα ιερατεία με τις τεράστειες περιουσίες και τις τρελαμένες οργανώσεις που καπιλεύονται το φως των υιών του Θεού. Φυλάξου από τους λαλίστατους ή γλυκομίλητους προπαγανδιστές. Η απαλλαγή σου από όλους αυτούς θα σε οδηγήσει στην ορθότητα, την αθωότητα και την ευφυΐα. Θα κατανοείς έτσι την αλήθεια και την αγάπη όπου κι αν βρίσκεσαι ώστε να μπορείς να αποκηρύσσεις τους εκμεταλλευτές της ζωής και να κρατάς μόνο την αλήθεια της καρδιάς σου σαν την βλέπεις να εκδηλώνεται κι εξωτερικά. Ο Θεός δεν πρεσβεύει την ευημερία και την ευτυχία των ολίγων αλλά όλων! Και φυσικά η αλήθεια, ακόμα κι όταν την καπηλεύονται, συμβαίνει να παραμένει ολοφάνερη για όσους έχουν αυτιά να την ακούσουν και μάτια να τη διακρίνουν ακόμα και πέρα από τις αντιξοότητες και τους λαβύρινθους της ανθρώπινης εκμετάλλευσης.
Αυτό έκανε και ο Χριστός, αυτό δικαιούσαι να κάνεις κι εσύ. Είναι πράξη αγάπης για την αγνή ελευθερία, και δεν πρέπει να ξεχνάς την πορεία σου, μια πορεία ελευθερίας, χαράς και δυνατότητας να εκφράζεις τη φύση σου.
Πολλές γελοίες θεωρίες και δοξασίες στρέφονται ενάντια στη λογική και τη ζωή και παρασύρουν πολλούς ανθρώπους στη θανατοφιλία και τη μετενσαρκολογία.
Όσοι επικεντρώνονται μονάχα στο αλλού ή σε άλλες ζωές δεν ενδιαφέρονται κατ’ ουσίαν για την πανέμορφη ζώσα Ζωή και τη χειροπιαστή αφετηρία κάθε δυνατότητας καλού που ζούμε εδώ και τώρα.
Πολλοί, δάσκαλοι και πιστοί, μετατρέπουν με αυτό τον τρόπο τις θρησκείες σε φτηνή θανατολαγνεία και παρα-παίουν σε παραισθήσεις, αβέβαιες υποθέσεις και όνειρα.
Εδώ είναι το δώρο μας, η αφετερία μας -έχουμε αυτή τη θεϊκή εκχώρηση της ζωής που είναι πανέμορφη κι αληθινή με τον τρόπο της για όσους θελήσουν να μάθουν τα μυστικά της. Ζούμε τώρα, εδώ, και μπορούμε να ζήσουμε πανέμορφα.
Δεν χρειαζόμαστε τίποτα.
Ο πλανήτης Γη έχει τα πάντα, μας παρέχει τα πάντα. Η ψυχή μας έχει τα πάντα. Η ικανότητά μας μπορεί τα πάντα.
Η δυνατότητα Άνθρωπος μπορεί να φτάσει σε όλες τις διαστάσεις Ομορφιάς.
Μας ενδιαφέρει αυτή η ζωή εδώ και τώρα και πάντοτε. Από εδώ θα την κάνουμε παντοτινή, χαρούμενη, ειρηνική και λαμπρή.
Εδώ και τώρα μπορούμε να ανοίγουμε την Πύλη για κάθε αίσθηση Αγάπης και Δυνατότητας.
Οι «μεγάλοι» επιστήμονες, οι περισσότεροι στρατευμένοι στο κατεστημένο και μισθοφόροι του, βρήκαν τρόπους ολοκληρωτικής καταστροφής της ζωής με τα υπερόπλα τους. Δεν μπόρεσαν όμως να νικήσουν την ασθένεια, το γήρας, το θάνατο και βολεύτηκαν στη καραμέλα μιας θρησκοληψίας περί της δήθεν θνητής φύσης του ανθρώπου.
Προσπάθησαν να μας εξισώσουν με τα ζώα και σχεδόν τα κατάφεραν. Ο πλούτος τους, η εξουσία τους και τα βρόμικα χρήματά τους δεν τους γλίτωσαν ωστόσο από τον τάφο και το θάνατο. Εδώ τι τα κάνουν τα πιστεύω τους; Ο τάφος είναι αυτά τα τέρατα με ανθρώπινη μορφή. ΄Εφτιαξαν ανθρώπους με δήθεν προορισμό να μετατρέπονται σε τροφή για σκουλήκια και να προσφέρονται βορά στη φωτιά, τον πόλεμο και τις θανατηφόρες ιδέες. Νά οι θεοί αυτών των τεράτων! Θάνατος, γήρας, αρρώστια, κατ’ εικόνα και ομοίωσίν τους. Ντροπή! Ντροπή!
Είμαστε πνεύματα άπειρης Δύναμης, άπειρης Ικανότητας. Γιατί δεν θέλουν να το γνωρίσουμε;
Ρωτήστε, λοιπόν, τους κυρίους επιστήμονες και τους σοφούς του κόσμου τούτου:
Τι συνέβη κύριοι, μήπως σταμάτησε η εξέλιξη των ειδών;
Μόλις ο άνθρωπος απέκτησε ανώτερη ευφυΐα, σταμάτησε δηλαδή η ζωή την ανοδική της πορεία για την αρτιότερη εκδήλωσή της;
Ποιο θα έπρεπε να είναι το επόμενο εξελικτικό στάδιο; Μήπως η μακροζωία και η αειζωία;
Ώς εδώ! Η ζωή συνεχίζεται όμορφα, εξελικτικά, ανελικτικά, στο άπειρο δυναμικό της και εμείς μαζί της, παρ’ όλα τα εμπόδια των θεσμών, των νοοτροπιών, των συνηθειών και των ανούσιων θεωριών που αντιστρατεύονται τη ζωή.
Ο Ηράκλειτος, ο Επίκουρος, ο Εμπεδοκλής, ο Ιπποκράτης και τόσοι άλλοι, αναζήτησαν, αγωνίστηκαν, μα δεν πρόφτασαν να ανακαλύψουν, το μεγάλο μυστικό. Δεν είχε έρθει ακόμα η στιγμή. Μας κληροδότησαν ωστόσο έναν τρόπο να ερευνούμε και να σκεφτόμαστε σωστά, να αγαπάμε τη ζωή, τον έρωτα και την αδέσμευτη από κάθε μορφής αναγκαιότητα ελευθερία. Αυτοί μπορεί να πέθαναν, σωματικά τουλάχιστον, τα έργα τους όμως μας δείχνουν το δρόμο και βροντοφωνάζουν: οι ιδέες δεν καίγονται, καίνε!
Καταπολέμησε τη στείρα θεολογία και τις δεισιδαιμονίες των φαύλων θεολόγων και ψευδοφιλοσόφων. Κήρυξε και ζήσε την εσωτερική γαλήνη, την αποφυγή της λύπης, του άγχους και του φόβου. Έλα στην αειζωία, τώρα είναι η ώρα. Οι άγιοι και οι σοφοί του παρελθόντος δεν πρόλαβαν και πέθαναν. Δεν είχε έρθει το πλήρωμα του χρόνου! Εμείς όμως ζούμε, θα πάμε πιο πέρα, στη μακροζωία και την αειζωία.
Εκείνοι βρήκαν τη θεϊκή τους δυνατότητα μετά τη στροφή «θάνατος». Τώρα γνωρίζουν ότι ήταν, είναι και θα είναι αθάνατοι… Μάθε ότι όλος ο χρόνος είναι μέσα στο τώρα. Αφυπνίσου λοιπόν!
Πεισματικά θνητοί είναι όχι μόνον οι άπιστοι αλλά και οι πιστοί.
Οι πρώτοι επειδή δεν πιστεύουν σε τίποτα, και οι δεύτεροι επειδή φτιάχνουν πίστεις με ό,τι θεωρούν ότι τους ταιριάζει λόγω του φόβου. Και οι δύο προσβλέπουν στον τάφο. Ωραία ελπίδα!
Εμείς όμως είμαστε ζωντανοί, πατάμε επάνω στο θεϊκό δεδομένο της Ύπαρξης και κατανοούμε πως όλα τα αίτια του θανάτου είναι μαχητά και αναστρέψιμα.
Γιατί δεν αποστρέφεσαι αυτούς που σε ταυτίζουν με το ζώο; Αυτούς που δεν θέλουν να αξιολογείς ορθά τη ζωή σου;
Μπορείς να φανταστείς πόσο ήρεμος θα είσαι και πόσο ασφαλής θα αισθάνεσαι, όταν πετάξεις στα σκουπίδια το φόβο για την αρρώστια, το γήρας και το θάνατο; Αν η ζωή είναι αιώνια, είναι αιώνια για όλους και όλα.
Διώξε τις φοβίες, δείξε θάρρος, διάλεξε τη νίκη αντί το συμβιβασμό. Μη φοβάσαι το θάνατο, αγάπα τη ζωή. Σκότωσε το θάνατο. Θα χαθούν -σωματικά τουλάχιστον- μόνον όσοι δεν θέλουν να γίνουν μακρόβιοι και αείζωοι. Εσύ κάνε το άλμα της Δυνατότητάς σου, σίγουρα μπορείς. Αξίζει να προσπαθήσεις!
Η ζωή, έτσι και αλλιώς, θα νικήσει οριστικά κι αμετάκλητα. Λοιπόν, όσοι διαβάζετε τούτο το βιβλίο έχετε το προνόμιο να θυμηθείτε πρώτοι αυτό που ήδη κατά βάθος γνωρίζετε. Στην πραγματικότητα, πριν από αυτό το βιβλίο, έχετε αποφασίσει να ξεκινήσετε και έχετε δημιουργήσει τις συνθήκες για την εξωτερίκευση πληροφοριών και γεγονότων που συμβαίνουν και δίδουν το στίγμα της δυνατότητάς σας.
Μην απορείς γι’ αυτό. Εσύ οργανώνεις κάθε στιγμή τα γεγονότα, εσύ επιλέγεις τώρα τη μακροβιότητα, την υγεία, την ομορφιά και την κρυστάλλινη σοφία, χωρίς την μούχλα και τη λάσπη των αποτυχημένων προσπαθειών. Όσο αυξάνει η αλήθεια σου για τη ζωή και το σύμπαν, τόσο πιο ξεκάθαρη γίνεται η αυτογνωσία σου ως απειροδύναμη οντότητα αγάπης, εξατομικευμένη στο χώρο και το χρόνο της επιλογής και των δυνατοτήτων συνειδητότητας που επικαλείσαι.
Η αειζωία δεν χαρίζεται, λοιπόν, κατακτιέται!
Κατανόησέ το τώρα!
Όλοι οι καλοπροαίρετοι άνθρωποι εκπέμπουν φωτεινές ανταύγειες αγάπης που σαρώνουν ολόκληρο τον πλανήτη μας και βοηθούν στην ανέλιξη της ζωής προς την τελειότερη έκφρασή της, έχοντας μάθει να ταξιδεύουν ως τα πέρατα του σύμπαντος στην τροχιά της δράσης της αγάπης.
Απ’ όλα τα πιθανά μελλούμενα, η φυσική επιλογή προσβλέπει στο καλύτερο ανθρώπινο μέλλον και προβλέπει αλάνθαστα τα πάντα, επειδή έχει τις περισσότερες πιθανότητες και δυνατότητες να πραγματοποιηθεί. Και τούτο επειδή η ίδια μας η φύση είναι η Πύλη του κβαντικού άλματος της αειζωίας μας. Αν δεν υπήρχε αυτή η δυνατότητα, πώς τότε περιέχεται ήδη στον πνευματονοητικό εξομοιωτή μας ως σύλληψη, όραμα και προσπάθεια; Η φύση, καθώς γνωρίζεις, είναι οικονόμα, γι’ αυτό δεν σε εφοδιάζει ποτέ με κάτι που δεν θα σου χρειαστεί. Όμως τι λέει ο νους σου, ο πνευματικός εξομοιωτής του σύμπαντος; Τι πραγματικά οραματίζεται, θέλει και προσπαθεί; Τι στ’ αλήθεια;
Να θυμάσαι ότι η ζωή του ανθρώπου εμπεριέχει μόνο την αιωνιότητα. Όλοι μας κρύβουμε δυνάμεις για τη διαιώνιση της ζωής. Ο θάνατος, η αρρώστια και ο φόβος είναι λανθασμένη αντίληψη και θα υπάρχουν όσο δεν κατανοούμε τη φύση μας, τον εαυτό μας.
Όλα αυτά τα παθαίνουμε επειδή βλέπουμε τους άλλους να τα παθαίνουν. Είναι ανάγκη η επίγνωσή μας να μας θωρακίσει με ένα αδιαπέραστο, απρόσβλητο πεδίο προστασίας από το χρόνιο λάθος του τρόπου με τον οποίο προσλαμβάνουμε την πραγματικότητα. Είναι απαραίτητο να φορέσουμε αλεξιβλάκειο!
Έτσι θα διδαχτούν σταδιακά οι άνθρωποι την αειζωία. Η υγεία είναι η φυσική, η φυσιολογική κατάσταση του ανθρώπου, η μόνιμη υγεία, η ομορφιά, η αθανασία.
Χίλιες φορές θα λέω: μπορώ, θέλω, τολμώ, πράττω! Είναι το κλειδί της επιτυχίας για άφθαρτο σώμα και αθάνατο πνεύμα.
Ο άνθρωπος είναι ένα εξατομικευμένο πνεύμα που ζει μιαν ανθρώπινη εμπειρία. Ο άνθρωπος είναι 99% κύματα και πληροφορίες και μόνο 1% στοιχειώδη σωματίδια. Το σύνολο ωστόσο είναι πάντοτε περισσότερο από το άθροισμα των μερών του. Κατά συνέπεια, ο άνθρωπος πεθαίνει μόνο από άγνοια και από επίκτητη παραφύση, προσωρινή βλακεία και συνήθεια να δραματοποιεί τις επιλογές του.
Είναι ντροπή να έχουμε καθηλωθεί εδώ! Η εξέλιξη συνεχίζεται, τα στάδια είναι σκαλοπάτια για να ανερχόμαστε και όχι να καθηλωνόμαστε! Ανωμαλία και διαστροφή ανισόρροπων, σχιζοφρενών ή καταστροφικών ανθρώπων είναι αυτή η εμμονή σε ένα και μόνο στάδιο της ανθρώπινης εξέλιξης.
Ας αντισταθούμε τώρα! Ειδάλλως, ας παραδεχτούμε τη βλακεία μας, τη μεγάλη και νοσηρή βλακεία μας.
Ορίστε λοιπόν, κάναμε πραγματικότητα την αρρώστια, τα γηρατειά και το θάνατο.
Εμείς όμως, η νέα γενιά, ας μην αντιγράφουμε ολέθρια, απαρχαιωμένα και άχρηστα για το σήμερα, επίκτητα «προγράμματα». Μπορεί κάποιοι να κρυφογελούν ειρωνικά με όλα αυτά. Όμως το χαμόγελο οφείλεται στην αμηχανία και την αδυναμία να αφομοιωθεί κάτι που ακούγεται ξαφνικά για πρώτη, τουλάχιστον εξωτερικά, φορά. Δεν πειράζει όμως! Το χαμόγελο και το γέλιο, ακόμα και ψεύτικα, κάνουν καλό, τόσο καλό που αν το κατανοήσεις θα είναι το πρώτο σου βήμα, ένα χαστούκι στο γήρας.
Κάνε μου όμως τη χάρη να δοκιμάσεις, και θα δεις την αλήθεια. Άνοιξε τα μάτια σου, λοιπόν, μην είσαι εγωιστής!
Ο πολιτισμός χωρίς το όραμα της εξέλιξης μας προκαλεί νευροπαθολογικά προβλήματα, όπως φοβία, ανασφάλεια, άγχος, ανία, απώλεια ιδανικών, απουσία ενδιαφερόντων, στέρηση του έρωτα, της τρυφερότητας και της αγάπης, μελαγχολία, νεύρωση, κατάθλιψη, απογοήτευση, σοβαροφάνεια, ένταση, απελπισία, αγωνία, παραίτηση, αδράνεια, τάσεις αυτοκαταστροφής, εξαρτήσεις, και τόσα άλλα.
Τι τα θέλουμε όλα αυτά; Γιατί να φθειρόμαστε και να δυστυχούμε; Γιατί να μην έχουμε το όραμα της ζωής, της ομορφιάς, της αγάπης, της χαράς, του γέλιου, της αγαλλίασης, της ευχαρίστησης, του έρωτα, της τρυφερότητας, της στοργής, της γαλήνης, της υπομονής, της ειρήνης;
Ας εκδηλώσουμε την φωτοαείζωη Δυνατότητά μας, τη νέα έκλαμψη επίγνωσης.
Γηρατειά και άγνοια λοιπόν; Θάνατος από νοητικές προσκολλήσεις; Αρρώστια από ενοχές; Ελάτε, ας πάψουμε επιτέλους να υποτιμούμε τον εαυτό μας. Φτάνει πια, ας προχωρήσουμε. Ας διατηρήσουμε πρώτα τη νεότητα στη ψυχή μας. Ας διαλέξουμε την ομορφιά της υγείας. Είμαστε και θα είμαστε καλά. Ας εγκαταλείψουμε την αφύσικη παρόρμηση μας να αρρωσταίνουμε, να γερνάμε και να πεθαίνουμε.
Αισθανόμαστε και θα αισθανόμαστε θαυμάσια!
Αν σας λένε κακίες του τύπου «γέρασες, άσπρισες, πώς είσαι έτσι!», εσείς να αλλάζετε κουβέντα και να λέτε «τι ωραίος καιρός!» Βασικά όλοι οι καιροί είναι ωραίοι και μας αρέσουν. Το κρύο, η ζέστη, ο άνεμος, το χιόνι, η βροχή, οι κεραυνοί, οι αστραπές και οι καταιγίδες μας ενθουσιάζουν.
Μεταβόλισε
το πεπερασμένο σε άπειρο,
το εφήμερο σε αιώνιο,
το φθαρτό σε άφθαρτο,
το χρόνο σε ανέλιξη,
το θνητό σε αείζωο, απειροδύναμο, συνειδητό, φωτοβόλο αγαποόν.
Μην κρατάς τίποτα από τα παλαιά.
Πέταξε από πάνω σου και από μέσα σου οτιδήποτε μυρίζει αρρώστια, γηρατειά, θάνατο, προσκόλληση.
Κανένας δεν μπορεί να περάσει στη χώρα των αθανάτων, αν δεν αποτινάξει όλα τα φορτία -προγράμματα που του στοίβαξε στο νου σαν βραδυφλεγή βόμβα η δήθεν επιστημονική, αλλά παλαιοεποχική κουλτούρα.
Σβήσε τα! Είναι ένα παρανοϊκό αίσχος, ένα ράπισμα στο θείο πρόσωπο της ανθρωπότητας. Αυτά ακριβώς σε εμποδίζουν να δεις και να ακούσεις τη φωνή μέσα σου που, επειδή γνωρίζει, σου ψιθυρίζει ότι όλα ετούτα που διαβάζεις αυτή τη στιγμή είναι πέρα ως πέρα αληθινά. Βρες το θάρρος να αφουγκραστείς, για μία έστω στιγμή, την αίσθησή σου για τα πράγματα χωρίς παλαιοκοσμικές κρίσεις. Μάθε να προσλαμβάνεις την αλήθεια σου άμεσα, πέρα από ό,τι σου έμαθαν, και ύστερα αξιολόγησε αυτά που τώρα λέγονται εδώ.
Η ζωή είναι υπέρτατο αγαθό. Η φύση μας το γνωρίζει ως επίγνωση, και επίγνωση είναι η αλήθεια η οποία υπερβαίνει τη συμβατική σκέψη που μας δίδαξαν.
Η φυσική επίγνωση δημιουργεί χωρίς να χτίζει, βλέπει χωρίς να κρίνει, εκδηλώνει το φως της αθωότητας, εξασφαλίζει ζώσα ζωή που συλλαμβάνεται από τον νου και το σώμα ως αιωνιότητα. Ας ξεπεράσουμε το τέλμα του θανάτου, ατομικό και συλλογικό. Η επίγνωση, αν έχουμε το θάρρος να την εκδηλώσουμε, γνωρίζει το δρόμο για τον καθένα μας ξεχωριστά αλλά και για όλους μαζί.
Ας τολμήσουμε τώρα, ας πετάξουμε το ύστερα. Ας περάσουμε στη Λάμψη. Η Πύλη άλματος προς την θεϊκή μας Δύναμη ανοίγει.
Όλοι είμαστε από τη φύση ανοικτοί στις θεϊκές μας δυνατότητες. Όλοι μπορούμε να προχωράμε ανελικτικά. Η αύξηση της εκδήλωσης της φυσικής μας επίγνωσης μοιάζει με την ανατολή μιας νέας ημέρας στα ατελή σχήματα ενός νευρωτικού και καθυστερημένου θανατόφιλου «πολιτισμού». Εδώ υπάρχει πρόταση για ένα μεγάλο άλμα προς την διάσταση των δυνατοτήτων της αγάπης και της αιωνιότητας. Το θεωρείς τρελό; Κοίταξε όμως τον σάπιο πολιτισμό, την ψευτοκουλτούρα και την αποδοχή τους ως φυσιολογικών την ίδια στιγμή που η αλήθεια απορρίπτεται ως τρέλα ή ουτοπία κάποιων φαντασιόπληκτων. Αυτό κι αν είναι λοιπόν τρέλα! Δυστυχώς όμως δεν είναι μόνο τρέλα αλλά όνειδος, αρρώστια και θάνατος.
Μη σκέφτεσαι, νιώσε, νιώσε αυτό που γνωρίζεις! Την αλήθεια δεν μπορείς ούτε να τη δημιουργήσεις, ούτε να την απορρίψεις. Πάντοτε θα υπάρχει. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να αναβάλλεις με χίλιους πόνους και κόπους την εκδήλωσή της σε εσένα. Λοιπόν;
Άνθρωπε σε αγαπώ, σε λατρεύω, ό,τι κι αν είσαι, όπου κι αν βρίσκεσαι! Όμως θεωρώ βλακώδη αυτή την εκδήλωσή σου, ηλίθια μια τέτοια εκ μέρους σου αντιμετώπιση της ζωής σου. Αλήθεια, αλεξιβλάκειο χρειάζεται να φορά κανείς μπρος σε αυτόν τον θανατόφιλο παγκόσμιο πολιτισμό. Είναι ντροπή να έχουμε προσκολληθεί σε παλαιοεποχικά πρότυπα έκφρασης, είναι ντροπή να μην είμαστε ο εαυτός μας, είναι ντροπή να ντρεπόμαστε για τον εαυτό μας, εφόσον η φύση μας είναι καθαρή αγάπη, σοφία, έρωτας.
Έλα να κάνουμε μαζί ένα ταξίδι στις δυνατότητες της Πύλης άλματος προς τη Ζωή, την Αγάπη, την Ομορφιά, την Ελευθερία, μακριά από τα μικρόνοα σχήματα του ψευτοπολιτισμού, πέρα από όλα τα σχήματα που θέλουν να υποκαταστήσουν την Αλήθεια της Ύπαρξης. Έλα σε αυτό που θέλεις και αισθάνεσαι ότι είσαι, πέρα από συμβατικότητες, αναγκαιότητες και φαινομενικά λογικά αλλά ουσιαστικά ανισόρροπα, νευρωτικά πρότυπα σκέψης και δράσης.
Μη φοβάσαι να είσαι ο εαυτός σου, γιατί αυτό που πραγματικά είσαι είναι καθαρή και στοργική, αιώνια αθωότητα και δυνατότητα.
Γκρέμισε τα φράγματα που εξυπηρέτησαν στο παρελθόν την ανάγκη σου για επίγνωση.
Πες τολμώ, μπορώ, θέλω να είμαι ο εαυτός μου. Δεν υπάρχει εχθρός εκεί έξω, ούτε φόβος εδώ μέσα!
Μάθε το μυστικό που είναι φανερά κρυμμένο σε ολόκληρη τη Δημιουργία, μάθε την αθώα πνευματική σου δυνατότητα.
Ζήσε με φυσικότητα, αυθορμητισμό και επίγνωση. Είσαι αθώος όταν είσαι Εσύ.
Τι είναι όμως επίγνωση;
Κι όμως το ξέρεις και ας νομίζεις το αντίθετο.
Επίγνωση είναι να είσαι και χωρίς το μυαλό σου, χωρίς τα προγραμματισμένα συναισθήματά σου, την παιδεία σου, να είσαι με το σώμα σου ή και χωρίς αυτό.
Να είσαι αιωνιότητα και σοφία που γνωρίζει χωρίς προσπάθεια, αγάπη που απλώνεται διακριτικά στον τρόπο που επιλέγεις να είσαι.
Να είσαι σε διαρκή πρόοδο, ήλιος και αστέρια αγάπης, γαλαξίες Δημιουργίας αλλά ταυτόχρονα πάντοτε ένας φωτοβόλος αγαπάνθρωπος, ελεύθερος και φυσικός, ανεξάρτητος, τρυφερός, δυνατός. Αληθινά ευγενής.
Να είσαι η οδός και η ανέλιξη!
Σου φαίνεται αδύνατο, ανόητο. Ναι, έχεις δίκιο από τη στιγμή που έχεις πιστέψει όσα σου έμαθαν.
Χρόνια προσπάθειας και τελικά παραμένεις ναρκωμένος και καθηλωμένος. Η εξουσία, το κατεστημένο, η παιδεία, το οικογενειακό και πολιτιστικό περιβάλλον και τόσα άλλα δεν μπορούν να σε εξοντώσουν, όμως σε καθυστερούν προσπαθώντας να σε αποκοιμίσουν.
Ξύπνα, δες μόνος σου και κατανόησε, παράτησε ακόμα και αυτά που γράφονται εδώ, καμιά αξία δεν έχουν. Η αξία είσαι εσύ κι αυτά που αισθάνεσαι ως αλήθεια πέρα από τον «προγραμματισμό» που έχεις λάβει. Τίποτε άλλο μη διαβάσεις ή μην αναζητήσεις ποτέ. Τίποτα δεν σου χρειάζεται αν βρεις τον εαυτό σου μέσα στην Επίγνωση. Άφησε τα όλα πίσω σου έως ότου ελευθερωθείς, και τότε θα γνωρίζεις χωρίς να σου το πουν, θα ξέρεις πριν ρωτήσεις, θα είσαι γνώστης της Αλήθειας και θα έχεις επίγνωση της ελευθερίας της Αγάπης έξω από σχήματα και δράση που την παραποιούν.
Θα γνωρίσεις ότι είσαι μια Διάνοια που μπορεί να εκδηλωθεί είτε ως σκέψη είτε ως μόρια. Η σκέψη σου θα γίνει ο καθρέφτης του κόσμου σου. Θα βρίσκεσαι πάντα στο σημείο όπου πηγαίνει η φύση για να δημιουργήσει αστέρια, γαλαξίες, κουάρκ και λεπτόνια, εκεί όπου είμαστε όλοι όταν πηγαίνουμε για να δημιουργήσουμε τους εαυτούς μας ως αγάπη, αλήθεια, ελευθερία, ομορφιά και σοφία.
Θα μάθεις ότι δεν είσαι ένα υλικό γλυπτό απόψεων, προγραμμάτων και πιστεύω, αλλά ένας ποταμός πληροφοριών, ένα ρέον πνευματικό πεδίο που ενδυναμώνεται από τη διάνοια δισεκατομμυρίων χρόνων του είναι του.
Δημιούργησε, τώρα, το νέο σου σώμα. Υπάρχει μια βαθύτερη πραγματικότητα ελευθερίας και αγάπης στο σώμα και το νου σου, και αυτή είναι το ζητούμενο είναι σου. Από εκεί προέρχονται ο νους, το σώμα και ο κόσμος σου.
Όταν προφέρεις μια λέξη ή φτιάχνεις ένα μόριο, έχεις ήδη έτσι και αλλιώς επιλέξει να δράσεις. Είναι σαν ένα μικρό κύμα που ξεκινά από την επιφάνεια του ωκεανού για να αποτελέσει γεγονός στον κόσμο του χωροχρόνου.
Ολόκληρος όμως ο ωκεανός αγάπης παραμένει στη θέση του σαν απέραντη σιωπηλή δεξαμενή πιθανοτήτων και κυμάτων που δεν έχουν ακόμη γεννηθεί.
Μέσα μας έχουμε το Όλον που είναι μοναδικό και αιώνιο. Δημιουργεί ό,τι χρειάζεται με ακρίβεια, τη σωστή στιγμή και με τον σωστό τρόπο, χωρίς προβλήματα.
Τώρα κατανοείς ότι είμαστε σκέψεις που έχουν μάθει -αν βέβαια δεν γνώριζαν πάντα- να δημιουργούν μιαν υλική μηχανή. Έτσι ο νους δεν μπορεί να παγιδευτεί στο μυαλό μόνο. Ο νους είναι πανταχού παρών, σε όλο το σώμα μας αλλά και σε ολόκληρο το σύμπαν. Είμαστε παιδιά αυτού του αγαθοποιού νου, και όταν είμαστε αθώοι, μας δίνεται ο έλεγχος και η ικανότητα να δημιουργούμε οτιδήποτε θέλουμε με αγάπη. Φτάνουμε στο υψηλότερο επίπεδο εκδήλωσης όταν ο νους εκφράσει, απλά και φυσικά, την εμπειρία της ίδιας του της διάνοιας ως επίγνωσης.
Εδώ υπάρχει η αλήθεια και η γαλήνη να είσαι, να μπορείς να είσαι όποτε θέλεις -να είσαι ο εαυτός σου στο χώρο, το χρόνο και με τον τρόπο που επιλέγεις. Είναι παντοδύναμη η Πύλη για όποιον αναζητά την αλήθεια και είναι στραμμένος προς την ευχή της αρμονίας.
Άγγιξε αυτό το «νέο» επίπεδο επίγνωσης και συνείδησης, γιατί αυτή η στάση σου φτιάχνει νέους κόσμους.
Όταν χάνουμε την επίγνωσή μας, πέφτουμε σε χάσματα ελαττωμένης έκφρασης. Τεράστιες περιοχές που είναι μέσα στις δυνατότητές μας βγαίνουν έξω από το πεδίο μας, με συνέπεια την αρρώστια, τα γηρατειά και το θάνατο. Η συνειδητοποίηση της φύσης μας είναι η δύναμη της μόνιμης επαναφοράς στην περιοχή του αιώνιου Εαυτού μας. Έτσι η ζωή αποκτά νέα διάσταση.
Επεκτεινόμαστε χωρίς όρια. Το μόνο που χρειάζεται είναι να είμαστε σε επίγνωση αγάπης, αλήθειας και φυσικότητας. Βγάλε τη μάσκα της ψευτογνώσης και της ψευτοκουλτούρας που σου φόρεσαν και έλα σε επαφή με την αλήθεια σου, όπως τη νιώθεις, έστω και για λίγο. Κάθε μέρα θα κάνεις τεράστια βήματα προς την επίγνωση και την αειζωία.
Καμιά ανέλιξη δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς συμπόνια, τρυφερότητα, αγάπη, αυτοθυσία, έρωτα. Είναι έμφυτα, κρυμμένα πίσω από τα ταμπού, τις απαγορεύσεις και τα πρέπει, το φόβο και τη σκληρότητα της κουλτούρας μας.
Αν υπερβαίναμε τους φραγμούς αυτούς, ο εαυτός μας θα εξέφραζε μόνο την κατάσταση του είναι, η οποία πάντοτε υποστηρίζει τη ζωή που η φύση περιέχει ως μακαριότητα. Αυτή είναι η Πύλη που οδηγεί προς την έκφραση και δημιουργία κάθε δυνατότητας σε όλα τα σύμπαντα.
Η αθωότητα ανθίζει από μόνη της, όταν εκδηλωνόμαστε φυσικά. Τότε η αγάπη που αποδέχεται τα πάντα εμφανίζεται μια μέρα στην καρδιά μας. Όταν η ζωή είναι πλήρης, είναι καθαρή αγάπη, και όταν η επίγνωση είναι πλήρης, φέρνει μόνο αγάπη. Το δώρο της αγάπης είναι η θεραπεία. Άμα η αγάπη ρέει χωρίς προσπάθεια από τα βάθη του Εαυτού, δημιουργεί ανέλιξη. Η στιγμή -κλειδί για να συντελεστεί η ανέλιξη είναι όταν διαλυθούν τα πλέγματα-προγράμματα. Τότε προκαλείται μία μεταστροφή στις κβαντικές διακυμάνσεις, και επέρχεται η ανέλιξη προς την υγεία, την ομορφιά και την αειζωία. Όλα τα πλέγματα ουσιαστικά ενεργοποιούνται από το φόβο για την ανταπόκρισή μας στην λογικοφάνεια του πολιτισμού που υποτίθεται ότι έχουμε ως πρότυπο ζωής και πού μ’ αυτό μεγαλώσαμε.
Πείτε σιωπηλά μες την καρδιά σας ότι δεν θέλετε να είστε δέσμιοι των σχημάτων μιας ανόητης ψευτοκουλτούρας και εκπαίδευσης.
Η πρόθεσή σας αυτόματα θα πραγματοποιηθεί, εφόσον δεν επέμβει η ισοπεδωτική δράση της νοοτροπίας σας.
Οτιδήποτε έρχεται προς το μέρος σας δεχτείτε το με αγάπη, ολοκληρωτικά, έτσι ώστε να μπορέσετε να το εκτιμήσετε, να διδαχθείτε φυσικά από αυτό και κατόπιν να του επιτρέψετε να φύγει.
Δεν ονειρευόμαστε απλώς την απελευθέρωση από τις αρρώστιες και τους φόβους που υφίσταται η ψυχοσωματική μας οντότητα, αλλά θέλουμε να αποκτήσουμε πραγματική αειζωία, ενδεδυμένη με σάρκα που μας έχει χαριστεί τόσο τέλεια όσο τα ιδανικά και η αθωότητά μας.
Η κυτταρική μνήμη του θανάτου υπερβαίνεται όταν εσείς υπερβείτε κάθε τέτοια εγγραφή και γίνετε σιωπηλή μαρτυρία αγάπης, τρυφερότητας, στοργής και επίγνωσης.
Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα για να βρείτε τον εαυτό σας. Είναι αιώνιος και αναλλοίωτος. Έτσι η αθανασία οικοδομείται, και η αβεβαιότητα λιώνει σαν το χιόνι που το διαπερνούν οι πρώτες ηλιαχτίδες.
Να αισθάνεστε την ενότητα με τη φύση. Η εσωτερική και η εξωτερική φύση είναι ανάγκη να ενωθούν δημιουργώντας μία διάσταση που αρχικά φαίνεται ανύπαρκτη.
Δημιουργώντας την Πύλη άλματος προς την αθανασία, η φύση μας ισορροπεί τον νου, το σώμα και την ψυχή ως συνδημιουργούς της δικής μας προσωπικής πραγματικότητας. Το πρότυπο για την αθανασία βρίσκεται μέσα σας κι αυτό το πρότυπο είναι ο ίδιος ο εαυτός σας.
Περπατήστε στο φως της αγαθοποιού Δύναμης, βγείτε στον ήλιο, θυμηθείτε το σύμπαν. Είναι ο αληθινός μας χρονομέτρης. Η ανθρώπινη και η κοσμική συνειδητότητα είναι ένα και το αυτό.
Το δυναμικό πεδίο της Ζωής χορεύει και περιμένει να μπούμε και εμείς στο χορό. Διπλώνεται και αναδιπλώνεται συνεχώς μέσα του σαν ατέλειωτη μεταξωτή κουβέρτα που περιστρέφεται με άπειρη ταχύτητα.
Η βαθύτερη πραγματικότητα που αντιλαμβάνεσαι είναι αυτή από την οποία αντλείς τη Δύναμή σου.
Μόνιμη ανέλιξη και μόνιμη γαλήνη γίνονται πραγματικότητα μόνο στο επίπεδο της αθωότητάς σου. Οι αθάνατοι δεν ζουν στο παρελθόν ή στο μέλλον, ζουν στην άχρονη στιγμή, στο τώρα, γι’ αυτό και το μετατρέπουν σε αιωνιότητα καθώς δεν σκιάζεται από τίποτα.
Σκοπός της Ζωής είναι η αιωνιότητα, η χαρά, η τρυφερότητα. Τίποτα δεν μπορεί να διαρκέσει, αν δεν το κρατήσουμε ζωντανό.
Αξίζει να δοκιμάσουμε.
Αφιέρωσε τη ζωή σου όχι στο τι βλέπεις, αλλά στο πως θέλεις να το δεις. Μη σκέφτεσαι προκατειλημμένα, απλώς κοίταζε τα πάντα με αγάπη.
Το σύμπαν, η ζωή και εσύ, είναι ένα, μία απόλυτα αληθινή δύναμη, μια Πύλη άλματος προς το Φως που μπορεί να σε πάρει σήμερα, τώρα, από το κέντρο του θανάτου, της αρρώστιας, των διεφθαρμένων «προγραμμάτων», από τις προσκολλήσεις και την αθλιότητα. Μέσα σε ένα λεπτό είναι δυνατόν να λύσει τα προβλήματά μας και να απαλύνει κάθε δυσκολία, να μας οδηγήσει ελεύθερους από τα δεσμά, ασφαλείς και ευτυχισμένους στο δρόμο της εκπλήρωσης των πιο υψηλών οραμάτων και δυνατοτήτων.
Μόνο η δύναμη της Πύλης μπορεί να μας διδάξει όλα όσα πρέπει να ξέρουμε, αρκεί να είμαστε δεκτικοί και να θέλουμε να μάθουμε. Μπορεί να μας εμπνεύσει καινούριες ιδέες, και το έργο μας να γίνει αυθεντικό.
Είναι δικαίωμά μας αυτή η Δύναμη! Μόνον να της επιτρέψουμε να λειτουργήσει στο σώμα, τον νου, την όλη υπόστασή μας. Κανείς να μην έρπει μέσα στους περιορισμούς και τις δυσκολίες, αλλά να ανυψωθούμε με φτερά αετού ως το βασίλειο της κυριαρχίας και της χαράς. Να περάσουμε μέσω της Πύλης από την κόλαση των ελαττωματικών μας σχημάτων σκέψης στον παράδεισο των αγαποϊκανοτήτων μας.
Η δύναμη της Πύλης άλματος προς τη θεϊκότητα είναι ταυτόσημη με το Είναι μας ως φως-πνευματική ιδέα. Στη Βίβλο παρομοιάζεται με παιδίον. Διότι η ικανότητα να είσαι σε επαφή με αυτή την Δύναμη-Εαυτό είναι ισχνή και ανήμπορη στην αρχή, όμως σιγά σιγά αναπτύσσεται μέχρι που φροντίζει ολόκληρη τη ζωή σου, οδηγώντας την πάντοτε προς το άριστο. Όταν η ψυχή και η διάνοιά μας είναι αθώα, τότε υπάρχει παρθένα μήτρα ζωής που θα συλλάβει το παιδίον, το είναι μας, ως πνευματική ιδέα. Από το σημείο αυτό και πέρα, όλα αναγεννιούνται. Η Βίβλος συμβολικά ονομάζει το παιδίον θαυμαστό, αρχηγό των θαυμάτων, σύμβουλο θεϊκά ισχυρό, Πατέρα του μέλλοντος αιώνος, Άρχοντα της Ειρήνης. Ας τα σκεφτούμε όλα αυτά καθώς και τι μπορεί να σημαίνει η αλληγορία: Εις την αύξησιν της εξουσίας αυτού και της ειρήνης δεν θέλει είσθε τέλος, επί τον θρόνον του Δαυϊδ και επί την βασιλείαν αυτού, διά να διατάξη αυτήν και να στερεώση αυτήν εν κρίσει και δικαιοσύνη από του νυν και έως του αιώνος.
Δεν θα υπάρχει δηλαδή τέλος στην αύξηση αυτής της εξουσίας ούτε τώρα ούτε ποτέ! Η Πύλη άλματος προς το Φως είναι η φυσική μας δυνατότητα που πάντοτε μας αναβιβάζει προς το υψηλότερο, απ’ όποιο σημείο κι αν βρισκόμαστε.
Άφησε κατά μέρος τις προκαταλήψεις και ερεύνησε ελεύθερα τη θρησκεία και τους μύθους των διαφόρων πολιτισμών, τη φύση και την ψυχή σου, και τότε όλα θα τα δεις ενιαία. Νότες σε ένα μοναδικό τραγούδι ομορφιάς, χαράς και αιωνιότητας.
Ακούγεται παράξενο και παραμυθένιο. Μην είστε όμως εγωιστές! Δοκιμάστε, δοκιμάστε, απλώς δοκιμάστε!
Όλα είναι εδώ σωστά, όταν είστε κι εσείς εδώ σωστά. Η θρησκεία, όπως και η επιστήμη, είναι ομιλία του πνεύματος που χρησιμοποιεί το λόγο και τον νου με σκοπό να αναδείξει τις δυνατότητες του ανθρώπου.
Οι πεποιθήσεις μας είναι δυνατόν να εξαγνιστούν σε μία στιγμή αθωότητας ώστε να αναδείξουν τη νέα απαράμιλλη, αγνή και φυσική μας πνευματικότητα.
Όλα εξαρτώνται από το σεβασμό, δηλαδή το χαιρετισμό χαράς, με τον οποίο επιλέγεις τα πράγματα. Υπάρχουν μυστικά στα βάθη μας και ομορφιά μεγαλύτερη απ’ ό,τι φανταζόμαστε, και θέλω να τα βρούμε μαζί…
Είναι πολύ σημαντικό και ίσως πιο μεγαλειώδες απ’ ό,τι νομίζουμε. Να είμαστε επιτέλους ο εαυτός μας για να ζήσουμε και να απολαύσουμε αυτά τα βάθη. Ένας Θεός ξέρει πόσα προβλήματα και δυσκολίες αντιμετωπίζουμε επειδή δεν θέλουμε να είμαστε ο εαυτός μας, επειδή φοβόμαστε να περάσουμε μέσα από την ίδια μας την ύπαρξη και τη θεϊκή μας δυνατότητα.
Όμως η αγάπη και το όραμα θα μας δώσουν το θάρρος και την εμπιστοσύνη να είμαστε ειλικρινείς με αυτό που είμαστε. Ας γεννηθούμε για δεύτερη φορά, ας αποδεχτεί η συνείδησή μας τον εαυτό μας χωρίς φόβο ως αλήθεια σοφή, ως οδό και ζωή. Αν υπάρχει κάπου ιερότητα είναι στο προσκύνημα της αγάπης, στην αλήθεια και την ελευθερία που δεν έχει φόβο, γιατί εμπιστεύεται τη σοφία της Ύπαρξης.
Αν δεν γνωρίζεις ποιος είσαι, δεν γνωρίζεις γιατί ζεις.
Απλώς είσαι προγραμματισμένος να αυτοκαταστραφείς σε αυτόν το χωροχρόνο σαν βραδυφλεγής βόμβα που εκρήγνυται σε άγνωστο χρόνο και λέγεται θάνατος!
Άμα εκραγεί η βόμβα, δεν σας σώζει η προσποίηση, το ψεύδος, το χρήμα, η δειλία. Υπάρχει όμως διέξοδος. Ας μην απελπιζόμαστε.
Ελάτε γυμνοί στη φυσική σας αίσθηση, ακόμα κι αν φοβάστε το μεγάλο μυστικό της Ζωής. Η ελευθερία σας βρίσκεται στην τόλμη της αποδοχής, της αγάπης και των οραμάτων σας. Πετάξτε από επάνω σας τα άχρηστα φορτία που μαζέψατε. Ανοίξτε τη θεϊκή Πύλη και τότε θα βρεθείτε προ εκπλήξεως. Αυτό που τρέματε θα το αγαπήσετε, θα διδαχτείτε απ’ αυτό και θα το προσπεράσετε. Πίσω από όλα θα δείτε τη χαρά, τον έρωτα, την αρμονία, την αγαλλίαση, την υγεία, τη μακροζωία και, αν το θέλετε, την αειζωία χωρίς να χρειάζεται να γίνετε οπαδοί κάποιου σχήματος ή να εξαγοράσετε τη σωτηρία σας. Ελεύθεροι, φυσικοί, δυνατοί και αιώνιοι! Νά, λοιπόν, αυτή είναι η δική μας πρόκληση! Έχετε κάτι καλύτερο να προτείνετε;
Χρειάζεται να αναδομήσουμε ολόκληρη την ψυχολογική μας υπόσταση. Να επαναδομήσουμε όλες τις δυνατότητές μας, να εκπαιδευτούμε πνευματικά με έναν καινούριο τρόπο που θα μας κάνει ικανούς να εκφράσουμε μία νέα ολοκληρωμένη στάση ζωής και δημιουργίας που να δικαιώνει τις επιθυμίες, τα όνειρα και το φως της φυσικότητας, της αθωότητας και της αγνότητάς μας που αναζητούν τρόπους να εκφραστούν μέσα στη χωροχρονική μας πραγματικότητα.
Είμαστε ένας χορός που αναζητά την τέλεια κίνηση που αυτός περιέχει ως πνεύμα και Δυνατότητα. Είμαστε ένας χορός ελεύθερος, όλο ζωντάνια, καινούριος, τρυφερός και αιώνιος, ένας χορός που προσαρμόζεται σε όλα τα σκηνικά, τους χώρους και τους χρόνους, γιατί τα συναντά μέσα στη φυσική παρόρμηση για αγάπη, συνύπαρξη, ευτυχία, δημιουργία. Χρειάζεται να αναδομηθούμε με τη μεγάλη συγνώμη, τη συμπόνια, την αγάπη, την ελευθερία.
Χρειάζεται να γνωρίσουμε τον εαυτό μας σαν Πύλη προς την αιωνιότητά μας!
Αν φανεί κάποτε να συγκλονίζεται συθέμελα ολόκληρος ο κόσμος, κρατήσου γερά και άφησέ τον να συγκλονίζεται. Ανοίγει η Πύλη! Όταν κλείσει, όλα κατασιγάζουν και σχηματίζεται πάλι η Εικόνα που τώρα όμως είναι πλησιέστερα στην καρδιά σου.
Αυτό είναι ένα λεπτό και συνάμα σημαντικό σημείο. Να διατηρείσαι σε στάση αγάπης, κατανόησης, τρυφερότητας, νοημοσύνης, αθωότητας, επίγνωσης, ελευθερίας. Να είσαι έτσι, εις πείσμα όλων των φαινομένων, και τότε η μεγαλειώδης νίκη είναι βέβαιη. Κάθε όψη της ζωής θα αριστεύσει. Να θυμάσαι ότι τίποτα απέξω δεν μπορεί να σε κλονίσει. Μόνον εσύ μπορείς να κλονίσεις τον εαυτό σου, αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος να συμβεί αυτό, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να είσαι κάτι λιγότερο από αυτό που είσαι.
Μην αντιδράς αλλά ούτε να αποδέχεσαι τα φαινόμενα που δεν αγαπάς. Μη λυπάσαι ούτε να αισθάνεσαι αποστροφή. Μην κρίνεις. Απλώς μην τα αποδέχεσαι, πες όχι, αρνήσου τα και κάνε οτιδήποτε καλύτερο μπορείς, εκπέμποντας ομορφιά, αθωότητα, ελευθερία, επίγνωση, ισχύ αγάπης, σοφία, τρυφερότητα.
Απομακρύνσου απ’ όλες τις προκαταλήψεις που συσσώρευσες στη ζωή σου. Κόψε με το μαχαίρι όλα τα μικρά και μεγάλα «προγράμματα» φόβου, σπάσε κάθε μορφής αλυσίδες που δεσμεύουν την πνευματική σου ελευθερία, αθωότητα, αγάπη και σοφία που εκ φύσεως έχεις, με όσο κόπο και αν χρειαστεί να καταβάλεις. Γιατί ο μόνος που μπορεί να μπει στον κόσμο με αγάπη και να τον αλλάξει είναι ο ελεύθερος από τον κόσμο!
Για μια ολοκληρωμένη επίγνωση που πραγματώνεται στο χωροχρόνο χρειάζεται να είναι ολόκληρη η ύπαρξη γεμάτη φως, χρειάζεται να ξαναγεννηθείς ως φως επίγνωσης που περιέχει αγνή ελευθερία, σοφία, αγάπη, αιωνιότητα, χαρά, ευημερία, απλότητα, φυσικότητα, ευτυχία. Αιώνιο φως!
Γιατί να μην πορευόμαστε στη ζωή ως υιοί Θεού, ως Θεοί κατά χάριν; Γιατί να μη ζούμε χαρούμενα, ολοκληρωμένα, αιώνια; Γιατί να μην μπορούμε να θεραπεύουμε ακαριαία όσους προσφεύγουν σε εμάς; Γιατί να μην αναμορφώνουμε δημιουργικά τον κόσμο με το φως της αγάπης και της φυσικής μας αθωότητας; Γιατί να μη λυτρωθούμε από την αιχμαλωσία μας στις ατελείς πεποιθήσεις μας; Γιατί να μην εκδηλώνουμε ομορφιά; Ποιος ή τι μας εμποδίζει;
Είμαστε νοσηρά ερωτευμένοι με τον «παλαιοπολιτισμικό» άνθρωπο και ερχόμαστε να αγγίξουμε μόνο με το μικρό μας δαχτυλάκι το μεγαλείο της αγάπης.
Εδώ, τώρα, πάρε την απόφαση και έλα με ολόκληρη την ύπαρξή σου στο φως της θεϊκής Νοημοσύνης και Αγάπης. Χρησιμοποίησε την Πύλη άλματος προς το αιώνια καινούριο, που σημαίνει να απορρίπτεις καθετί το νοητικό που δεν εναρμονίζεται με αυτό. Δεν μιλάμε για κάθαρση αλλά για ανακαίνιση! Θυμήσου, ο Χριστός τα κάνει όλα καινούρια! Διαφορετικά η ανθρωπότητα θα περιστρέφεται στο μαγγανοπήγαδο των σκέψεών της, μακριά από την ολοκλήρωση.
Μην προσπαθείς να είσαι, αφού ήδη είσαι.
Μην προσπαθείς να ξεφύγεις, γιατί πού να πας; Μόνο μέσα από την Πύλη μπορείς να πας κάπου.
Μην αγωνίζεσαι εναντίον ανύπαρκτων εχθρών.
Μην πιέζεσαι, γιατί η πίεση νικά πάντα τον εαυτό της.
Μην αναζητάς σε χιλιάδες πράγματα το Ένα, αφού αυτό είναι. Και είναι παντού.
Ακόμα και εσύ, είσαι.
Αρκεί, λοιπόν, να είσαι ήσυχος, γαλήνιος, γεμάτος αγάπη, εμπιστοσύνη και βεβαιότητα. Όχι προσπαθώντας για αυτά, απλώς να είσαι, μέσα από την επίγνωση της φύσης σου. Όταν είσαι σωστά, όλα είναι σωστά χωρίς προσπάθεια, όπου και αν είσαι, αφού όταν είσαι, γνωρίζεις, και τούτο ανοίγει την Πύλη. Τότε βλέπεις ότι όλα είναι αβίαστα, ένα τραγούδι ομορφιάς που αδιάλειπτα γίνεται καλύτερο, γιατί περιέχει την αιωνιότητα της αγάπης.
Μη νομίζεις τώρα ότι κάτι έμαθες απ’ αυτά που διάβασες!
Ζήσε, κάνε αυτό που η καρδιά σου λαχταρά. Χαμογέλα, ερωτεύσου, κάνε με στοργή και αγάπη ό,τι κάνεις, ακόμα και το διάβασμα. Και τότε ίσως βρεθείς στην αρχή του δρόμου για την Πύλη άλματος προς την ελευθερία, τη χαρά, την ευτυχία.
Ελεύθερος σημαίνει να είσαι σε ενότητα αγάπης.
Ελεύθερος σημαίνει να είσαι φυσικός, αισθαντικός.
Ελεύθερος σημαίνει να είσαι γενναίος και σοφός.
Ελεύθερος σημαίνει θεάνθρωπος!
Μάθε λοιπόν!
Το σύμπαν είναι αιώνιο, χωρίς αρχή και τέλος. Το Όλον είναι αιώνιο. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.
Το σώμα σου είναι μέρος του Όλου. Αν θέλεις, το κρατάς αιώνια ή το αφήνεις να μετατραπεί σε γρήγορη ενεργειακή κίνηση.
Αυτό ωστόσο δεν έχει σημασία. Μόνο η συνείδηση υπάρχει και θα υπάρχει. Όταν το Όλον διατρέχει το σώμα, εξατομικεύεται σε ορατή και αόρατη ύπαρξη που η συνείδησή της εμφανίζεται ως Εγώ είμαι. Γι’ αυτόν το λόγο ο Θεός απαντά στον Μωυσή: Εγώ ειμί ο Ων, δηλαδή όχι μόνον εγώ είμαι αλλά εγώ είμαι ο Ων, τα πάντα, όλα τα εγώ είμαι αλλά και ό,τι υπάρχει. Δεν είναι όμορφο να είσαι παιδί του Θεού; Γιατί δεν το εκδηλώνεις λοιπόν;
Να έχεις απέραντη υπομονή και μηδενική ανυπομονησία, να είσαι ανεκτικός μέχρις ότου φτάσουν όλοι στην ελεύθερη και ολοκληρωμένη κατανόηση που ήδη διαθέτουν.
Το δόγμα είναι μέθοδος και στάση αναμονής για όσους δεν έχουν ακόμα εκδηλώσει επίγνωση. Δεν είναι ούτε αυτοσκοπός αλλά ούτε περιορισμός των δυνατοτήτων μας. Γι’ αυτό λέμε ότι όλα είναι σωστά, όταν εσύ τα βλέπεις σωστά στο χώρο και το χρόνο σου. Τίποτα δεν είναι λάθος, πουθενά δεν υπάρχει δυσαρμονία γι’ αυτόν που εκδηλώνει επίγνωση. Και τούτο δεν είναι όραμα ή ψευδαίσθηση, είναι όραση αγάπης. Αν κάτι δεν σου αρέσει, μπορείς να το αλλάξεις, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι το σύμπαν δεν είναι αρμονικό!
Ο καθένας έχει σωστά και τη σωστή στιγμή ό,τι έχει.
Μην ξεχνάς ότι η λέξη άνθρωπος μπορεί να ερμηνευτεί ως εξατομικευμένη, ενιαία και αδιαίρετη απειροδύναμη πνευματική οντότητα. Δύναμη αιώνια κατά φύση και αείζωη κατά θέση και βούληση, άπειρης δυνατότητας επιλογής και δημιουργίας-συνδημιουργίας με αθωότητα, η οποία εμφανίζεται ενεργητικά ως αρσενική ή παθητικά ως θηλυκή.
Σκοπός του ανθρώπου είναι η ίδια η ύπαρξη, η χαρά, η συνύπαρξη, η ανέλιξη μέσα στη δυνατότητα της ατέρμονης τελειότητας. Προορισμός του είναι η εκδήλωση της άπειρης ομορφιάς του και ακόμα περισσότερο…
Ας τραβάμε ολόισια προς το σκοπό μας. Όσοι θέλουν ας ακολουθήσουν την ομορφιά που εμπεριέχουν. Αυτός είναι ο βασιλικός δρόμος που αρμόζει σε πνευματικά και νοήμονα όντα.
Αυτή είναι η Πύλη άλματος προς την ομορφιά!
Σε κάθε κβάντουμ χρόνου εμπεριέχεται ολόκληρο αυτό που αντιλαμβανόμαστε ως παρελθόν, παρόν και μέλλον.
Η τριχοτόμηση του χρόνου γίνεται καθαρά για λόγους κατανόησης -αν και δεν χρειάζεται πια να χρησιμοποιούμε αυτό το μοντέλο. Το ολογραφικό φωτογράφημα με λέιζερ το αποδεικνύει αυτό. Σε κάθε σημείο της φωτογραφίας περιέχεται το σύνολο του φωτογραφημένου αντικειμένου της. Δηλαδή σε κάθε σημείο του χώρου περιέχεται ολόκληρο το σύμπαν. Και αν σας εκπλήσσει αυτό, τότε ακούστε τι είπαν, αιώνες πριν, οι Έλληνες: Εν το παν!
Πατήρ (παρελθόν), Υιός (παρόν), Άγιο Πνεύμα (μέλλον): μία προσέγγιση της ομοούσιας και αδιαίρετης Αγίας Τριάδας. Τα έξι αισθητήρια φιλτράρουν τις δυνατότητες-διαστάσεις που μέχρι στιγμής μπορεί να συλλάβει ο νους. Όταν είσαι, συνειδητοποιείς ότι είσαι απειροδιάστατος και κολυμπάς προς όλες τις δυνατότητες, με ευκολία και ομορφιά.
Είναι η ώρα να γίνει το όραμα πραγματικότητα! Η πνευματική οντότητα Άνθρωπος θα συντρίψει τις απατηλές αλυσίδες του χρόνου και θα εκπέμψει ζωή και δημιουργία παντοτινής όμορφης Παρουσίας μέσα στην απειροσύνη και αιωνιότητα του Θεού.
Μην αγωνίζεσαι πια για μικρόψυχα ιδανικά, μουχλιασμένες ιδεολογίες, θανατόφιλες αντιλήψεις και θρησκοληψίες, ούτε για πλούτη, αφεντικά, πατρίδα που δεν έχεις βρει και άρχοντες που δεν έχεις επιλέξει, ούτε και πίστη που νομίζεις ότι χρειάζεσαι για να είσαι.
Πρώτα και πάνω απ’ όλα η Ζωή, με επίγνωση, τίποτα δεν είναι ιερότερο, αγιότερο, τιμιότερο.
Απόλαυσε τη χαρά και την αγάπη που υπάρχει στην επίγνωσή σου. Η σοφία, η υγεία, η ομορφιά, η ελευθερία, η αιωνιότητα, η άπειρη δυνατότητα είναι διαμάντια της ίδιας της φύσης μας, νιώσε το.
Δεν υπάρχει σκοτάδι! Είμαστε φως, αλήθεια, ζωή!
Μη στρέφεστε προς τα πίσω.
Ελάτε στη Ζωή.
Η επίγνωση είναι η φύση της Δημιουργίας, η φύση μας.
Πάμε μπρος, πάμε!
Η γνώση της δύναμης της Αγάπης είναι η Δυνατότητά μας!
Εντάξει, έως εδώ!
Κλείσε αυτό το βιβλίο και νιώσε τη ζωή, ζήσε την αλήθεια, αφουγκράσου την εσωτερική σου φωνή για τα πάντα. Μην πείθεσαι από κανέναν και από τίποτα. Αναίρεσέ τα όλα, ακόμη κι αυτά που διάβασες εδώ. Τι αξία έχουν οι δικές μου αλήθειες για σένα, αν μέσα σου δεν αντιληφθείς τη δική σου πραγματικότητα, αν δεν εκδηλώσεις άφοβα τη δική σου δυνατότητα, βούληση, ελευθερία, σοφία, δημιουργική δύναμη!
Τα σύμβολα αλλάζουν και προσαρμόζονται στην αντίληψη του ανθρώπου μέσα στο χώρο και το χρόνο, για την ανάγκη της κατανόησης και της επικοινωνίας.
Όμως εσύ μένεις, ο άνθρωπος μένει, η αγάπη μένει και η αγάπη αποδέχεται όλα τα σύμβολα. Η αγάπη πάντοτε γνωρίζει, αλλά εσύ είσαι η αγάπη, άρα εσύ γνωρίζεις!
Μην φοβάσαι! Μόνο να αγαπάς! Μπορείς, γιατί είσαι αγάπη που ονειρεύεται τον εαυτό της μέσα σε ένα ολόγραμμα ζωής ολοζώντανης, όντας ολόκληρη και περισσότερο αληθινή από οποιαδήποτε αλήθεια!
Συνεχίζεις ακόμα να διαβάζεις, έτσι;
Εντάξει! Εντάξει! Συνέχισε να πιστεύεις ότι πρέπει να διαβάζεις για όλα αυτά, ότι πρέπει να σου τα πουν οι άλλοι, τα βιβλία και τα πνευματικά πεδία των άλλων.
Εντάξει! Εντάξει! Όμως γνωρίζεις. Γνωρίζεις ότι, ακόμα κι αν ξεχνιέσαι για κάποιους λόγους, εσύ είσαι!
Ήσουν και θα είσαι η ελευθερία που της αρέσει μέσα από τις αντιθέσεις να επεκτείνει την αισθαντικότητά της στους γαλαξίες, στα άστρα και πέρα από αυτά.
Στον καμβά της σκιάς της, εκδηλώνει την επίγνωση της ομορφιάς της.
Να ζεις, να αγαπάς, να μαθαίνεις και να παίζεις. Τίποτε άλλο δεν ζήτησε ποτέ ο Θεός από τον άνθρωπο, ο πατέρας από τον γιο του. Μέσα στο πνεύμα ολόκληρης της Δημιουργίας είναι γραμμένο το όνομα του Υιού του Ανθρώπου και του Υιού του Θεού.
Να είσαι ελεύθερος για να είσαι εσύ, γιατί μόνο η ελευθερία είναι επίγνωση σοφής αγάπης.
Μηδένισε τα πάντα, ξαναγεννήσου, άσε τη γνώση να αθωωθεί μέσα στην επίγνωση της αγνότητας και της φυσικότητας. Να είσαι ο εαυτός σου! Ζήσε με φυσικότητα, ευθύτητα, παιδική αθωότητα, με εκδήλωση της εγγενούς θεϊκής σου σοφίας.
Γίνε άνθρωπος νέος, αθώος όπως τα μωρά, σοφός όπως η φύση. Ή καλύτερα μη γίνεις τίποτα, γιατί ήδη είσαι, απλώς εκδήλωσέ το και αφαίρεσε όλα τα άλλα. Εκείνο που χρειάζεσαι είναι μία λέξη: χαρά! Κάνε με χαρά καθετί που κάνεις.
Ζήσε!
Σκέψου το εδάφιο της Αγίας Γραφής: Eνισχύσατε τας κεχαυνωμένας χείρας και στερεώσατε τα παραλελυμένα γόνατα. Είπατε προς τους πεφοβισμένους τη καρδία, ισχύσατε, μη φοβείσθε. Ιδού, ο Θεός σας θέλει έλθει μετ’ εκδικήσεως, ο Θεός μετά ανταποδόσεως αυτός θέλει έλθει και θέλει σας σώσει.
Κοίταξε αυτό το θαυμάσιο ποίημα-προσευχή που οδηγεί σε μιαν εξαίσια δήλωση πίστης. Δείχνει τη δύναμη να έχεις αποτέλεσμα ή να παίρνεις απάντηση στα αιτήματά σου. Είναι μία εντολή, ένας λόγος, μια ευχή-προσευχή, μία δυνατότητα που μας βγάζει από την αδυναμία και μας φέρνει στην αρμονία και την ελευθερία. Δεν πρέπει, λοιπόν, να φοβόμαστε ή να δειλιάζουμε.
Ο εμπνευσμένος συγγραφέας μας διδάσκει με αγάπη, όταν με τα φώτα της επίγνωσης αντιληφθούμε το μάθημα.
Δεν πρέπει ποτέ να συμβιβάζεσαι. Δεν πρέπει ποτέ να είσαι ευχαριστημένος με λιγότερα πράγματα από τη θεϊκή σου δυνατότητα, την αρμονία, την ειρήνη, την ομορφιά, τη χαρά και την ελευθερία στο να επιμένεις μέχρι να τα εκφράσεις μέσα σου και γύρω σου.
Πριν ντυθείς το πρωί με τα ρούχα σου, ντύσε τον εαυτό σου με το φως της επίγνωσης, προσευχήσου, τραγούδησε, φέρε τον εαυτό σου στην Παρουσία της αγάπης, χαμογέλασε! Έπειτα εργάσου σκληρά όλη την ημέρα με ό,τι χρειαστεί.
Πριν ξεντυθείς το βράδυ, ευλόγησε όλη την ημέρα σου, βγάλε τα ρούχα σου και φόρεσε το φως της γαλήνης, της απαλότητας, της συγνώμης και της ευγένειας.
Προσευχήσου για ένα κλάσμα δευτερολέπτου ή όση ώρα θέλεις. Μηδένισε το παρελθόν, ευχήσου, χαμογέλα και δημιούργησε το «αυριανό» μέλλον σου.
Τραγούδα την ομορφιά! Άνοιξε την Πύλη, χαμογέλα, ζήσε στη φύση, που ως ευρύτερος εαυτός, γνωρίζει να σου δείχνει δρόμους απλής και φωτεινής σοφίας. Γνωρίζει το πού, το πώς, το πόσο, το πότε και το γιατί.
Όλα αυτά διαμορφώνουν μία ευλογημένη εκδήλωση που σταδιακά οδηγεί σε ολοένα και μεγαλύτερη Αλήθεια.
Να θυμάσαι πάντοτε τούτο: Όλα τώρα είναι σωστά, και μπορείς να διδαχτείς από όλα για όλα, αρκεί να μπεις με αθωότητα σε ό,τι υπάρχει γύρω σου, γιατί όλα είναι πλασμένα με αγάπη για σένα.
Μη φοβάσαι και μην ανησυχείς. Μην προσπαθείς να ταξινομείς, να δέχεσαι ή να απορρίπτεις. Μην κρίνεις, μην απελπίζεσαι και μη δειλιάζεις, μην αναρωτιέσαι, μην αντιμάχεσαι τον ίδιο σου τον εαυτό. Εσύ είσαι!
Να μπαίνεις φυσικά και αθώα σε όλα όσα σε περιβάλλουν. Δεν κινδυνεύεις, γιατί όλα περικλείουν μέσα τους κάτι από τον εαυτό σου.
Απλά, φυσικά, αθώα με τον εαυτό σου και το περιβάλλον σου να χορεύεις σ’ ένα σύμπαν υπέροχων δυνατοτήτων αγάπης, γνωρίζοντας με φυσικό τρόπο τη ζωή, ζώντας την με ανθρωπιά, τρυφερότητα, απλότητα και Λάμψη, από τώρα έως την αιωνιότητα.
Η δημιουργία της ζωής που επιθυμείς ανοίγει σαν δρόμος απλότητας, βούλησης, αγάπης. Η φύση σου γνωρίζει την ελευθερία και αγκαλιάζει τα πάντα, αφήνοντας χώρο για θαύματα. Μην παρασύρεσαι από το δέος αυτών των ιδεών. Μείνε στην απλότητα! Να είσαι ενωμένος με το σύμπαν ώστε η ζωή σε όλες τις μορφές και τις όψεις της να γίνεται τελικά ένα με το είναι σου, αυτό το όραμα της αιωνιότητάς σου.
Να θυμάσαι:
Κανείς δεν εξουσιάζει τον κόσμο πέρα από το Πνεύμα και την Αλήθεια.
Και εσύ είσαι πνεύμα και Πύλη προς κάθε πνευματική δυνατότητα μολονότι το έχεις ξεχάσει. Εσύ έχεις κάνει δικό σου τον κόσμο πριν απ’ αυτή την ώρα που εκδηλώνεις την ύπαρξη σου.
Έχεις τη δύναμη του αετού, μη φτιάχνεις φωλιές στην ιτιά την κλαίουσα. Και σαν πνευματικό λιοντάρι μην αναζητάς το καταφύγιο σου μέσα στις φτέρες.
Είσαι ένα πνεύμα-άνθρωπος με άπειρες δυνάμεις.
Είσαι το φως αυτού του κόσμου! Άφησέ το να φωτίζει ψηλά εκείνους που αναζητούν την πόλη της Αγάπης.
Τα λόγια αυτού του βιβλίου, από νιφάδες χιονιού, ας γίνουν σταθερά και λαμπερά κρύσταλλα, και σαν ευλογημένα φτερά να φτεροκοπήσουν πάνω από τα κεφάλια σας, και σαν σιδερένιες οπλές να χτυπήσουν τις αμφιβολίες σας, θρυμματίζοντάς τις και αφήνοντάς σας φυσικούς, αθώους, ελεύθερους και προσδιορισμένους στην απειροσύνη της αγάπης.
Αφουγκράσου τη δίψα σου να εκφράζεις Αγάπη.
Να θυμάσαι:
Ο Χριστός, ο αρχαίος των ημερών, είναι το Φως, η Πύλη, και είναι εντός του ανθρώπου. Είναι η ανάσα της Ζωής που μας επισκέπτεται και λαμβάνει σώμα σαν το σώμα μας. Είναι η θέληση της Αγάπης. Είναι ο Λόγος ο πρώτος που μιλάει με τη φωνή μας και ζει μέσα μας. Έφτιαξε σπίτι από σάρκα και οστά και έγινε άνθρωπος σαν εσένα κι εμένα, ειδάλλως δεν θα μπορούσαμε να ακούσουμε το τραγούδι του θεϊκού ανέμου, ούτε να δούμε το πνευματικό μας φως που είναι φυσικότητα και αγάπη.
Αυτός είναι ο Χριστός! Βαδίζει με τον άνθρωπο, σαν άνθρωπος, προς την αιωνιότητα που ήδη είναι ως ύπαρξη.
Ο Ιησούς ο Ναζωραίος θέλησε να οδηγήσει όλα τα αδέλφια Του στον Χριστό και ακόμα πιο πέρα, στον Λόγο που εν Αρχή ην προς τον Θεόν. Το Πνεύμα του Χριστού χτυπάει την πόρτα κάθε δυνατότητας για να αφυπνιστούμε, να σηκωθούμε και να ανταμώσουμε την Αλήθεια γυμνή και ανεμπόδιστη.
Ο Χριστός, σε όλες τις θρησκείες και τις μυθολογίες, σε όλους τούς πολιτισμούς, είχε χίλια ονόματα.
Μη σε μπερδεύει αυτό. Το φως μπορεί να φωτίσει με οποιοδήποτε φανάρι, όπου και αν βρίσκεται, όποιο χρώμα και αν του δίνουν τα χωροχρονικά πλαίσια που το περιβάλλουν.
Μην μπερδεύεσαι. Το φως υπάρχει ως Πύλη άπειρης δυνατότητας μέσα σου, ως ζώσα Ζωή, φυσικότητα, αγάπη, τραγούδι, κίνηση, ομορφιά.
Δες τον εαυτό σου και θα καταλάβεις. Ακόμα κι αν δεν σου μιλούσα, εσύ απλώς κοίταξε μέσα σου με απλότητα, κοίταξε τον εαυτό σου και θα καταλάβεις. Κάθε σιωπή και κάθε λόγος εκπέμπεται από εσένα για να επιστρέψει σε εσένα. Γιατί μία ποιότητα υπάρχει: η αγάπη, μία ζωή: η αιωνιότητα, και ένας αποδέκτης: εσύ, εφόσον ζεις με επίγνωση, ταξιδεύοντας μέσα από την Πύλη προς την ομορφιά, τη φυσική αθωότητα, την αιωνιότητα, σε ολόκληρη τη Δημιουργία.
Τώρα ξέχασέ τα όλα. Άφησέ τα. Βρες τη φυσική σου χαρά, η οποία σου επιτρέπει να διατηρείς τη διαύγεια που χρειάζεσαι για να ζεις απλά, όμορφα και να αυτοπραγματώνεσαι με επίγνωση.
Αν η καρδιά σου εκφράσει το φυσικό της χαμόγελο, το πρόσωπό σου δεν θα είναι ποτέ σκοτεινό.
Ο αληθινός αναζητητής έχει χιούμορ που κάνει τη ζωή γιορτή και ανοίγει την Πύλη. Έτσι διασφαλίζει κάθε πράξη, δράση και αίσθηση των πραγμάτων μέσα στον κύκλο του ιερού σκοπού της εξέλιξης που εκδηλώνει τον εαυτό της στην απλότητα της καθημερινότητας με στοργή, αγάπη, τρυφερότητα, με ομορφιά και σοφία. Άμα χάνεις το χιούμορ σου, γίνεσαι τρωτός. Μην τα ψάχνεις όλα διαρκώς με συνεχείς σκέψεις και συλλογισμούς, γιατί, όταν ο σοφός αρχίζει να ζει μόνο μέσα από τις σκέψεις του, το νου του, γίνεται ανόητος.
Το να είσαι σημαίνει ότι ξανάγινες παιδί, και το παιδί αναγνωρίζει την αθωότητα, τη φυσική του κατάσταση, γι’ αυτό και δεν φοβάται το χάδι, την αγάπη, τον αυθορμητισμό. Το να είσαι σημαίνει να είσαι ανοικτός!
Η παρουσία των αναζητητών, των ερευνητών, είναι αναγκαία παντού. Αν μάθουμε πώς να είμαστε πλήρεις και άτρωτοι, θα ενθαρρύνουμε τη στροφή μας προς μια πληρέστερη κατανόηση του Εαυτού ως Ζωή. Και τότε θα έχει αρχίσει το πιο εξαίσιο ταξίδι αγάπης και ολοκλήρωσης.
Κάτω από το τσιμέντο και την άσφαλτο, η γη πάλλεται, ζεστή και εύφορη. Κατά τον ίδιο τρόπο ο σύγχρονος άνθρωπος έχει γεμίσει με σκουπίδια που μάζεψε από μία παρωχημένη εκπαίδευση. Όταν αντιμετωπίζει δυσκολίες, το πρώτο που αναδύεται από μέσα του είναι η λάσπη.
Κατά βάθος παραμένει ωστόσο ένα αγαποόν, που πολλές φορές δείχνει στριμωγμένο, μαγεμένο, αλυσοδεμένο από τις ατέλειωτες απαρχαιωμένες του σκέψεις. Το να εκδηλώνεις επίγνωση σημαίνει να βαδίζεις με την καρδιά. Αυτό φυσικά απαιτεί θάρρος, τόλμη και επαφή με την έμφυτη σοφία σου. Σημαίνει να είσαι παιδί της Γης και του Ήλιου, και αδελφός ολόκληρης της Δημιουργίας.
Το να είσαι ταπεινός σημαίνει να είσαι φυσικός. Γι’ αυτό και η ταπεινοφροσύνη είναι κατ’ ουσίαν πράξη νοημοσύνης και θάρρους. Αυτή σε καθοδηγεί κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε στιγμή, να ανακαλύψεις τη δική σου αυτοδύναμη, αγαθοποιό αθωότητα, το κέντρο, τη φωνή, την αίσθηση της θεϊκής Παρουσίας ως Πύλης.
Περνώντας από την Πύλη με φυσικότητα, το σώμα σου θα έχει αμέτρητα μάτια, τα οποία θα βλέπουν την ομορφιά όπου κι αν κοιτάζουν. Έτσι αρχίζεις την κάθε μέρα με ευχαριστίες. Ενσαρκώνεις με φυσικό τρόπο την τρυφερότητα, το θάρρος. Τότε το πεδίο της Δύναμης είναι εκεί όπου βρίσκεσαι και το προσλαμβάνεις σωστά.
Θωράκισε το σώμα σου, εκδήλωνε τον εαυτό σου ώστε να αισθάνεσαι άνετα και στις πιο αντίξοες συνθήκες. Και αν κάποιοι σε θεωρούν τρελό, επιβεβαίωνε τις υποψίες τους! Μόνον έτσι θα σε αφήνουν ήσυχο μια και καλή.
Ν’ αγαπάς ό,τι κάνεις, να έρχεσαι κοντά στη φύση, να χαίρεσαι διαρκώς τη ζωή. Ν’ αναζητάς την απλότητα, τη φυσικότητα, την ομορφιά.
Κάθε ερευνητής εκδηλώνει με φυσικό τρόπο τη στοργή, την αθωότητα, τη σοφία.
Εδώ που τελειώνει αυτό το βιβλίο φιλίας, αρχήν βάλε!
Η γιορτή της ζωής σου, αν θέλεις, μόλις αρχίζει!
Η αιώνια Ζωή, η άπειρη Δύναμη θα σου δώσει χαρούμενες εμπειρίες, δρόμους ξεκάθαρους και φυσικούς προς το φως.
Ο δρόμος φωτίζεται από το Φως του Κόσμου.
Η αγάπη, αγάπη εκδηλώνει!
Στην αιωνιότητα της Δημιουργίας, ο κόσμος κάθεται ακούγοντας τη φωνή σου με ήρεμη χαρά. Μίλα φυσικά, αυθόρμητα, με τρυφερότητα.
Ακόμα περπατάς τούτη την ημέρα. Ούτε τόξα, ούτε βέλη θα εμποδίσουν τα βήματά σου.
Ποιητής, τραγουδιστής, ηθοποιός και σκηνοθέτης, γιος της αιωνιότητας. Ας ευλογεί ο Θεός το όνομά σου, το όνομά μας.
Κάνε μια καινούργια αρχή να βρεις την πρώτη και παντοτινή Αγάπη.
Αιώνια νέα, αξεπέραστη και όμορφη όσο ποτέ!

Επίλογος
Εξήντα επτά ηλιοφώτεινοι προβολείς για το δρόμο σου
Πάψε να νομίζεις ότι είσαι ένα σώμα που ζει μια πνευματική εμπειρία. Είσαι ένα πνεύμα που ζει μια ανθρώπινη εμπειρία. Εσύ ήσουν, είσαι και θα είσαι πάντοτε ως συνείδηση όπου και όπως κι αν είσαι. Τούτο θα σε απομακρύνει από την τρομακτική εικόνα που έχεις για το θάνατο. Μόνο όταν έχεις επίγνωση είσαι τέλειος και απαλλαγμένος από το φόβο, και αν ο φόβος δεν επικρατεί επάνω σου, τότε μπορείς να νικήσεις και να εκφράσεις μακροζωία, ακόμα και την αειζωία, με όποια μορφή επιλέγεις να εκδηλώνεσαι κάθε φορά, ακόμα και με αυτή που έχεις σήμερα!
Μην ασχολείσαι πολύ με τη φιλοσοφία. Μην προσκολλάσαι πουθενά, γιατί όλα μεταβάλλονται. Η θάλασσα, ενώ φαίνεται ακίνητη, συνεχώς μεταβάλλεται από τον κυματισμό της. Έτσι κι ο δρόμος του ταξιδευτή είναι σταθερός αλλά πάντοτε ρευστός, ενδιαφέρον και απρόβλεπτος.
Να έχεις το πρόγραμμα που κάθε φορά εμπνέεσαι ότι σου ταιριάζει καλύτερα.
Να επιλέγεις την εκδήλωση της φυσικότητάς σου και όχι κάτι άλλο.
Μη διαβάζεις μόνο, αλλά να μελετάς τα πάντα.
Μηδένισέ τα όλα και απελευθερώσου από όλα για να είσαι με όλα.
Να έχεις όραμα και αγάπη, τρυφερότητα και στοργή, για όλους και για όλα.
Πέταξε στα σκουπίδια όλη την απαρχαιωμένη παιδεία και άνοιξε τα φτερά σου με εμπιστοσύνη.
Μην πιέζεσαι ποτέ, να είσαι σίγουρος, ευέλικτος και πρόθυμος.
Το χαμόγελο ανοίγει την Πύλη άλματος προς κάθε δυνατότητα.
Γιατί εσύ είσαι το χαμόγελο, εσύ η Πύλη, εσύ η δυνατότητα. Θεέ μου, πώς θα το νιώσεις αυτό…
Άφησε το νου σου ελεύθερο, φυσικό, δημιουργικό.
Να θυμάσαι ότι δεν είσαι το σώμα σου, τα συναισθήματά σου και οι σκέψεις σου. Είσαι ένα πνευματικό ον που βιώνει μιαν ανθρώπινη εμπειρία στο χωροχρόνο που αυτό το ίδιο δημιουργεί.
Κλείσε το βιβλίο τώρα και προχώρα. Ό,τι διάβασες εδώ ήδη το περιέχεις σαν αλήθεια. Το βιβλίο αυτό είναι μια εξωτερική προβολή αυτού που ήδη κατέχεις, όσο κι αν φαίνεται παράξενο αυτό.
Ανάσανε ελεύθερα, βάδισε, ηρέμησε.
Πέρασε την Πύλη και έλα στο σύμπαν του ολόφωτου εαυτού σου. Έτσι θα είσαι πάντοτε στο κέντρο του φωτός, της άπειρης Δυνατότητας και Δημιουργίας. Όπου κι αν είσαι, όπως κι αν είναι όλα, εσύ θα τα χρησιμοποιείς με σοφία και θα τα προσλαμβάνεις σωστά, φυσικά, αποτελεσματικά, στην ουσία τους.
Ανάπτυξε το εσωτερικό χαμόγελο.
Ανανεώσου με το νερό, το παιχνίδι, τον όμορφο οραματισμό, την προσευχή, τη χαρά, την επαφή με τη Φύση, τη Δημιουργία.
Φτιάξε προγράμματα, διεύρυνέ τα ή κατάργησέ τα, ανάλογα με το βαθμό φυσικότητας που μπορείς να εκδηλώσεις.
Έλα στην Παρουσία χωρίς πίεση, όταν και όπως εμπνέεσαι κάθε φορά.
Πρέπει να γνωρίζεις και να αισθάνεσαι πότε να αγωνίζεσαι και πότε να διαλογίζεσαι, πότε να δρας και πότε να ηρεμείς.
Μερικά πράγματα είναι και λειτουργούν φυσικά, απλώς υπάρχουν και εκδηλώνονται, μην τα προσπαθείς. Άφηνέ τα να εκφράζονται. Είναι φυσικές, φυσιολογικές δυνάμεις, μην τις φοβάσαι, ζήσε τις φυσικά, αθώα και με αγάπη.
Όταν παίζεις, να παίζεις. Όταν εργάζεσαι, να εργάζεσαι. Όταν κοιμάσαι, να κοιμάσαι. Όταν τραγουδάς, να τραγουδάς…
Το υλικό και το κβαντικό σου σώμα αποτελούν, και τα δύο, το σπίτι σου. Είναι σαν παράλληλα σύμπαντα, μέσα στα οποία ταξιδεύεις ως αιώνιο, ζωηφόρο πνεύμα.
Είμαστε αιώνια σκέψη που έχει μάθει να δημιουργεί μια υλική μηχανή.
Είμαστε παιδιά του αγαθοποιού Νου που είναι πανταχού παρών, σε κάθε κύτταρο του οργανισμού μας, σε κάθε σημείο του χώρου, του χρόνου, της Ύπαρξης, αλλά και σε όλα τα σύμπαντα.
Η υψηλότερη δυνατότητά σου επιτυγχάνεται όταν ο νους εκδηλώνει, την εμπειρία της ίδιας του της διάνοιας ως επίγνωση.
Κοίτα, ουσία σου είναι η δημιουργική γαλήνη, το πεδίο ισχύος που αποτελεί τον κρύσταλλο των ικανοτήτων σου και σε βοηθά να είσαι ο αληθινός εαυτός σου. Είναι το ενεργειακό διάφανο βασίλειο της θειότητας σου, ο προσωπικός μυστικός σου χώρος που αναζητάς όταν ξεκουράζεσαι ή προετοιμάζεσαι για δράση, όταν τραγουδάς, χορεύεις, χαίρεσαι ή προσεύχεσαι ή όταν απλώς ζεις με επίγνωση.
Δεν είμαστε το σώμα μας. Δεν είμαστε ο νους μας. Δεν είμαστε τα συναισθήματα μας. Είμαστε ένα Πνεύμα, ένα ενεργειακό πεδίο που εκδηλώνει σώμα, νου και συναισθήματα σε περιοχή χωροχρόνου και ύλης.
Έλα στο κρυστάλλινο Βασίλειο της εσωτερικής επίγνωσης, άγγιξε ένα νέο επίπεδο συνειδητότητας, και τότε ένας νέος όμορφος κόσμος θα δημιουργηθεί για σένα.
Όπου είσαι, είναι μαζί σου το κρυστάλλινο παντοδύναμο πεδίο της Βασιλείας όποτε το καλείς για προστασία, εκδήλωση, Δημιουργία.
Στο Βασίλειο εντός, είσαι το κυρίαρχο ον της δύναμης, της αγάπης και της αγαθότητας. Το σύμπαν σε ακολουθεί σαν Δύναμη-Δυνατότητα, Βασίλειο, Ευλογία. Εσύ αποφασίζεις και επιλέγεις. Το Βασίλειο είναι πάντοτε εδώ. Κάθε στιγμή που το θελήσεις, ολόκληρη η Βασιλεία θα εκδηλωθεί για να βοηθήσει, να δημιουργήσει και να εκ-δηλώσει αγάπη, ομορφιά και Δύναμη-Δυνατότητα.
Νους υγιής εν σώματι υγιεί. Να ασκείσαι λοιπόν, να προσεύχεσαι, να μελετάς, να παίζεις και να εντείνεις τις δυνάμεις σου. Να πίνεις νερό και να ρίχνεις νερό πάνω σου συχνά, να τραγουδάς και να διατρέφεσαι σωστά. Να χαίρεσαι, να ντύνεσαι όμορφα και να είσαι κοντά στη φύση. Πάντοτε να κάνεις αυτό που εμπνέεσαι, όποτε εμπνέεσαι, όσο εμπνέεσαι. Να έχεις θάρρος και να κοιτάζεις μπροστά.
Αδελφέ μου, φίλε μου, όσα τρομερά πράγματα κι αν έκανες στο παρελθόν, μην ντρέπεσαι, αφού αυτά σε έκαναν το σπουδαίο αυτό πλάσμα που είσαι σήμερα.
Συγχώρεσε, συγχώρεσε. Το παρελθόν είναι παρελθόν, το τώρα μόνο υπάρχει! Έλα εδώ στο τώρα!
Θυμήσου τη ρήση: Αφίενταί σοι αι αμαρτίαι. Βάλε τη στη ζωή σου. ΄Υπαγε και μηκέτι αμάρτανε. Δηλαδή πάντα να είσαι παρών και με αγάπη σε ό,τι κάνεις. Να είσαι μάρτυρας της ομορφιάς και της συμπόνιας, της Φύσης και της Ζωής.
Αν είσαι χριστιανός θυμήσου: Θα είμαι για εσένα αυτό που πιστεύεις ότι είμαι. Αυτός είναι ένας νόμος ελευθερίας της πανδημιουργίας και της πανθέλησής Του.
Πρόσεχε, λοιπόν, τι πιστεύεις ότι είναι ο Θεός. Να έχεις επίγνωση της απειροσύνης, της αιωνιότητας, της ομορ-φιάς, της αγάπης και της σοφίας, αφού τότε δεν χρειάζεται να προσπαθείς να πιστέψεις αυτό που ήδη γνωρίζεις.
Έχε θάρρος, η νίκη είναι δική σου αν ήδη τη ζεις.
Δεν θέλεις φοβείσθαι από φόβου νυκτερινού, την ημέραν από βέλους πετωμένου, από θανατικού το οποίον περιπατεί εν σκότει, από ολέθρου, όστις ερημώνει εν μεσημβρία. Χιλιάς θέλει πίπτει εξ αριστερών σου και μυριάς εκ δεξιών σου, πλην εις σε, δεν θέλει πλησιάζει.
Κάνε τη δύναμη του Χριστού, τη δύναμη της Ύπαρξης, καταφύγιό σου. Ζώντας μέσα στην πνευματική συνειδητότητα, το ίδιο το Βασίλειο του Φωτός εκδηλώνεται ως πανίσχυρη προστασία, αγάπη, χαρά, αιωνιότητα. Μέσα στη Βασιλεία κανένα πρόβλημα δεν μπορεί να σε αγγίξει.
Άφησε το θάρρος σου να αλλάξει τον κόσμο!
Έχεις σφυρηλατηθεί μέσα στη μάχη του βίου. Η δύναμη, η άπειρη δυνατότητα, η αγάπη, η σοφία, η χαρά, ο έρωτας είναι ο εσωτερικός εαυτός σου, το Φως. Κάνε, λοιπόν, στάση και μπες σε έναν κόσμο μαγικό, έλα στον κόσμο της Βασιλείας. Είναι ο δικός σου κόσμος, ο μόνος κόσμος. Να διακρίνεις το ψεύτικο από το αληθινό. Κράτησε το αληθινό, το καθαρό, όλα εξαρτώνται απ’ αυτό.
Περιέχεις τη γαλήνια ζωή της Φύσης και της Δημιουργίας. Εκδήλωσέ την και μοιράσου την με τον κόσμο. Αυτός είναι ο σκοπός της Ύπαρξης.
Οι πράξεις σου ας μην αναστέλουν τη δική σου ανάπτυξη ούτε και των άλλων.
Κράτησε το μυαλό σου καθαρό και διάφανο σαν κρύσταλλο, τα συναισθήματά σου όμορφα, το σώμα σου δυνατό σαν βράχο. Κράτησέ τα έτσι με τη Δύναμη. Η Βασιλεία είναι μέσα σου. Μπορείς, αν θέλεις, όταν τολμάς να είσαι ένα με τον εαυτό σου που είναι παιδί του ίδιου του Όλου, αυτού που αποκαλούμε Θεό.
Να προσεύχεσαι κάθε μέρα για να έχεις καθαρό πνευματικό γίγνεσθαι. Να καθαρίσεις τον εαυτό σου μια για πάντα από καθετί το αρνητικό, ώστε να έχεις ελεύθερη πρόσβαση στο Βασίλειο του Χριστού-Εαυτού σου, στο υπέρτατο θεϊκό Βασίλειο όλων των κόσμων της Αγάπης.
Να νοιάζεσαι για τους άλλους και να αναζητάς την Αλήθεια. Τότε ίσως ανακαλύψεις αυτό που από πάντα γνωρίζεις.
Όσο περισσότερο γνωρίζεις τη θρησκεία σου και συμμετέχεις με ελευθερία και κατανόηση στα εκκλησιαστικά δρώμενα, όσο περισσότερο μελετάς τη Φύση, τη Ζωή και τη Γνώση, τόσο δυναμώνει και εκφράζεται απλούστερα και ομορφότερα η σκέψη σου, τόσο γλαφυρότερη γίνεται η εκδήλωσή σου. Δεν μπορείς να διατηρείς αρνητικές, ατελείς σκέψεις.
Η νέα επίγνωσή σου θα φέρνει περισσότερη ευθύνη για κάθε παράλειψη απ’ ό,τι στην αρχή, και αυτό είναι κάτι που έτσι πρέπει να γίνεται. Γι’ αυτό ο δρόμος της επίγνωσης, ο δρόμος της αγάπης, ανήκει στους μαχητές, τους πρίγκιπες της αγάπης και όχι σε ματαιόδοξους και μισαλλόδοξους μικρόνοες.
Εδώ και τώρα ολόκληρη η ζωή σου και το περιβάλλον σου είναι οι άθλοι που περιέχουν το σκοπό της ύπαρξής σου και τη δόξα σου ως παιδί του Υψίστου.
Να ασκείσαι σταθερά, καθημερινά, ώστε να διατηρείς το δρόμο της επίγνωσης καθαρό και φωτεινό σαν ουράνιο τόξο. Αυτός ο δρόμος θα σε οδηγήσει επάξια μέσα σου, στο Βασίλειο του Θεού της Αγάπης και της άπειρης Δυνατότητας. Θα είσαι ελεύθερος και λυτρωμένος από την αμαρτία, την αρρώστια, το θάνατο. Θα φτάσεις εκεί που έχει αναγγελθεί ως Γη της Επαγγελίας, έναν τόπο άξιο για τους γιους της Αγάπης.
Καθάρισε τον εαυτό σου απ’ οτιδήποτε δεν έχει αγάπη.
Να είσαι φρέσκος, τρυφερός, υγιής, ιαματικός για τον εαυτό σου και τους άλλους.
Κάποτε όλα γύρω σου φαίνονται ίδια. Τι θα επιλέξεις; Ποιο θα προτιμήσεις; Πρόσεχε, η υπέρτατη αξία της θεϊκής Παρουσίας είναι πάντα διαθέσιμη, πάντα νέα, πάντα δική σου.
Η επίγνωση του είναι σου δεν είναι μόνο το απλούστερο αλλά και το σπουδαιότερο έργο της ζωής σου, σπουδαίο στο άπειρο μεγαλείο των αποτελεσμάτων του για τη ζωή όλων.
Να ασκείσαι στην επίγνωση της παρουσίας του Θεού της Αγάπης. Όπου και αν είσαι, όποιος και αν είσαι, μπορείς να το κάνεις.
Πάψε να ζεις μέσα στο Νόμο των Συνεπειών και ζήσε στο Νόμο της Αγάπης και της Χάρης.
Ανάπτυξε, φρόντισε και εκδήλωσε την πνευματική αρετή, και αυτή θα φροντίσει κατόπιν για όλα, αναγεννώντας σε ως υιό Φωτός.
Μη γίνεσαι έρμαιο παρωχημένων θεολογικών απόψεων. Όλα ήταν καλά και χρήσιμα στην εποχή τους, εσύ να προσεύχεσαι μέχρις ότου λάβεις απάντηση για οτιδήποτε
αναρωτιέσαι. Μη βιάζεσαι. Να αγαπάς, να χαίρεσαι και να χαρίζεσαι.
Με αυτό το βιβλίο έστειλα τον νου και την καρδιά μου στον άνεμο για να πετάξουν μαζί του και να σας απαντήσουν. Έκανα την Αγάπη σκέψη και λόγο για να χορέψουν μαζί σας πάνω στην πίστα του λευκού, γιατί μόνο χαρά και παιχνίδι έχει η Αγάπη για εκείνον που την χαρίζει αλλά και για εκείνον στον οποίο χαρίζεται.
Θα γεννηθείς για δεύτερη φορά όταν η ψυχή και το σώμα σου αγαπηθούν.
Ο Παράδεισος είναι πάντοτε πίσω από την πόρτα όσων σε αγαπούν και όσων αγαπάς. Το κλειδί είναι η εμπιστοσύνη και η επίγνωση που μπορείς να εκφράσεις.
Εξασκήσου ώστε να γίνεις ικανός διαχειριστής του νου και του σώματός σου. Περίβαλε τον εαυτό σου με τις δυνάμεις της σοφίας, της αγάπης, του θάρρους, της άπειρης Δυνατότητας, της θέλησης, της χαράς.
Το αληθινό και το αυθεντικό στην ομιλία σου ξεπροβάλλει από τη σιωπηλή αθωότητά σου.
Κάθε προσπάθεια είναι μία λαχτάρα, μία Δυνατότητα.
Αν θέλεις να είσαι ολοκληρωμένος, πρέπει να μπορείς να χορέψεις γυμνός στον ήλιο, και η Ύπαρξη σου δίνει την ευκαιρία.
Υπάρχει ένα ευλογημένο σημείο: η ύπαρξή σου με επίγνωση και αίσθηση. Ένα ουράνιο σημείο. Όταν το βρεις και το εκδηλώσεις, θα συλλάβεις το αθώο και άπειρο μήνυμά του. Θα σε οργανώσει, θα σε εμπνεύσει, θα σε προγραμματίσει με θεϊκό τρόπο, θα σε ελευθερώσει και θα σε οδηγήσει στην ατέρμονη ανέλιξη και την ολοκλήρωση.
Πριν το γνωρίσεις, το περιέχεις. Όταν το γνωρίσεις, τότε απλώς το εκφράζεις!
Εσύ είσαι η Πύλη άλματος
προς τη Χριστική Συνειδητότητα!
Εσύ η ωραία Πύλη!
Eίσαι Φως!
απο το http://billdomen.blogspot.com/
πηγή:starmentor.blogspot.com
 
 
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα