Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Οι μεγάλες μετακινήσεις είναι μοιραίες: Διαδρομές πάνω από 30 μίλια προκαλούν υψηλότερη αρτηριακή πίεση, άγχος και καρδιακές παθήσεις

 Commuters

Το άγχος της μετακίνησης μπορεί να οδηγήσει εργαζομένους να πεθάνουν νωρίτερα από ό, τι οι πιο χαλαροί συνάδελφοί τους.

 Οι εργαζόμενοι που διανύουν περισσότερα χιλιόμετρα παίρνουν περισσότερη αναρρωτική άδεια και αποκτούν περισσότερο βάρος στην εργασιακή ζωή τους.

 Οι άνθρωποι που διαμαρτύρονται ότι η απόσταση είναι δολοφόνος μπορεί να είναι πιο κοντά στην αλήθεια από ό, τι συνειδητοποιούν.


 Η έρευνα έδειξε ότι οι εργαζόμενοι που ταξιδεύουν πάνω από 30 μίλια πεθαίνουν πρόωρα από εκείνους που ζουν κοντά στη δουλειά τους.

 Η Κοινωνική γεωγράφος Erika Sandow από το Πανεπιστήμο Umeå της Σουηδίας  παρουσίασε τις ανησυχητικές διαπιστώσεις της, οι οποίες έδειξαν ότι οι εργαζόμενοι που ταξίδευαν για να πάνε στην δουλειά τους ήταν πιθανότερο να υποφέρουν από υψηλότερη αρτηριακή πίεση, άγχος και  καρδιακές παθήσεις.
  
Παίρνουν επίσης περισσότερη αναρρωτική άδεια και αποκτούν περισσότερο βάρος κατά τη διάρκεια του επαγγελματικού τους βίου.

 Προηγούμενες μελέτες της Sandow έδειξαν τον αντίκτυπο που έχουν αυτές οι μετακινήσεις στις σχέσεις τους.

                    Traffic jams and long train journeys cause more sick days and weight gain

 Οι γυναίκες που ταξίδευαν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ήταν πιο πιθανό να αντιμετωπίσουν έναν πρόωρο θάνατο καθώς η μετακίνηση γινόταν μεγαλύτερη. Αλλά αυτό ίσχυε μόνο για τις γυναίκες που είχαν χαμηλό εισόδημα ή χαμηλό μορφωτικό επίπεδο.

Η Sandow σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να είναι επειδή οι γυναίκες βιώνουν μεγαλύτερη πίεση, επειδή είχαν μεγαλύτερες υποχρεώσεις λόγω νοικοκυριού από ό, τι οι άνδρες.

Από  dailymail
Απόδοση Κειμένου dorieas
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα