Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Η Τοποθεσία Μετακίνησης Του Βόρειου Μαγνητικού Πόλου Δεν Είναι Κοντά Στη Ρωσία

         

Ο  Βόρειος Μαγνητικός Πόλος  είναι το σημείο στην επιφάνεια του   Βόρειου Ημισφαίριου της Γης   κατά την οποία τα  μαγνητικά πεδία του πλανήτη δείχνουν κάθετα προς τα κάτω.
Ο βόρειος μαγνητικός πόλος μετακινείται με την πάροδο του χρόνου λόγω των μαγνητικών αλλαγών στον  πυρήνα της Γης .Το 2001, καθορίστηκε από τη  Γεωλογική Υπηρεσία του Καναδά  ότι βρίσκεται κοντά στο   νησί Ellesmere  στον βόρειο Καναδά  στους  81.3 ° N 110.8 ° W . Βρισκόταν στους 83.1 ° N 117.8 ° W  το 2005.
 Το 2009, ενώ εξακολουθούσε να βρίσκεται μέσα στο έδαφος της καναδικής Αρκτικής  στους  84.9 ° N 131.0 ° W , άρχισε να κινείται προς  τη Ρωσία με ταχύτητα που κυμαίνεται μεταξύ 34 και 37 μιλίων (55 και 60 km) το χρόνο. Από το 2012, ο πόλος αναμένεται να έχει προχωρήσει πέρα από το έδαφος της καναδικής Αρκτικής  στους  85,9 ° N 147.0 ° W .
Αντίστοιχο του Νότιου ημισφαιρίου του είναι  ο Μαγνητικός νότιος πόλος . Δεδομένου ότι το μαγνητικό πεδίο της Γης δεν είναι ακριβώς συμμετρικό, ο Βόρειος και ο Νότιος  μαγνητικός πόλος δεν βρίσκονται στον αντίποδα : δηλαδή, μια γραμμή που χαράσσεται από το έναν στον άλλον δεν διέρχεται από το γεωμετρικό κέντρο της Γης.
Ο Βόρειος και Νότιος μαγνητικός πόλος της Γης είναι επίσης γνωστοί ως  μαγνητικοί πόλοι Dip , λόγω της κατακόρυφης «βουτιάς» (dip) από τις γραμμές του μαγνητικού πεδίου στα σημεία αυτά.
Δημοσιεύθηκε στις  15 του Απρίλη του 2013

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα