Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Δακρυγόνα και ένταση στην Ιερισσό - Κρατούνται έξι για την επίθεση στην «El Dorado Gold» [βίντεο+φωτο]


ierissos1 7-2-2013Τεταμένη είναι η κατάσταση στην Ιερισσό της Χαλκιδικής, μετά την πληροφορία ότι τουλάχιστον 5 άτομα,που είχαν κληθεί στην...
Aσφάλεια Πολύγυρου για 2η κατάθεση,κρατούνται.
Ήδη τα ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων, ακόμα και μέσα στο σχολείο της Ιερισσού, καθώς οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν έξω από το αστυνομικό τμήμα.
Όπως λένε οι πληροφορίες, οι "έξι" - άλλες πηγές υποστηρίζουν ότι πρόκειται για πέντε άτομα - με οχήματα και κλούβες έχουν μεταφερθεί προς άγνωστη κατεύθυνση.
Στο χωριό,  σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε "πόλεμος" με χημικά και κάτοικοι έχουν ανάψει φωτιές προκειμένου να διαλύσουν την αποπνικτική ατμόσφαιρα των δακρυγόνων και να προστατευτούν από τα ΜΑΤ.

Όπως μετέδωσε το alterthess χτύπησαν καμπάνες στο χωριό, μέσα στο οποίο είχαν εισβάλει 6 κλούβες των ΜΑΤ και  3 εισαγγελείς.
Νεότερες πληροφορίες ανέφεραν΄ ότι  μέσα στο σχολείο υπήρχαν  μαθητές με αναπνευστικά προβλήματα από τη "βροχή" των χημικών. 
Σύμφωνα με τον Τόλη Παπαγεωργίου,  μέλος επιτροπής αγώνα στην Ιερισσό, ένας μαθητής του σχολείου έχει τραυματιστεί σοβαρά, καθώς μια κάλυκα από τα ασφυξιογόνα, που έριξαν οι αστυνομικές δυνάμεις στον προαύλιο χώρο,  χτύπησε το αγόρι στο κεφάλι. 
Κάτοικοι ανέφεραν ότι στην πορεία "χαλάρωσε" ο αστυνομικός κλοιός στο σχολείο και οι γονείς πήγαν να πάρουν τα παιδιά τους, ενώ μαθήτρια ανέφερε ότι στο σχολείο ορισμένα παιδιά λιποθύμησαν και τους παρασχέθηκε οξυγόνο.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Χρήστος Μανούρας έκανε λόγο για περιορισμενη χρήση χημικών επειδή 300 άτομα είχαν ανάψει φωτιά σε ελαστικά, εμποδίζοντας την εισοδο των αστυνομικών δυνάμεων στο χωριό.
Επίσης, ο κ. Μανούρας διέψευσε ότι έγινε χρήση χημικών μέσα στο σχολείο, λέγοντας χαρακτηριστικά στον τηλεοπτικό "αέρα" του Σκάι:  "Στα παιδιά θα γίνει χρήση χημικών;"
Στο μεταξύ, κάτοικοι υποστηρίζουν ότι αστυνομικοί έχουν εισέβαλαν σε σπίτι και διενήργησαν έρευνα.
Πηγές της αστυνομίας ισχυρίζονται ότι  οι έρευνες για την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο στις Σκουριές Χαλκιδικής συνεχίζονται, ακόμα και σε σπίτια ατόμων που θεωρούνται ύποπτα. Ωστόσο, προσθέτουν, μέχρι στι]γμής δεν έχει γίνει καμία σύλληψη.  
ierissos2 7-3-2013
 Παρέμβαση εισαγγελέα
Σύμφωνα πληροφορίες του thesstoday, o πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Μ. Λαμτζίδης και  οι δικηγόροι Σ.Πετρίδης, Ε.Ιωαννίδου,κατέθεσαν έκτακτο διάβημα στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών της συμπρωτεύουσας Π. Γιαννάκη.
Το διάβημα αφορά τα όσα συνέβησαν στην περιοχή της Ιερισσού και με αυτό οι δικηγόροι  διαμαρτυρήθηκαν για το κλίμα αστυνομοκρατίας, ζητώντας παράλληλα, την πραγματοποίηση έκτακης σύσκεψης μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων πλευρών ( κατοίκων, αστυνομίας και εταιρείας) με στόχο την εκτόνωση της έκκρυθμης κατάστασης. 
   ierissos1a 7-2-2013
Επίσης, οι τρεις δικηγόροι ζήτησαν την αποκατάσταση της νομιμότητας και τη διεξαγωγή των όποιων αστυνομικών ερευνών με τον σωστό τρόπο.
Από την πλευρά του ο κ. Γιαννάκης  επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον διευθυντή ασφάλειας Θεσσαλονίκης Α.Παζαρλή και του συνέστησε να επικοινωνήσει με το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, προκειμένου να αποσύρει τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από την Χαλκιδική, σε μια προσπάθεια εκτόνωσης της έντασης.
Επιπλέον, ο κ.Γιαννάκης, δέχτηκε, να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή  στις 11:00 το πρωί σύσκεψη στο γραφείο του, μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων πλευρών για την εκτόνωση της κατάστασης. 
ierissos3 7-3-2013









ierissos4 7-3-2013 
ierissos5 7-3-2013
ierissos6 7-3-2013 
ierissos7 7-3-2013

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα