Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Ντάτουρα, το Δώρο της Γης

Datura / Spiral Galaxy

'Όταν ακόμη τα ζώα είχαν μιλιά και οι άνθρωποι σοφία, ζούσαν δυο αδέρφια στα βάθη της Γης.
Το αγόρι το ονόμαζαν A'neglakya και το κορίτσι A'neglakyatsi-tsa και όπως και όλα τα σοφά παιδιά, αγαπούσαν πολύ τις εξερευνήσεις. 
Εβγαιναν λοιπόν στην επιφάνεια και έκαναν μακρινούς περιπάτους ψάχνοντας τη Γη, ανακαλύπτοντας νέα θαύματα, παρατηρώντας και ακούγοντας με προσοχή οτι και όποιον συναντούσαν, κάνοντας έτσι πολλούς φίλους. Μόλις επέστρεφαν στο Κέντρο της Γηςμετέφεραν ενθουσιασμένα τις διηγήσεις τους στη  μητέρα τους. Και έτσι κυλούσαν οι μέρες για όλους, μέσα και έξω απο τη Γη. 

Όμως μια ημέρα, οι δίδυμοι γιοί του Ηλιου παραξενευτήκαν απο τα σούρτα φέρτα και τις ερωτήσεις των δύο παιδιών. Για να λέμε την αλήθεια ζήλεψαν λιγάκι, γιατί "τι δουλειά είχαν τα παιδιά του σκοταδιού να ψαχουλεύουν τα εγκόσμια και να γίνονται αγαπητά στους ανθρώπους?".

Αγνοώντας αυτή την εξέλιξη A'neglakya και η αδερφή του, πήραν πάλι τους δρόμους του φωτός αναζητώντας μια νέα ιστορία και ένα καινούριο θαύμα όταν ξαφνικά συνάντησαν τους Γιους του Ηλιου που τους παρακολουθούσαν όπως πάντα. Τα δύο αδέλφια άρχισαν αμέσως τις ερωτήσεις προς τα Παιδιά του Ήλιου και ο A’neglakya σαν δείγμα φιλίας αποκάλυψε στους φωτεινούς διδύμους πως αυτός και η αδελφή του έφερναν λουλούδια απο τα βάθη της Γης και μπορούσαν να χαρίζουν τον Υπνο στους ανθρώπους. Με τα λουλούδια αυτά τους βοηθούσαν να ανακαλύπτουν χαμένες σκέψεις και χαμένα αντικείμενα μέσα στα προφητικά τους όνειρα. Σαν άκουσαν αυτή την αποκάλυψη οι Γιοί του Ηλιου, αποφάσισαν πως τα δυο αδέρφια το είχαν παρακάνει και με μια τους κίνηση τα έστειλαν μια και καλή στο κέντρο της Γης!


Και έτσι τα δύο αδέρφια δεν περπάτησαν ποτέ ξανά στη Γη και μείνανε για πάντα στο κέντρο της. Αλλά απο τα βάθη, από τα πιο σκοτεινά χώματα, δυο όμορφα λουλούδια φύτρωσαν στην επιφάνεια σε αυτό ακριβώς το σημείο από όπου έβγαιναν τα δύο αδέλφια. Στη μνήμη των δύο μικρών περίεργων ταξιδευτών οι Θεοί έδωσαν το όνομα του A'neglakya στα λουλούδια στέλνοντας παντού τους σπόρους τους για να χαρίσουν όνειρα στους ανθρώπους πάνω απο τη Γη.



Αυτός είναι μύθος των Ζούνι για το ιερό τους φυτό, την Datura.
Οι Ζούνι εδώ και 1.300 χρονια ζουν δυτικά του Μεξικού και μέχρι και σήμερα ακολουθουν το σαμανισμό σαν την κύρια θρησκεία τους. 

ΠΗΓΗΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα