Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Τα κακά νέα μας παχαίνουν


Τα άσχημα συναισθήματα αυξάνουν 40% την κατανάλωση τροφής

Μια νέα μελέτη διαπίστωσε πως, όταν οι άνθρωποι περιμένουν να ακούσουν δυσάρεστες ειδήσεις ή να αντιμετωπίσουν άσχημες καταστάσεις, έχουν αυξημένες πιθανότητες να αναζητήσουν προς κατανάλωση, τρόφιμα με πολλές θερμίδες.
Το γεγονός αυτό φαίνεται να οφείλεται σε ένα είδος «βασικού ενστίκτου», όπου οι τροφές υψηλής θερμιδικής αξίας, προσφέρουν ένα είδος ασφάλειας!

Σε περιόδους ή στιγμές άσχημης ψυχολογικής κατάστασης, πολλοί άνθρωποι κατακλύζονται από σκέψεις όπως «ζήσε για το σήμερα» κλπ, με αποτέλεσμα να τρώνε σχεδόν 40% περισσότερο από εκείνους που δεν έχουν ανάλογα συναισθήματα, παρατηρήθηκε στη μελέτη που έγινε από το Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι.

Ο καθηγητής Juliano Laran επεσήμανε ότι, η έρευνα αυτή έρχεται σε μια χρονική στιγμή όπου σε παγκόσμιο επίπεδο, οι άσχημες ειδήσεις έχουν συνεχή ροή και δείχνουν να μην έχουν τελειωμό.
«Τώρα που γνωρίζουμε ότι αυτό το είδος των μηνυμάτων προκαλεί στους ανθρώπους την ανάγκη να αναζητούν περισσότερες θερμίδες από ένα είδος ενστίκτου επιβίωσης, θα ήταν φρόνιμο για όσους επιθυμούν να ξεκινήσουν έναν πιο υγιεινό τρόπο διατροφής, να πάψουν να παρακολουθούν για αυτό το διάστημα τις εξελίξεις των ειδήσεων», καταλήγει.
Εκ παραλλήλου με τη μελέτη διαπιστώθηκε ότι, δεν είναι η γεύση της τροφής που κατά κύριο λόγο ωθεί τους ανθρώπους να φάνε, αλλά κυρίως οι θερμίδες που αυτό αποδίδει.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα