Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Ποια επαγγέλματα κινδυνεύουν από άσθμα;

                          Ιδιαίτερα ευάλωτοι σε αναπνευστικά προβλήματα είναι εργαζόμενοι που εκτίθενται σε επικίνδυνες χημικές ουσίες.
Συγκεκριμένα, έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Annals of Occupational Hygiene, έδειξε πως οι κομμώτριες, υδραυλικοί, καθαρίστριες, εργαζόμενοι σε νοσοκομεία και σε βιομηχανίες τροφίμων είναι μερικοί από τους επαγγελματίες που έχουν μεγάλες πιθανότητες να εκδηλώσουν άσθμα.

Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Γκότενμποργκ μελέτησαν 13.000 ενήλικες σε Σουηδία, Νορβηγία, Δανία, Ισλανδία και Εσθονία κατά τα έτη 1980 έως το 2000 και εντόπισαν πως κατά τη διάρκεια αυτών των ετών, 429 ενήλικες παρουσίασαν άσθμα. Μάλιστα στις γυναίκες το ποσοστό των περιπτώσεων άσθματος που είχε σχέση με την εργασία τους ήταν 7% ενώ για τους άντρες ήταν 4%.
Οι ερευνητές συμπέραναν πως ο κίνδυνος για να παρουσιάσουν άσθμα ήταν μεγαλύτερος για εκείνους που είχαν εκτεθεί σε χημικές ουσίες που εμπεριέχονται σε βερνίκια, κόλες και αφρώδη πλαστικά. Επιπλέον, ο κίνδυνος ήταν ιδιαίτερα αυξημένος για τις γυναίκες που ερχόντουσαν σε επαφή με καθαριστικά.
Να σημειωθεί, πως η εμφάνιση αναπνευστικών προβλημάτων όπως άσθμα, εξαρτάται και από άλλους παράγοντες καθώς και κατά πόσο ένα άτομο είναι ευάλωτο.

ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα