Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΣΜΟΥ




Την ώρα του οργασμού, η εικόνα του εγκεφάλου, μοιάζει πολύ με την  εικόνα του εγκεφάλου  ενός ηρωινομανούς. 95% το ίδιο!
Επίσης, το τμήμα του εγκεφάλου  που βρίσκεται  πίσω από το αριστερό μάτι, νεκρώνεται.  Η έρευνα δείχνει ότι στο γυναικείο μυαλό, πόνος και ηδονή είναι συσχετισμένα!!! Όσο με πληγώνεις, τόσο με πορώνεις...
Αυτές κι άλλες παρατηρήσεις έκανε η  επιστήμη κατόπιν λεπτομερούς  μελέτης του φαινομένου του οργασμού.

  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Έφτασε και σε συμπεράσματα όπως ότι ακόμα και  την ώρα του οργασμού το γυναικείο μυαλό τον συνδέει με την ασφάλεια. Τέτοιες κι άλλες πολλές χημικές  αντιδράσεις συμβαίνουν στο γυναικείο κεφάλι, την ώρα του μεγάλου Αχχχχ....
Αν και οι λόγοι που κάνουμε σεξ, ποικίλουν κι είναι πολύπλοκοι,- βάλε ότι θες: κοινωνικοί, βιολογικοί, συναισθηματικοί, στρατηγικοί  κτλ- η επίτευξη του οργασμού είναι ο στόχος.
Επειδή όλοι έχουμε τα γούστα και τις παραξενιές μας, είναι κομμάτι απίθανο να χαρτογραφήσουμε μια παγκόσμια συνταγή οργασμού. Σε αυτό που μπορούμε να συμφωνήσουμε όμως, είναι ότι πρόκειται για μια απίστευτα έντονη κι ευχάριστη εμπειρία.
Πολλά έχουν ειπωθεί στην προσπάθεια να βρεθεί ο ορισμός  του οργασμού. Το αγγλικό λεξικό της Οξφόρδης-παρακαλώ- τον περιγράφει ως: «μια ξαφνική κίνηση σπασμού, συστολής και διαστολής, ένα εγχείρημα σεξουαλικής έξαψης»(sic)
Αλλά ο διάσημος σεξολόγος Άλφρεντ Κίνσεϊ-που  όπως φαίνεται έχει και ποιητική φλέβα- τα λέει μάλλον καλύτερα: «είναι κρεσέντο που κλιμακώνεται και ξαφνικά παγώνει κορυφώνοντας μια ορχήστρα από ανθρώπινα αισθήματα... μια θορυβώδης έκρηξη από ένταση»
«Τελικά είχα οργασμό, αλλά ο γιατρός με πληροφόρησε  πως ήταν το λάθος είδος» είπε κι ο Γούντι Άλεν, χωρίς να καταφέρει να προσθέσει το λιθαράκι του στην αποκρυπτογράφηση του φαινομένου, περιγράφοντας όμως όπως πάντα εύστοχα την παραφιλολογία που επικρατεί προκειμένου να οριστεί ακριβώς.
Γενικά πολλά μπορούν  να ειπωθούν για το θέμα και όλα  να ανταποκρίνονται σε κάποια μορφή  πραγματικότητας, όμως τι στα αλήθεια συμβαίνει στο σώμα όταν λαμβάνει χώρα το περιβόητο «Αχ. Ναι! Ναι ! Ναι! Αχ! Ναι ... Είσαι πρώτος!!! είσαι Θεός!!!... Είσαι ο πρόεδρος της δημοκρατίας!!!... Είσαι πρωθυπουργός!!!»;
Θα κοιτάξω να στα  πω απλά και καθημερινά, να συνεννοηθούμε:
Όλα είναι στο μυαλό.
Το πρώτο σίγουρο, είναι πως το μυαλό έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, στην διαδικασία, και σε αυτό συμφωνούν  όλοι οι ερευνητές.
Το θέμα είναι τι ακριβώς παίζει, με τον εγκέφαλο εκείνη την ώρα.
Ας το πάρουμε αλλιώς, αρχίζοντας με την αποκρυπτογράφηση των μηνυμάτων που δίνει το σώμα στο μυαλό.
Χωρίς τα νεύρα που  στέλνουν παλμούς πίσω στον εγκέφαλο, ο οργασμός δεν θα υπήρχε. Όπως συμβαίνει  με όλα τα μέρη του σώματος, έτσι και τα γεννητικά όργανα, συνδέονται με ειδικά νεύρα που οδηγούν στον εγκέφαλο. Αυτό εξηγεί και γιατί η αίσθηση ηδονής είναι διαφορετική ανάλογα το σημείο του ερεθισμού. Ο κλειτοριδικός οργασμός πχ κάνει άλλο εφέ από τον κολπικό, επειδή άλλο σετ νεύρων ενεργοποιείται.
Όλη η περιοχή των  γεννητικών οργάνων, περιέχει πληθώρα  νεύρων που κάνουν τους αγγελιοφόρους του μηνύματος του ερεθισμού, στον εγκέφαλο.
Το πνευμονογαστρικό νεύρο, που από ότι κατάλαβα είναι  ένα νεύρο κι αυτό με καλό όνομα  για να το βάλεις στην «κρεμάλα», είναι new entry στον ρόλο του οργασμού. Τώρα τελευταία  οι ερευνητές έμαθαν ότι δεν είναι απλά ντεκόρ, αλλά περνάει ανάμεσα από το πυελικό νεύρο, και συνεργάζεται μαζί του για να δεις εσύ βεγγαλικά. Ή πεταλούδες. Ή βιολιά. Ή πουλιά. Δεν θα τα χαλάσουμε εκεί...
Επειδή όλα αυτά τα νεύρα συνδέονται με τη σπονδυλική στήλη, οι ειδικοί είχαν καταλήξει, ότι όσοι έχουν σοβαρά προβλήματα στην σπονδυλική-τα λουμπάγκα δεν πιάνονται- έχουν δυσκολία και στον οργασμό.
Μέχρι πρόσφατα, οι παραπληγικοί ή άνθρωποι με σοβαρές με αναπηρίες  είχαν ξεγράψει τον οργασμό.
Ο δρ Barry Kornisaruk και  η δρ Beverly Whippley του πανεπιστημίου του Rutgers έκαναν μια έρευνα σε γυναίκες με προβλήματα στη σπονδυλική το 2004 κι ανακάλυψαν ότι υπάρχει ελπίδα. Αν και είχαν σοβαρή βλάβη στην σπονδυλική στήλη, ωστόσο σκανάροντας τον εγκέφαλο τους κατά τη διέγερση, βρήκαν πως το πυελικό δίκτυο λειτουργούσε και μετέφερε τη πληροφορία της διέγερσης στον εγκέφαλο. Δηλαδή από τα συμπτώματα που έχει ο οργασμός στο σώμα, συμπέραναν την ύπαρξή του.
Τι  ακριβώς συμβαίνει  όμως εκείνη την ευλογημένη στιγμή;
Μπορεί να χεις ακούσει  ότι υπάρχει στον εγκέφαλο το «κέντρο απόλαυσης», το οποίο ενεργοποιείται όποτε κάτι ευχάριστο μας συμβαίνει, κι έτσι μας δημιουργείται ο πόθος να αναπαράγουμε το ίδιο ευχάριστο ερέθισμα ξανά. Αυτό το κέντρο περιέχει την πληροφορία για κάθε είδους ευχαρίστηση που πηγάζει από το σεξ, το γέλιο και κάποιους τύπους ναρκωτικών.
Όμως γενικά ο εγκέφαλος  είναι κέντρο διερχομένων, αφού άλλο μέρος είναι υπεύθυνο για τα συναισθήματα, άλλο ελέγχει τα επίπεδα της ντοπαμίνης, άλλο εκκρίνει την ντοπαμίνη, άλλο ελέγχει  τη λειτουργία των μυών κι άλλο εκκρίνει ενδορφίνες, μειώνει τον πόνο, εκκρίνει οξυτοκίνη- ορμόνη που δημιουργεί εμπιστοσύνη και βασοπρεσίνη-ορμόνη που ευνοεί το δέσιμο. Χαμός δηλαδή.
Αν κι οι ερευνητές  για πολλά χρόνια ασχολούνται  με τη λειτουργία του κέντρου απόλαυσης, ωστόσο δεν ασχολήθηκαν και πολύ με τον συσχετισμό του με το σεξ, ειδικά όσον αφορά τις γυναίκες.(ισότητα σου λέει μετά)
Πες το μου κι αυτό: Άλλο άντρας άλλο γυναίκα
Στο τέλος του 1990- και τη μέση του 2000 μια ομάδα επιστημόνων ενός Oλλανδικού Πανεπιστημίου, έκαναν σοβαρά πειράματα σε ομάδες ανδρών και γυναικών προκειμένου να ορίσουν με ακρίβεια, την λειτουργία του εγκεφάλου την ώρα της σεξουαλικής διέγερσης.
Όλοι όσοι πήραν  μέρος στα πειράματα καλωδιώθηκαν έτσι ώστε να φωτίζονται και να συσκοτίζονται διαφορετικές περιοχές του εγκεφάλου, κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης.
Όλα τα αποτελέσματα, οδήγησαν σε αυτό που μπορούσα να σου το πω κι εγώ χωρίς να σε κάνω λαμπιόνι: ο γυναικείος κι ο αντρικός εγκέφαλος  λειτουργούν εντελώς διαφορετικά  όταν πρόκειται για σεξ.
Όχι ότι δεν έχουν  και καμιά ομοιότητα. Και στα  δυο φύλα π.χ το τμήμα του εγκεφάλου που βρίσκεται πίσω από το αριστερό μάτι, νεκρώνεται. Και σου χω και  καλύτερο: την ώρα του οργασμού, η εικόνα του εγκεφάλου, μοιάζει  πολύ με την εικόνα του εγκεφάλου ενός ηρωινομανούς. 95% το ίδιο!
Υπάρχουν  και κάποιες διαφορές ωστόσο.
Τώρα σου χω το καλύτερο: Όταν οι γυναίκες κάνουν σεξ, ένα μέρος του εγκεφάλου που  σχετίζεται με τον φόβο και το άγχος  ενεργοποιείται αλλά κι ένα άλλο που  ελέγχει τον πόνο.
Είπαμε πολύπλοκο το γυναικείο μυαλό, αλλά ο συσχετισμός μοιάζει άκυρος... Προσπαθώντας να βγάλουν άκρη οι επιστήμονες κατέληξαν πως το άγχος κι ο φόβος, που ενεργοποιείται, έχει να κάνει με την ανάγκη των γυναικών για ασφάλεια και χαλάρωση προκειμένου να απολαύσουν το σεξ- δηλαδή θέλουν να έχουν κατά κάποιο τρόπο δεμένο το γάιδαρό τους. Οπότε μην έχεις ενοχή αν καμιά φορά σε πιάνει η κατινιά και θες να τον ελέγχεις: κατασκευαστικό λάθος είναι.
No pain no gain...
Όσο για τον πόνο; Δείχνει ότι στο γυναικείο μυαλό, πόνος και ηδονή είναι συσχετισμένα!!! Όσο με πληγώνεις, τόσο με πορώνεις... Το αφήνω ασχολίαστο.
Επίσης τα πειράματα έδειξαν πως αν κι οι γυναίκες εύκολα ξεγελούσαν τους συντρόφους τους ότι έχουν οργασμό, τα μηχανήματα όμως δεν τα παραπλανούσαν, αφού το μυαλό τους έδειχνε την αλήθεια. Όταν ερμήνευαν τον οργασμό, ενεργοποιούνταν άλλες περιοχές του εγκεφάλου, που έχουν να κάνουν με έλεγχο κινήσεων, πράγμα που δεν συνέβαινε όταν είχαν πράγματι οργασμό.
Κι αν αισθάνεσαι κάλπικη και ψεύτρα που το μηχάνημα σε κατάλαβε, σου χω και κάτι που είπε η Σάρον Στόουν για να σε κάνω να νιώσεις καλύτερα: «Οι γυναίκες μπορεί να υποκρίνονται οργασμούς αλλά οι άντρες υποκρίνονται ολόκληρες σχέσεις»
Βρήκα το γέλιο μου, αλλά έχασα τη «χαρά» μου
Υπάρχουν και περιπτώσεις που προκαλείται ανοργασμία. Αντικαταθλιπτικά ή υποκατάστατα σεροτονίνης, πολύ συχνά χρησιμοποιούνται για τη κατάθλιψη ή άλλες ψυχικές παθήσεις αλλά καμιά φορά έχουν παρενέργεια την αδυναμία οργασμού επειδή επηρεάζουν την ποσότητα έκκρισης ντοπαμίνης. Συχνά οι παρενέργειες περνούν μετά από κάποιο διάστημα από μόνες τους, ή αν αντικατασταθούν από κάποιο παρόμοιο φάρμακο, αλλά σπανίως έχουν παρατηρηθεί και περιπτώσεις όπου και μετά το σταμάτημα χορήγησης του φαρμάκου, η δυσλειτουργία στον οργασμό δεν επανέρχεται ποτέ. Η αιτία που συμβαίνει αυτό δεν έχει ανακαλυφθεί, αφού με το σταμάτημα των αντικαταθλιπτικών, η ντοπαμίνη επανέρχεται στα φυσιολογικά της επίπεδα.
Οπότε: πάλι άβυσσος....

ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα