Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Η γέννηση και η ζωή της Αφροδίτης


Η Αφροδίτη ήταν κόρη του Ουρανού και της Θάλασσας. Αναδύθηκε από τον αφρό της θάλασσας στην Πάφο και, στη συνέχεια, πήγε στον Όλυμπο, συνοδευόμενη από τον Έρωτα και τον Πόθο, για να διεκδικήσει τη θέση της ανάμεσα στους θεούς. Στον Όλυμπο την ονόμασαν Αφροδίτη (γεννημένη μέσα από τον αφρό) Κυπρία (από τον τόπο στον οποίο εμφανίστηκε για πρώτη φορά). Ήταν η θεά της ομορφιάς, της χαράς και του γέλιου, βασίλισσα όλων των μορφών αγάπης, προστάτιδα των νέων κοριτσιών καθώς και της γονιμότητας φυτών και ζώων. Για σύμβολά της είχε λαγούς, σπουργίτια, κατσίκες, ρόδια και μήλα.

 Η Αφροδίτη παντρεύτηκε τον άσχημο και χωλό θεό Ήφαιστο, θεό της φωτιάς και επικεφαλής όλων
όσοι εργάζονταν στη μεταλλουργία. Ήταν ο καλύτερος δεξιοτέχνης όλων και το γαμήλιο δώρο του προς την Αφροδίτη ήταν ένα κομμάτι γης με χρυσό φράχτη, με παλάτια από χρυσό και πολύτιμους λίθους. Αυτό το κομμάτι γης βρισκόταν σε ένα βουνό της Κύπρου απροσπέλαστο για τους θνητούς με γλυκό κλίμα, έδαφος τόσο γόνιμο που παρήγαγε χωρίς να καλλιεργείται και δύο πηγές ανάμεσα σε καταπράσινα φυλλώματα. Το μέρος αυτό λεγόταν "Λουτρά της Αφροδίτης".
Όταν ο Ήφαιστος έμαθε από τον Ήλιο ότι η Αφροδίτη τον απατούσε με τον Άρη (θεό του πολέμου), έστησε μια παγίδα με σκοπό να τους πιάσει. Τοποθέτησε ένα δυνατό και αόρατο σκοινί πάνω από το κρεββάτι και τους έπιασε ενώ έκαναν έρωτα. Αφού τους έπιασε, φώναξε δυνατά, ξύπνησε τους άλλους θεούς και τους έφερε εκεί για να δουν τη σκηνή,
Οι θεοί γελούσαν και κορόιδευαν αλλά ο Ποσειδώνας προέτρεψε τον Ήφαιστο να τους αφήσει να φύγουν, λέγοντάς του ότι ο Άρης θα πλήρωνε το πρόστιμο για τη μοιχεία του. Ο Ήφαιστος αρνήθηκε την πρόταση αυτή, λέγοντας πως ο Άρης θα ξέφευγε και τελικά δεν θα το πλήρωνε. Μόνο όταν ο Ποσειδώνας προσφέρθηκε να πληρώσει ο ίδιος τα χρήματα, έπεισε τον Ήφαιστο να τους αφήσει.
Οι εραστές στάθηκαν στα πόδια τους και αποχώρησαν με πόνους, καθώς τα άκρα τους ήταν πιασμένα και οι μύες τους αγκυλωμένοι από την μακρά τους παγίδευση. Η Αφροδίτη επέστρεψε στον τόπο γέννησής της, την Πάφο και στα Λουτρά της Αφροδίτης, όπου την έλουσαν και άλειψαν με έλαια και ένα σπάνιο άρωμα οι Τρεις Χάριτες. Λέγεται ότι το άρωμά τους δεν σβήνει ποτέ. Επανέφεραν, έτσι, τη λάμψη και την ομορφιά της, χωρίς να γνωρίζουν ότι περίμενε παιδί, την Αρμονία.



 ΠΗΓΗ
     ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα