Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Η ξενομανία στους Έλληνες είναι εθνική υποτίμηση



Ξενομανία στους Έλληνες!... Τι είναι;… Η αφομοίωση ξένων στοιχείων στις λέξεις, στον τρόπο ζωής, στον πολιτισμό. Τι μπορεί να σημαίνει άραγε;… Μα φυσικά, το συνειδητό ξεπούλημα της αυθεντικότητας μας. Τη γυμνότητα του λαού μας, την ένδειξη της στασιμότητάς του, τον ηθικό ξεπεσμό του. Η ξενομανία είναι εθνική υποτίμηση γενικώς, που σκοπό έχει την αυτοπροβολή και τη ματαιοδοξία κάποιων ανθρώπων να επιδεικνύονται ως δήθεν πιο μοντέρνοι, πιο προοδευτικοί, πιο πολιτισμένοι.

Η ξενομανία είναι χαρακτηριστικό των υποανάπτυκτων ανθρώπων, άρα και μιας χώρας. Τα άτομα που διακατέχονται απ’ αυτήν και κάνουν εκδηλώσεις που την υποστηρίζουν, αποκαλύπτεται πως είναι κυριευμένα από συμπλέγματα κατωτερότητας, η οποία προέρχεται από την κούφια επιδίωξή τους για επιδείξεις με «φρου-φρου κι αρώματα» άνευ σοβαρής σημασίας και σύνεσης.

Η ξενομανία στη χώρα μας δυστυχώς έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις. Η ελληνικότητά μας απειλείται σε μεγάλο βαθμό απ’ αυτήν. Τι φταίει;…Η χαμηλή στάθμη της παιδείας των νέων (και όχι μόνο) που αγνοούν την ιστορία μας. Επίσης, η έλλειψη πολιτικής και κοινωνικής συνείδησης που έχει μειωμένο το αίσθημα της φιλοτιμίας. Η άγνοια του εθνικού μας συμφέροντος. Η πλατιά διάδοση κάθε τι ξενόφερτου από τις υπερδυνάμεις του πλανήτη, με την περίτεχνη πειθώ και την πλύση εγκεφάλου που κάνουν σε παγκόσμια κλίμακα μέσω των πολυεθνικών εταιρειών, του τουρισμού, της μηχανοποίησης της ζωής, των μέσων μαζικής ενημέρωσης κι επικοινωνίας και της διεθνούς αγοράς παγκόσμιων προϊόντων.

Εμείς οι Έλληνες κι οι Ελληνίδες ήταν δύσκολο να ξεφύγουμε από το παγκόσμιο αυτό ρεύμα της ξενομανίας, στην οποία θαμπωθήκαμε και τη δεχτήκαμε με κλειστά τα μάτια. Οι δρόμοι μας έχουν πλημμυρίσει με ξένα ονόματα, ξένες επιγραφές, ξένα προϊόντα-ντύσιμο-διασκέδαση, ξενόφερτο πολιτισμό. Μεταμορφωθήκαμε σε μια άμορφη μάζα που υποδουλώνεται καθημερινά στις συνήθειες των ισχυρών της γης, αλλοιώνει την εθνική μας ταυτότητα, μας καθιστά θύματα μιας πολιτικής που εξασφαλίζει την εξαφάνιση των ελληνικών ηθών μας και εθίμων.

Η αποδοχή της ξενομανίας είναι άρνηση του εγώ μας, της ελληνικότητάς μας και μας οδηγεί στην παρακμή και στην πολιτιστική παραμόρφωση. Μας οδηγεί στο κατάντημα των ξενικών πνευματικών εμβολιασμών με τις ναρκωτικές επιρροές, τις εξάψεις της μόδας, της ξέφρενης ξενομανίας άνευ περηφάνιας και αξιοπρέπειας του τόπου μας. Της εθνικής προδοσίας με τις βλαπτικές συνέπειες της μη εξελικτικής πορείας της κοινωνίας μας. Στη μη δημιουργία, στη μη παραγωγικότητα, στη μη ωφελιμότητα. Η ξενομανία και ο μιμητισμός της μας οδηγούν στους χαοτικούς δρόμους της εθνικής αυτοκατάλυσης και είναι εχθροί της ελληνικής παράδοσης.

Η ένταξη στις προσπάθειες για την ανακοπή της ξενομανίας, με ανοιχτά πάντα και άγρυπνα τα μάτια της ψυχής μας, φέρνει θαυμάσια αποτελέσματα στη μη επίδραση μας από τα ξένα στοιχεία, για την έκφραση μιας δημιουργικής ελληνικής πνοής, που δεν θα είναι φυλακισμένη στο κλουβί της άγονης και στείρας εποχής μας, που νοσεί κάτω από το ζυγό της ξενικής πνευματικής κατοχής.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα