Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

"Παίζοντας στην Αρχαία Ελλάδα" Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου.


ΔΚΣΜΡ Εκπαιδευτικές Δράσεις ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2012

Το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου, συνεχίζει να υλοποιεί και να παρουσιάζει προγράμματα που απευθύνονται σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες και στοχεύουν στη δημιουργική απασχόληση, τη διεύρυνση των γνώσεων και την καλλιέργεια της φαντασίας και των δεξιοτήτων των παιδιών. Και για αυτή τη σχολική χρονιά, στόχος του Δ.Κ.Σ.Μ.Ρ. είναι να δώσει την ευκαιρία σε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά από όλο το νησί της Ρόδου, να συμμετάσχουν στις δράσεις του.


Για το λόγο αυτό, παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί από πιο μακρινά σχολεία, που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, να επικοινωνήσουν με το τμήμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Δ.Κ.Σ.Μ.Ρ., ώστε να προγραμματιστούν οι επί τόπου επισκέψεις.

Αναλυτικότερα, για τον Νοέμβριο 2012, το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου, πρόκειται να υλοποιήσει τις εξής δράσεις:

Συνεργασία με το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης "Παίζοντας στην Αρχαία Ελλάδα" 5 – 16 Νοεμβρίου
Πολλά από τα παιχνίδια που αρέσουν και σήμερα στα παιδιά, οι σβούρες, το γιο-γιο, η μπάλα, αλλά και ομαδικά παιχνίδια, όπως η τυφλόμυγα, το κουτσό, το κρυφτό και άλλα πολλά, είναι γνωστά από τα αρχαία χρόνια.

Στόχος του προγράμματος «Παίζοντας στην αρχαία Ελλάδα» είναι να μάθουν τα παιδιά τις ρίζες, την προέλευση των παιχνιδιών, αλλά κυρίως να τα παίξουν, χρησιμοποιώντας τα αντίγραφα, τις εικόνες και το βιβλίο που περιλαμβάνονται στη Μουσειοσκευή.
Η Μουσειοσκευή απευθύνεται κυρίως σε μαθητές του Δημοτικού αλλά και των πρώτων τάξεων του Γυμνασίου, δίνοντας την ευκαιρία στους μικρούς μας φίλους να γνωρίσουν μια πτυχή της καθημερινής ζωής στην αρχαία Ελλάδα, με την οποία ταυτίζονται.
Ημέρες / Ώρες παρουσιάσεων: Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-13:00 κατόπιν συνεννόησης.

Λέσχη Ανάγνωσης για παιδιά (Ανάγνωση και Δημιουργική Γραφή)

Οι Λέσχες Ανάγνωσης για παιδιά έχουν στόχο τη γνωριμία των μικρών φίλων μας με την κλασική και σύγχρονη λογοτεχνία, την εξοικείωση με το καλό βιβλίο, την προώθηση της φιλαναγνωσίας και την δημιουργική απασχόληση των παιδιών.
Ξεκινάμε λοιπόν την τέταρτη περίοδο λειτουργίας της Λέσχης και εντάσσουμε πλέον και τις πρώτες απόπειρες δημιουργικής γραφής για τους μικρούς μας φίλους.

Περιμένουμε λοιπόν και νέους μικρούς φίλους που ενδιαφέρονται να γίνουν μέλη της παρέας μας.
Οι συναντήσεις των Λεσχών απευθύνονται σε παιδιά του Δημοτικού σχολείου (6-10ετών) και πραγματοποιούνται στο κτήριο του Δ.Κ.Σ.Μ.Ρ. στην οδό 28ης Οκτωβρίου 66-68 & Γρίβα.
Η πρώτη συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης για παιδιά για τη νέα σχολική χρονιά, θα γίνει την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου και ώρα 17:30 – 19:00

Περιμένουμε τις συμμετοχές σας!

Πληροφορίες για τις εκπαιδευτικές δράσεις:
Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου
Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων (πληροφορίες κ. Μαρία Σπανού)
28ης Οκτωβρίου & Γρίβα
τηλ:  22410- 39383 / 39316
φαξ:  22410 – 39383
site: www.writerscenter.gr;
e-mail: info@writerscenter.gr; writerscenterrhodes@gmail.com;

Αλέκος Χρυσόπουλος
http://rodosevents.gr/
ΠΗΓΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα