Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Η εύρεση Ομορφιά: φράκταλ στη Γη όπως φαίνεται από το διάστημα


Αν και η αναζήτηση του Google Earth, Paul Bourke, μια έρευνα αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αυστραλίας, ανακάλυψε ένα εκπληκτικό θέαμα-τα σχέδια της Γης φαίνεται να σχηματίσουν μια λεπτή γεωμετρικό σχήμα όταν προβάλλονται από τον ουρανό. Δεν είναι μόνο λεπτή, αλλά σχεδόν τέλεια. Bourke είχε γοητευτεί από την γεωγραφία-δαντελωτές κομμάτια των ποταμών και των ορεινών όγκων που εκτείνεται σε όλη τη Γη σε αρμονία σαν ψηφιακά κλωνοποιηθεί.
Fractals αναγνωρίζονται ως πρότυπα της αυτο-ομοιότητα σε διάφορους βαθμούς της κλίμακας. Υπάρχουν δύο μαθηματικών fractals, καθώς και τα φυσικά fractals-η πρώτη είναι εξιδανικευμένη και βρέθηκαν σε μια σειρά από κλίμακες, ενώ η τελευταία συνήθως υπάρχουν μόνο σε ένα μικρότερο εύρος κλίμακας.
Bourke εξηγεί ότι fractals που βρέθηκαν σε όλα τα μέρη της ζωής, από τις επιστήμες του εγκεφάλου και της αστροφυσικής με τη γεωγραφική σχηματισμούς και κοίτες των ποταμών. "Fractal και χαοτικές διαδικασίες είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση."
«Πάντα ήξερα ότι αυτά τα καταπληκτικά φυσικά μοτίβα, θα είναι εκεί», είπε. «Είναι κυριολεκτικά παντού-είναι ακριβώς ένα θέμα της εξεύρεσης τους."
Και να βρει το έκανε. Bourke, μια αρχή στα fractals και απεικονίσεις, παρουσιάζει περισσότερα από 40 διαφορετικά fractals αυτός είναι ακάλυπτο, ενώ ζουμ μέσα από τις δορυφορικές προβολές από 25 χώρες. Μέσα από την ιστοσελίδα του, ενθαρρύνει τους χρήστες να υποβάλουν τα παραδείγματα που έχουν βρεθεί στη δική τους περιήγηση, και παρέχει KMZ αρχεία συντεταγμένων για κάθε εικόνα, επιτρέποντας στους χρήστες να επισκέπτονται τις ακριβείς απόψεις των φράκταλ χαρακτηριστικά. Συλλογή Bourke συνειδητοποιεί τη δύναμη ενεργοποιημένη από τις αορίστου εργαλεία της σύγχρονης τεχνολογίας και τις εφαρμόζει σε ένα πρακτικό και δημοφιλής αισθητική τέλος.
  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα