Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Το νέο ανθρώπινο είδος του μέλλοντος : Υπεράνθρωποι μέσω τεχνολογίας


Γράφει ο Κωνσταντίνος Φανουράκης


Μπορεί να έχουν περάσει  μερικές χιλιάδες χρόνια για να αποκαλύψουν την τεχνολογία που κατέχουν, αλλά ο δρόμος προς την εμφάνιση της νέας γενιάς των μικροτσίπ και των διαστημοπλοίων έχει ήδη ξεκινήσει και αναπτύσσετε τα τελευταία χρόνια πολύ γρήγορα.
Η Wellcome Collection γιορτάζει με μια μεγάλη έκθεση για την ανάπτυξη της  ανθρωπότητας και συγκεκριμένα την αλλαγή του σώματος μας με νέα μέλη.
Η ανακοίνωση έγινε μέσα στο καλοκαίρι με πρόσχημα τους Ολυμπιακούς αγώνες λέγοντας πως στο μέλλον θα έχουμε νέα αθλήματα με την νέα τεχνολογία.

Το  σύμβολο που αντιπροσωπεύει την έκθεση  που παρουσιάζουν είναι ο Ίκαρος,
λέγοντας, πως ο μύθος του Ικάρου θα πραγματοποιηθεί με επιτυχία και πως θα μπορούμε στο άμεσο μέλλον να πετάμε σαν τον Ίκαρο χωρίς κανένα αρνητικό αποτέλεσμα.
Στην έκθεση παρουσιάζονται  διάφορα επιτεύγματα και εικαστικές δημιουργίες  από πολύ παλιές εποχές, όπως μια ασημένια μύτη του 19ο αιώνα όπου ανήκε σε μια γυναίκα που έπασχε από σύφιλη.
Η έκθεση είναι ανοιχτή από τις 19 Ιουλίου έως 16 Οκτωβρίου 2012
  







«Υπερανθρώπους» , βλέπουμε εδώ και πολλά έτη σε κόμικς, φωτογραφίες και ταινίες
τα οποία έχουν καταγραφεί  στο DNA και στον νου του ανθρώπου κάνοντας τις επιθυμίες μας μεγαλύτερες, θέλοντας να ξεπεράσουμε αυτό που είμαστε σήμερα…
Με την νέα ιατρική τεχνολογία θα το κάνουμε ¨πραγματικότητα¨.


Από τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας θα περάσουμε στην επιστημονική πραγματικότητα με την νανοτεχνολογία και βιοτεχνολογία.  Οι επιστήμονες έχουν φτάσει πλέον στο επίπεδο να αναγγείλουν την φυσική και χημική  ενίσχυση ανθρωπίνων μελών χωρίς προβλήματα και  την ανάπτυξη του ανθρώπινου γένους σε νέο είδος υπεράνθρωπου γλιτώνοντας από τα προβλήματα και τις δυσκολίες που μας ταλαιπωρούν αιώνες.
Η Revital Cohen «Κοέν»  είναι η σχεδιάστρια και εμπνεύστρια της ιδέας για το αθάνατο σώμα και άλλα  … 
Έχει πειραματιστεί  με ζώα και ανθρώπους  για το πώς ένας άνθρωπος  συνδεδεμένος με ένα καλώδιο με ένα ζώο  μπορεί να διατηρηθεί στην ζωή για πάρα πολλά χρόνια και να τον γιατρέψει.   Επιπλέον πως ένας άνθρωπος μπορεί να γίνει πηγή ενέργειας για κάθε ηλεκτρονικό κατασκεύασμα και πολλά άλλα τα οποία παρουσιάζει κατά καιρούς.



Φανταστείτε τι θα μπορούσε να αποδώσει ενεργειακά ένας άνθρωπος σε έναν άλλον
αν πάρουμε  για παράδειγμα το πείραμα με το ζώο που κρατάει στην ζωή έναν άνθρωπο.  Πόσο καλύτερα  αποτελέσματα θα υπήρχαν άραγε αν το ζώο το αντικαθιστούσαμε με έναν άλλον άνθρωπο …;;

 Revital Cohen




Τρομακτικά σενάρια που ίσως στο μέλλον να οδηγήσουν σε σκλαβοπάζαρα ανθρώπων μπαταριών,  εφ’ όσον πρώτα καταρρεύσει η ιδέα για κατασκευασμένα ανθρωποειδή, κλωνοποιημένους ,οι οποίοι δεν θα αποφέρουν τέλεια ενεργειακά επίπεδα. 

Η Emily Sargent επιμελήτρια για το σχέδιο Υπεράνθρωπος δήλωσε:
«Πρέπει να το δούμε σαν μια αναβάθμιση για τον άνθρωπο και βέβαια σε μερικούς τομείς ακούγεται τρομακτικό αλλά και συναρπαστικό.  Η σύγχρονη επιστήμη ζωντανεύει τις φαντασιώσεις μας. Δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο αλλά είναι η επιθυμία μας να ενισχυθεί η εφευρετικότητα μας και να περάσουμε με νέα στοιχεία στην ιστορία…»
Από  τα καθημερινά αντικείμενα όπως γυαλιά, ψεύτικα δόντια  ακόμη και τα iPhones, θα τα ξεπεράσουμε.   Τεράστια γκάμα συσκευών θα προσαρμόζονται στο σώμα μας και στις ικανότητες μας για όφελός μας, χωρίς παρενέργειες. Κατά μια έννοια λοιπόν είμαστε όλοι σε κάποιο βαθμό  υπεράνθρωποι,  απλώς θα πάμε ένα βήμα παραπάνω για να ενισχύσουμε τον εαυτό μας.

Wellcome Collection 183 Euston Road London NW1 2BE
Καθώς οι Ολυμπιακοί αγώνες διεξάγονται στο Λονδίνο με ντοπαρισμένους κορυφαίους αθλητές παγκοσμίως, όπου κουβαλούν διαφημιστικές ταμπέλες μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών προσπαθώντας και οι ίδιοι να ξεπεράσουν τον εαυτό τους και να νιώσουν υπεράνθρωποι στα μάτια των ανθρώπων χωρίς να λειτουργούν  πνεύμα και ψυχή… για όσους έχουν…


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα