Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Ανεμοστρόβιλος «χτύπησε» την Πρέβεζα

P1015389.jpg

Ο ανεμοστρόβιλος που βγήκε από την θάλασσα και σάρωσε στην κυριολεξία πολλά θερμοκήπια προκαλώντας καταστροφές, «χτύπησε» την περιοχή της βιομηχανικής ζώνης στην Πρέβεζα. Συνεργεία του δήμου βρέθηκαν στα σημεία των καταστροφών και επιδόθηκαν σε μια μάχη με τον χρόνο προκειμένου να καθαρίσουν τους δρόμους αφού συνεχώς προέκυπταν και νέα περιστατικά.

Συνεργεία της ΔΕΗ προσπαθούσαν να αποκαταστήσουν τις βλάβες που δημιουργήθηκαν σε κολόνες του ρεύματος ενώ σε κάποιες περιπτώσεις ζημιά έπαθε και το δίκτυο του ΟΤΕ.
Η πυροσβεστική επενέβη σε συνολικά 6 περιστατικά, κοπές δέντρων, άντληση υδάτων και σε ένα περιστατικό απεγκλωβισμού από ασανσέρ μιας και υπήρχαν διακοπές ρεύματος.
Η κακοκαιρία που έπληξε την Πρέβεζα είναι η δεύτερη το τελευταίο διάστημα με σοβαρές ζημιές αφού πριν λίγες εβδομάδες ένας ανεμοστρόβιλος δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στο αισθητικό δάσος στο Μονολίθι, και σε θερμοκήπια.
Νησιά Ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Nεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα αρχικά στα νησιά του Ιονίου, την ήπειρο, τη δυτική Στερεά και βαθμιαία στα υπόλοιπα τοπικά θα είναι έντονα, από το απόγευμα όμως θα εξασθενήσουν. Oι άνεμοι πνέουν νότιοι 6 με 7 και τοπικά στο Ιόνιο 8 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 10 έως 21 βαθμούς κελσίου.


Στην Αθήνα
Βροχές και καταιγίδες με νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες κυρίως μετά το μεσημέρι! Αργότερα καταιγίδες που πιθανόν κατά τη διάρκεια της νύχτας να είναι τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ και μετά το μεσημέρι τοπικά στα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Απαγορεύτηκε ο απόπλους
Ήδη, από νωρίς, απαγορεύτηκε ο απόπλους των δελφινιών για Αίγινα, Πόρο, Ύδρα, Ερμιόνη, Σπέτσες και Πόρτο Χέλι, ενώ δεν εκτελούνται τα δρομολόγια με πλοία ανοιχτού τύπου και αμφίδρομα, στη γραμμή Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα και Ηγουμενίτσα-Λευκίμμη.


Στη Θεσσαλονίκη
Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως το απόγευμα θα σημειωθούν και πιθανόν να εκδηλωθεί πρόσκαιρη καταιγίδα. Όμως τη νύχτα θα υπάρξει βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 15 έως 19 βαθμούς κελσίου.


ΠΗΓΗ
      ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα