Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Σχέσεις ουσίας


 
Όλοι προσπαθούν πάντοτε να κάνουν τις σχέσεις τους πιο ουσιαστικές, πιο πλούσιες, άλλοτε συνειδητά και άλλοτε ασυνείδητα. Όσο κι αν προσποιείται κάποιος τον αδιάφορο, μην αμφιβάλλετε ότι κάτω από την αμυντική του πανοπλία υπάρχει μια τρυφερή ψυχή που θέλει να αγαπήσει και να αγαπηθεί. Πίσω από κάθε του κίνητρο και ενέργεια βρίσκεται η επιθυμία του να αγαπηθεί και να εκτιμηθεί, αλλά και η λαχτάρα να μοιραστεί τον εαυτό του με άλλους.

Πίσω από κάθε φοβισμένο προσωπείο βρίσκεται μια ευγενική ψυχή
που θέλει να αγαπήσει και να αγαπηθεί.

Πολλές φορές, στην προσπάθειά τους
για μια σχέση ουσιαστική
και επειδή δεν έχουν μάθει μια επιτυχημένη μέθοδο,
οι άνθρωποι θυμώνουν.
 
Αν όλοι προσπαθούμε να προσφέρουμε περισσότερη αγάπη και καλοσύνη στο σύντροφό μας, γιατί διαλύονται τόσοι γάμοι και καταστρέφονται οικογένειες; Η συζήτηση και οι καλές προθέσεις δεν αρκούν. Σε πολλές περιπτώσεις ευθύνεται το γεγονός ότι οι σύντροφοι δεν έχουν αποκτήσει αποτελεσματικές επικοινωνιακές δεξιότητες, οπότε, όσο περισσότερο προσπαθούν, τόσο χειρότερα γίνονται τα πράγματα. Οι άνθρωποι συχνά αποδέχονται τις σχέσεις τους όπως είναι, επειδή δεν έχουν κάποια εφαρμόσιμη λύση· δεν έχουν άλλη επιλογή από το να την αποδεχτούν ή να προσπαθήσουν πάλι με κάποιον άλλο.
 
Εξαιτίας των ανεπαρκών σχέσεων, πολλοί άνθρωποι σήμερα προσπαθούν παθιασμένα να αλλάξουν τον εαυτό τους, ελπίζοντας έτσι να καλυτερεύσουν τη ζωή τους. Δεν χρειάζεται να αλλάξετε τον εαυτό σας ή τους άλλους για να έχετε περισσότερη και πιο ουσιαστική αγάπη στη ζωή σας. Αντίθετα, μια τέτοια απόφαση γίνεται τροχοπέδη. Όσο προσπαθείτε να αλλάξετε και συμπεριφέρεστε όπως νομίζετε ότι πρέπει, τόσο απομακρύνεστε από τον πραγματικό εαυτό σας και θα είναι ακόμα πιο δύσκολο για εσάς και για τους άλλους να τον αγαπήσουν.
 
Όσο η αλλαγή έχει ως κίνητρο την αποστροφή για τον εαυτό μας, δεν μπορεί ποτέ να δημιουργήσει περισσότερη αγάπη.

Απόσπασμα από το μικρό βιβλιαράκι του John Gray: Αγαπήστε ξανά
ΠΗΓΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα