Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Οικονομία: Σε κλοιό πιέσεων οι ασιατικές αγορές


Ισχυρές πιέσεις δέχονται οι ασιατικές αγορές καθώς ο ξένος Τύπος εκφράζει αμφιβολίες για την επιτυχία και της νέας συμφωνίας αναφορικά με την Ελλάδα, ενώ παράλληλα, η προσοχή επιστρέφει στις άκαρπες διαπραγματεύσεις για την αποφυγή του δημοσιονομικού γκρεμού στις ΗΠΑ. 


Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 1,22% στις 9.308 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,95% στις 21.636 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi καταγράφει απώλειες 0,95% στις 21.636 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX κινείται χαμηλότερα κατά 0,24% στις 4462 μονάδες. 

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 1,13% στις 1.968 μονάδες (που είναι και νέο χαμηλό 4ετίας) και ο CSI 300 κατά 1,13% στις 2.126 μονάδες. 


Ο ΟΟΣΑ προχώρησε χθες σε δραστική υποβάθμιση των προβλέψεών του για τις μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη, εκφράζοντας μάλιστα έντονο προβληματισμό για τις επιπτώσεις της λιτότητας στην ανάπτυξη. 


Εν μέσω αυτού του κλίματος, οι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις στις ΗΠΑ, όπου τα χρονικά περιθώρια στενεύουν. Εάν Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι δεν καταλήξουν σύντομα σε συμφωνία, τότε θα επιβληθούν αυτόματα μέτρα ύψους 600 δισ. δολ. τα οποία θα φρενάρουν τη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη και – σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ – θα οδηγήσει την παγκόσμια οικονομία σε ύφεση. 


«Η έλλειψη προόδου ως προς την αντιμετώπιση του δημοσιονομικού γκρεμού μειώνει τη διάθεση των επενδυτών για τοποθετήσεις που ενέχουν ποσοστά κινδύνου» εξηγεί ο Μιτούλ Κοτέτσα, της Credit Agricole. Ο επικεφαλής των Δημοκρατιών στη Γερουσία Harry Reid δήλωσε ότι έχει καταγραφεί «ελάχιστη πρόοδος» για την επίτευξη συμφωνίας. 


Ο κλάδος των εμπορευμάτων δέχεται τις εντονότερες πιέσεις. Η Cnooc υποχωρεί κατά 2,1% η Petrochina κατά 1,8%, η Aluminium Corp. of China υποχωρεί κατά 1,8%, η Wuhan Iron & Steel κατά 4,7% και η Angang Steel κατά 2,4%. 


ΠΗΓΗ
  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα