Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Σταφυλόμελο που «στάζει μέλι»

Το Ηλέσιον, στο πλαίσιο της ερευνητικής οινοποίησης, παρασκεύασε φέτος «σταφυλόμελο» από ροδίτη χωρίς ίχνος μάλιστα συντηρητικών, θειωδών και άλλων χημικών προσθέτων.
Το «νεοαφιχθέν» σταφυλόμελο παρασκευάστηκε  δίχως πρόσθεση ζάχαρης, με ένα πλήθος φαινολών, βιταμινών, ιχνοστοιχείων και αμινοξέων απαραίτητων για την υγεία του ανθρώπινου οργανισμού. Αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι πετιμέζι, δεν έχει βραστεί, ούτε έχει κοπεί με στάχτη, ασπρόχωμα ή άλλα χημικά και έτσι όλα τα ωφέλιμα συστατικά του είναι ζωντανά.
Σύμφωνα με το Ηλέσιον, με το σταφυλόμελο είναι δυνατόν:

• Να το χρησιμοποιήσουμε σαν τρόφιμο για τόνωση. Περιέχει φαινόλες, 11 ιχνοστοιχεία, 19 βιταμίνες, 18 Αμινοξέα, Ω3 και Ω6 λιπαρά οξέα, όλα δημιουργήματα της φύσης!
• Να δημιουργήσουμε φρέσκο φυσικό χυμό σταφυλιού προσθέτοντας σε πέντε
μέρη νερού ένα μέρος σταφυλόμελο!
• Να εμπλουτίσουμε με γεύση και διατροφικά στοιχεία χυμούς άλλων φρούτων.
• Να αυξήσουμε με φυσικό τρόπο τους βαθμούς του κρασιού, προσθέτοντάς το στο μούστο.
• Να μετατρέψουμε ένα ξηρό κρασί σε ημίγλυκο, είτε γλυκό!
• Να παραγάγουμε κρασί όλες τις εποχές του χρόνου! Προσθέτοντας 4 μέρη νερό σε ένα μέρος σταφυλόμελου έχουμε έτοιμο μούστο που αρχίζει να ζυμώνεται!

• Οι δυνατότητες του σταφυλόμελου επεκτείνονται φυσικά στην ζαχαροπλαστική όπου το πολύτιμο αυτό προϊόν της αμπέλου μπορεί να αντικαταστήσει υγιεινά τη ζάχαρη. Αν θέλουμε να εξουδετερωθεί η οξύτητά του, το βράζουμε μαζί με στάχτη ή ασβεστόχωμα δημιουργώντας το γνωστό μας πετιμέζι.

Τέλος, όσον αφορά το Ηλέσιον ξεκίνησε επίσημα την ερευνητική του οινοποίηση το 2008 και αποτελεί ένα μη κυβερνητικό οργανισμό περιβάλλοντος που στόχο έχει μέσω της σύμπραξης ερευνητών και περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένων ανθρώπων να αξιοποιήσουν τους παραδοσιακούς τρόπους παραγωγής και τις εμπειρίες των προγόνων μας, να μελετήσουν τις σύγχρονες τεχνολογίες και με όπλο τη «δύναμη του σπόρου» να βελτιώσουν τη διατροφική ποιότητα του σημερινού ανθρώπου.
Πηγή:helession.gr
Από το agronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα