Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

ΣΩΡΑΣ VS SOROS...ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ...


Εκείνο τον καιρό είχε κατέβει στην Ελλάδα απο την Ρωσία ο πάμπλουτος Ψαριανός Βαρβάκης,(το πραγματικό του όνομα ήταν Ιωάννης Λεοντίδης)θαλασσινός ήρωας της επανάστασης του 1769, ογδόντα πια χρονών άνθρωπος.
Ο Βαρβάκης έπειτα απο τον αποτυχημένο ξεσηκωμό, τράβηξε όπως τόσοι άλλοι στην Ρωσία και εκεί, εκμεταλλευόμενος κι εμπορευόμενος πρώτος αυτός σε μεγάλη κλίμακα στην Κασπία Θάλασσα το μαύρο χαβιάρι, έκανε μεγάλη περιουσία.
Σαν έφτασε τον Μάη του 1824 στην Ελλάδα, όλοι τρέξανε να τον καλωσορίσουν, για τα πλούτη του που τα μοίραζε απλόχερα.
Οταν όμως ήρθε το ζήτημα του δανείου στην Αγγλία , είχε την αποκοτιά να τους πει:
"Tι θέτε να δανιστείτε απο ξένους και να τους βάλετε στο κεφάλι σας αφεντικά; Σας δίνω όσα κι αν χρειάζονται, ακόμα κι'όλο το βιός μου!"




Μεμιάς τότε τονε βγάζουνε... προδότη! Να μην δανειστούμε απο τους Εγγλέζους μην τυχόν και μπερδευτούν στον τόπο μας; Αμ'αυτό γύρευαν οι άνθρωποι...





«Ο ΘΕΟΣ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟ ΧΑΒΙΑΡΙ», 
Η επική αυτή ιστορία, βασίζεται στην πραγματική ζωή του Ιωάννη Βαρβάκη και ξεκινά από τα Ψαρά του Αιγαίου Πελάγους, φτάνει στην αυλή της Μεγάλης Αικατερίνης στην Ρωσία, απλώνεται στις ακτές της Κασπίας Θάλασσας για να καταλήξει στην διχασμένη από εμφύλιες διαμάχες Ελλάδα, κατά την Επανάσταση του 1821.



Κι ο Βαρβάκης έφυγε διωγμένος για να γυρίσει πίσω στην Ρωσία. Περνώντας όμως απο την Ζάκυνθο τον κλείσανε στο λοιμοκαθαρτήριο οι Εγγλέζοι κι εκεί...αρρώστησε.
Καταλαβαίνοντας πως έφτασε το τέλος του, φώναξε κι έκανε την διαθήκη του.
Άφησε ένα μεγάλο μέρος της περιουσίας του στο έθνος και το υπόλοιπο τόδινε για να λευτερωθούν απο τα χέρια των Τούρκων αιχμάλωτες οικογένειες. ΄Επειτα απο δύο μέρες, στις 10 Γενάρη 1825, πέθανε.

Τρία ήταν τα μέλη της επιτροπής για το δάνειο που πρόκριναν να στείλουν στο Λονδίνο:
O Ι. Ορλάνδος, γαμπρός των Κουντουριωταίων, ο Ανδρέας Λουριώτης τσιράκι του Μαυροκορδάτου, κι ο Γιαννάκης Ζαίμης. Ο τελευταίος όμως είχε ολότελα καθαρά τα χέρια του απο την ρεμούλα που ακολούθησε.
Εκτός που πήγε αργά στο Λονδίνο, όταν πια είχε γίνει το πρώτο δάνειο και διαπραγματευόταν το δεύτερο, αντιστάθηκε όσο μπορούσε στις παλιανθρωπιές των δύο άλλων και των Εγγλέζων δανειστών, αρνήθηκε να υπογράψει τις μετοχές και σηκώθηκε κι έφυγε.
Το πρώτο δάνειο του 1824, το πραγματεύθηκε ο οίκος LOUGHAM.
΄Ηταν ονομαστικής αξίας 800.000 λιρών Αγγλίας και δόθηκε στα 59% με τόκο 5%.
Όποιος δηλαδή πλήρωνε 59 λίρες, έπαιρνε μετοχές για 100 λίρες. Ετσι το δάνειο ξεκαθάρισε γύρω απο τις 472.000 λίρες αν και το Ελληνικό κράτος χρεώθηκε για 800.000 λίρες.
Απο το καθαρό αυτό ποσό 298.726 λίρες στάλθηκαν στην Ελλάδα σε χρήμα και 10.063 σε εφόδια.
Τ'άλλα πού πήγαν; Κρατήθηκαν προκαταβολικά 80.000 λίρες για τους τόκους δύο χρόνων και 16.000 λίρες για χρεωλύσια. Σε μεσιτείες πήγαν 25.746 λίρες.
5.900 λίρες πήρε ο Ορλάνδος με την δικαιολογία πως το ποσό αυτό το χρώσταγε η Ελληνική Κυβέρνηση στην γυναίκα του!
Ενα άλλο ποσό ύψους 5.045 λιρών δόθηκε για τις ατομικές ανάγκες των Πληρεξουσίων(Ορλάνδου και Λουριώτη).
Οι κύριοι αυτοί έπρεπε να ζουν σα Μεγάλοι Άρχοντες στην BOND-Street όταν χιλιάδες συμπατριώτες τους πέθαιναν απο την πείνα πάνω στα βουνά. Πέντε χιλιάδες χρυσές λίρες εκείνης της εποχής πήραν οι αθεόφοβοι για έξοδά τους για λίγους μήνες! Ούτε βασιλιάδες νάταν με την ακολουθία τους δεν θα ξόδευαν τόσα!
Τι σημασία όμως είχαν όλ'αυτά; Η φατρία του Μαυροκορδάτου, έχοντας στην διαχείρισή τους τα χρήματα του δανείου τα σκορπά και οδηγεί την Ελλάδα σε εμφύλιο πόλεμο που θα διαρκέσει ένα χρόνο φέροντας την πατρίδα στο άκρο του βαράθρου.

Μεγαλύτερη ακόμα ρεμούλα έγινε στο δεύτερο δάνειο του 1825, ονομαστικής αξίας δύο εκατομμυρίων λιρών, που το διαπραγματεύθηκε ο τραπεζοεμπορικός οίκος Ρικάρδο και Ράλλης.
Το δάνειο αυτό δόθηκε με χειρότερους ακόμα όρους απο το προηγούμενο .

Στην Ελλάδα, απο τις 1.110.000 λίρες που ξεκαθάρισε, κατόρθωσαν να φτάσουν, όλα κι'όλα 33.713 σε χρήμα και 65.986 σ'εφόδια.
Επειδή όμως απο το πρώτο δάνειο είχαν περισσέψει 24.501 λίρες ούτε αυτά τα ποσά στην πραγματικότητα ήρθαν απο το δεύτερο. ΄Ολα τ'άλλα φαγώθηκαν στο εξωτερικό!
"Περισσότερα απο δώδεκα εκατομμύρια δολλάρια, ζητήθηκαν κι η Ελλάδα επιβαρύνθηκε με το τρομερό αυτό χρέος , που το ένα πέμπτο απ'αυτό καλά χρησιμοποιημένο, θάφτανε για να την κάνει ανεξάρτητη. Η κυβέρνηση δεν είχε πάρει απ'αυτά ούτε καν δύο εκατομμύρια δολλάρια, όταν έλαβε την καταπληκτική είδηση πως το κεφάλαιο απο τα δάνεια εξαντλήθηκε! Πού πήγαν τ'άλλα;

Oι κ.κ. Ρικάρδο και Ράλλης πήραν για να την ενόχληση να διαπραγματευθούν το δάνειο 64.000 λίρες....


ΠΗΓΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα