Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

ΠΕΡΙ ΑΙΘΕΡΟΣ

ΝΕΦΕΛΗΓΕΡΕΤΗΣ ΑΡΓΙΚΕΡΑΥΝΟΣ


ΑΙΘΕΡΑΣ



Αιθήρ-> αεί θέρειν =αιωνίως θερμαίνειν. Αίθω= φέγγω ή φλέγομαι -> αίθουσα= ηλιόλουστο δωμάτιο, αίθριος= διαυγής, λαμπερός, Αιθίοψ = ο έχων καμένη όψη κλπ.

«Όταν εγκαταλείπεις το σώμα σου και κατορθώσεις να φθάσεις στον ελεύθερο αιθέρα, θα είσαι θεός αθάνατος, υπερκεράζοντας την γήινη ζωή. 

Τότε θα κατοικείς μαζί με τους
αθάνατους θεούς και συγχρόνως με τους κοινούς θνητούς.»

Αριστοτέλης

Οι ιδιότητες του αιθέρος είναι τρεις: 1) η κατάσταση, 2) ο χορός, 3) η τάξη.

Στην «κατάσταση» έχουμε την αγνότατη μορφή και φύση του Διός. 

Μορφοποιεί τα θνητά και τα αθάνατα και διατηρεί σε ύπαρξη όλα τα πράγματα των δυο κόσμων μέσω ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ Ζέει –Ζευς.

Η «θρεπτική» του θερμότητα ονομάσθηκε από τους Έλληνες Πνευματικός Ήλιος και Φώσφορος. Ο Όλυμπος = Λάμπει όλος, είναι αποτύπωση του Φωτεινού Διός.
 «Εάν κινήσει το κεφάλι του, ταράσσεται ολόκληρος ο Όλυμπος». Αινειάς.

Ακόμη στην»κατάσταση» δέχεται τις απλές μορφές, τις άυλες, χωρισμένες και αυθύπαρκτες. Περιέχει όλες τις «Συλληφθείσες Ιδέες» των γενών και ειδών, των οποίων η ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ είναι μέσα στον ΘΕΙΟ ΝΟΥ.

Η δεύτερη ιδιότητα του αιθέρος είναι ο «χορός», η όρχηση που φέρνει άπειρη χαρά, ελευθερία, απόλαυση και ευτυχία των μακαρίων πνευμάτων που απολαμβάνουν για πάντα το νέκταρ και την αμβροσία του ΘΕΙΟΥ ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ.

« Άσβεστος δ΄ αρ΄ εώρτο γέλως μακάρεσιν θεάσιν» με τις μαγευτικές μελωδίες των Μουσών.

« Τάξη» (Πυθαγόρας) : « αν ζεις σύμφωνα με την ευθεία λογική, μετανιώνοντας για τις κακές σου πράξεις και χαρούμενος για τις καλές, αν προσεύχεσαι στους θεούς να ολοκληρώσουν το έργο σου, τότε όταν εγκαταλείψεις το σώμα σου και φθάσεις στον ΑΙΘΕΡΑ, θα είσαι αθάνατος θεός.»

Το σώμα μας λοιπόν για να επιτελέσουμε το έργο μας στον υλικό κόσμο, να το φροντίζουμε και να το προστατεύουμε. Είναι συνεπώς, σεβαστές οι ανάγκες του με την διαφορά, ότι πρέπει να αποβάλλουμε την υλιστική νοοτροπία που εγκλωβίζει την συνείδηση και το πνεύμα.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα