Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2012

76 δις δολάρια το κόστος προστασίας περιοχών της Γης
Image

Η προστασία των περιοχών της Γης στις οποίες ζουν είδη πτηνών και ζώων που απειλούνται με εξαφάνιση θα κόστιζε περίπου 76 δισ. δολάρια τον χρόνο. Η εκτίμηση αυτή που δημοσιεύτηκε στο Science προκύπτει από έρευνα που πραγματοποίησαν επιστήμονες της Οργάνωσης BirdLife International στην Αγγλία, με επικεφαλής τον Στιούαρτ Μπούτχαρτ.
Οι επιστήμονες λένε ότι το ποσό αυτό μπορεί να ακούγεται ιλιγγιώδες, όμως στην ουσία πρόκειται για ένα ψήγμα μπροστά σε ορισμένες από τις υπηρεσίες που προσφέρει το παγκόσμιο οικοσύστημα στον άνθρωπο - όπως η κατακράτηση του άνθρακα - και οι οποίες αν αποτιμούνταν σε χρήμα, θα έφθαναν μέχρι τα 6 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Οι ειδικοί, όπως αναφέρουν τα Νέα, προχώρησαν στη συγκεκριμένη εκτίμηση ζητώντας από αρμόδιους επιστήμονες να υπολογίσουν πόσο θα κόστιζε η προστασία 211 ειδών πτηνών που απειλούνται. Υπολόγισαν ότι η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης 1.115 ειδών από πτηνά σε όλο τον πλανήτη που απειλούνται θα κόστιζε από 875 εκατ. δολάρια μέχρι 1,23 δισ. δολάρια ετησίως για την επόμενη δεκαετία.

Επιπροσθέτως, η βελτίωση του περιβάλλοντος διαβίωσης των ζώων που βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο θα κόστιζε από 3,41 δισ. έως 4,76 δισ. δολάρια. Οι ειδικοί εκτίμησαν ακόμη το κόστος που θα απαιτούσε η προστασία του 17% της χερσαίας έκτασης της Γης. Η εκτίμηση αυτή ήταν δύσκολότερο να γίνει αλλά οι ειδικοί συνυπολογίζοντας κατα προσέγγιση τις αξίες των γαιών και το κόστος διαχείρισης κατέληξαν στο ποσό των 76 δισ. δολαρίων.
 ΠΗΓΗ
 ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ  ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα