Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

«Κλειδώνουν» για το 2013 πρόσθετα μέτρα 9,2 δισ. ευρώ


«Κλειδώνουν» για το 2013 πρόσθετα μέτρα 9,2 δισ. ευρώ και καταργούνται αναδρομικά από εφέτος οι φοροαπαλλαγές, 

ενώ εάν δεν δοθεί η διετής επιμήκυνση, τα μέτρα που θα απαιτηθούν για τη διετία 2013-2014 θα ανέλθουν σε 18 δισ. ευρώ.

Αυτό τόνισε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, αμέσως μετά τη συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας, αποδίδοντας την αναδρομική κατάργηση των φοροαπαλλαγών, αλλά και τα όποια άλλα μέτρα ληφθούν, επίσης αναδρομικά στο σκέλος των εσόδων, στη «μαύρη τρύπα», ύψους 1 δισ. ευρώ, που προέκυψε τις τελευταίες δύο εβδομάδες στον ΕΟΠΥΥ.
«Είναι ένα μεγάλο φασούλι, μη αναμενόμενο, που λέγεται ΕΟΠΥΥ», είπε χαρακτηριστικά ο υψηλόβαθμος παράγοντας, προσθέτοντας ότι για την κάλυψη αυτής της τρύπας περικόπτεται επιπλέον και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Παράλληλα, προστέθηκε και το «καυτό» ζήτημα της πλήρους ανατροπής των εργασιακών σχέσεων που ζητεί η τρόικα να ψηφιστεί ως προαπαιτούμενο, προκειμένου να εκταμιευθεί η δόση των 31,5 δισ. ευρώ. Πριν την εκταμίευση της δόσης, την οποία το υπουργείο Οικονομικών, προσδιορίζει περίπου στις 15 Νοεμβρίου, πρέπει να έχουν ψηφιστεί και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, ο νόμος για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η πλήρης απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων.
Σήμερα, το κλιμάκιο των δανειστών θα έχει συναντήσεις εκ νέου με όλους τους αρμόδιους υπουργούς (Εργασίας, Οικονομικών, Εσωτερικών) για να κλείσουν όλα τα εκκρεμή ζητήματα.


ΠΗΓΗ
   ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα