Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ΣΤΟ ΖΩΙΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ, ΣΤΑ ΕΙΔΗ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ, ΣΤΑ ΠΤΗΝΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΝΤΟΜΑ

α)Το καλοκαίρι σε μια επίσκεψη για barbeque που είχα πάει με κάποιους γνωστούς, είχαμε πάρει και τον σκύλο ονόματι Quade. Στο σπίτι υπήρχαν και άλλα σκυλιά. Ο Κόντερ, σκύλος μιας Βρετανίδας κυρίας συνεχώς έκανε σεξουαλικές κινήσεις διείσδυσης (χωρίς όμως να διεισδύει) στον δικό μας σκύλο, αν και τα 2 σκυλιά ήταν αρσενικά. 

β)Μέχρι πριν από λίγο καιρό
τάιζα κάτι αδέσποτα γατιά. Πάντα παρατηρούσα ότι όταν τύχαινε να έλθουν 2 μαζί αρσενικά στο μπαλκόνι (ήταν ισόγειο), τότε αρχικά - και βρισκόμενα σε κάποια απόσταση οι γάτοι - έκαναν περίεργες κινήσεις: ήταν κορδωτοί και λύγιζαν τη μέση. Στη συνέχεια ήταν πάρα πολύ επιθετικά μεταξύ τους και αν δεν υποχωρούσε το ένα, τότε είχαν (γατο)καβγά. Αυτό με οδήγησε στην (αυθαίρετη) υπόθεση πως στους γάτους υπάρχει ο φόβος του ομοφυλοφιλικού σεξ, αφού η παραπάνω επιθετική συμπεριφορά δεν δικαιολογείται για παράδειγμα από την διεκδίκηση κάποιου θηλυκού, αφού δεν υπήρχε παρούσα στο περιστατικό κάποια θηλυκή γάτα για να διεκδικήσουν, αλλά μόνον αρσενικά.

Πριν λίγες ημέρες ο πατέρας μου, που μια ζωή είχε γατιά, με ενημέρωσε (όταν τον ρώτησα σχετικά με την ομοφυλοφιλία στα ζώα αν έχει παρατηρήσει κάτι) πως έχει παρατηρήσει στο παρελθόν ομοφυλοφιλικές πράξεις μεταξύ αρσενικών γατιών και μάλιστα ενήλικου αρσενικού με μικρό σε ηλικία αρσενικό γατάκι. Οπότε μιλάμε για την αντίστοιχη παιδεραστία στα ζώα η οποία, όπως θα δούμε παρακάτω, είναι χαρακτηριστική στους πιθήκους Μπονόμπος. Η θεωρία ότι το μεγάλο γατί εκπαιδεύει το μικρό στο σεξ είναι παντελώς αναπόδεικτη.

γ)Αλλά και οι συγγενείς των γατιών, τα λιοντάρια (και αυτά αιλουροειδή) έχουν ομοφυλοφιλικές σχέσεις. Παλιότερα είχα συγκλονιστεί από μια φωτογραφία (νομίζω στο περιοδικό Focus) 2 αρσενικών λιονταριών που έκαναν σεξ. 
Πολλοί άνθρωποι λέγουν πως η ομοφυλοφιλία είναι κάτι αφύσικο και δεν παρατηρείται στην φύση. Στην πραγματικότητα ισχύει το αντίθετο και μάλιστα είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο και σήμερα θεωρείται δεδομένο. Το σεξ παίζει τεράστια σημασία στα ζώα, ψάρια, πτηνά και έντομα. Συνήθως οι επιστήμονες δεν βρίσκουν κάποια συγκεκριμένη αιτία για ομοφυλοφιλικές συνήθειες μεταξύ των ζώων. Η απουσία τελεολογικού κριτηρίου (=σκοπού), όμως δεν αποκλείει τις συνήθειες αυτές.  
Η αναγωγή στον άνθρωπο είναι προφανής. Η ομοφυλοφιλία ήταν διαδεδομένη στις αρχαίες κοινωνίες (π.χ. Έλληνες, Ρωμαίοι κτλ), όμως αργότερα η θρησκείες (ο χριστιανισμός με τον Απόστολο Παύλο και ο μουσουλμανισμός) απαγόρευσαν την ομοφυλοφιλία. Παράλληλα στις αρχαίες κοινωνίες η παιδοφιλία (παιδεραστία) ήταν και αυτή διαδεδομένη (π.χ. στην αρχαία Αθήνα) όπως και η αιμομιξία. Πάντως η παιδεραστία στην αρχαία Αθήνα είχε μορφή μύησης των νέων στο σεξ και δεν είχε εξουσιαστικό χαρακτήρα. Μόλις στην εποχή μας (μετά τη σεξουαλική απελευθέρωση των 3 τελευταίων δεκαετιών) η ομοφυλοφιλία και αμφιφυλοφιλία θεωρούνται επιτέλους κοινωνικά επιτρεπτή, αν και πολλές κοινωνίες (όπως όλα τα ισλαμικά κράτη) είναι ακόμα υπερβολικά ομοφοβικές. 
 
Σχετικά με την παιδεραστία, υπάρχει ακόμα αυξημένη στην εποχή μας, αλλά εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι αναφέρουμε ως παιδεραστία και το γεγονός της σεξουαλικής πράξης με έφηβο, από 11-12 ως τα 18, καθώς και το γεγονός ότι μπορεί να γίνεται με τη συγκατάθεση του εφήβου. Πολλές δυτικές χώρες (ιδίως οι ΗΠΑ) έχουν φθάσει στο άλλο άκρο και κάθε σεξουαλική επαφή με ανήλικο (ακόμα και 17 ετών) θεωρείται βιασμός, ακόμα και αν έγινε από συνομήλικο άτομο του αντίθετου φύλου. 
   
Ας δούμε όμως τι συμβαίνει με τα ζώα. Οι βιολόγοι έχουν πλήθος αναφορών για ομοφυλοφιλικές συνήθειες μεταξύ ζώων, ψαριών, πτηνών και εντόμων. Παρατηρήθηκε ότι αρσενική ταύροι πήγαιναν μεταξύ τους, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν μεταξύ τους άλλα θηλυκά. Μια εύκολη απάντηση είναι ότι το ομοφυλοφιλικό σεξ είναι για εξάσκηση ή για εντυπωσιασμό του αντίθετου φύλου. Μπορεί, όμως, αυτό να αποδειχθεί; Ομοφυλοφιλικό σεξ έχει παρατηρηθεί και στα αρσενικά κριάρια και επίσης σε ελέφαντες!

Σε μια ομάδα πιθήκων της Κεντρικής Αφρικής, τα Μπονόμπος, παρατηρήθηκε ότι κάνουν σεξ και με το ίδιο φύλο, ανεξαρτήτου ηλικίας. Οι πίθηκοι αυτοί είναι πανσεξουαλικοί και κάνουν σεξ με όλους τους πιθανούς συνδυασμούς. Το απίστευτο είναι ότι κάνουν σεξ και τα πολύ νέα (οπότε μιλάμε για παιδοφιλία) και μάλιστα σε στάση πρόσωπο με πρόσωπο που θεωρούσαμε ότι μόνο ο άνθρωπος έκανε. Παρά ταύτα, είναι εύλογη η αναγωγή στον άνθρωπο, αφού δαρβινικά, αλλά και γονιδιακά, ο πίθηκος είναι ο κοντινότερος συγγενής του. Το ακόμα απίστευτο είναι το γεγονός ότι ενώ ένα μεγάλο αρσενικό κάνει σεξ με ένα μικρότερο, συχνά αλλάζουν στάση και το μικρό κάνει σεξ με το μεγαλύτερο! Γενικά, τα ζώα που εμπλέκονται σε ομοφυλοφιλικές συμπεριφορές δεν έχουν όρια.

Σε αρσενικούς μπαμπουίνους της σαβάνας υπάρχει έντονος ανταγωνισμός για τα θηλυκά. Όμως, κάθε 1 ώρα τα αρσενικά συναντιούνται και προβαίνουν σε μια ομοφυλοφιλική τελετή χαιρετισμών. Κάποια αρσενικά θα σχηματίζουν σταθερούς δεσμούς και συμμαχία μεταξύ τους και η ομοφυλοφιλική σχέση μπορεί να κρατήσει ακόμα και 6 χρόνια! Όταν εμφανιστεί κάποιος εχθρός, οι αρσενικοί μπαμπουίνοι που συνδέονται με μια σχέση δημιουργούν συμμαχία εναντίον του κοινού εχθρού.

Στους γιαπωνέζικους πιθήκους παρατηρήθηκε πριν 20 έτη πως κάποιο θηλυκό έπαιζε με πέτρες που συνέλεγε, χωρίς οι επιστήμονες να βρουν κάποια ωφέλεια από την πράξη αυτή. Αργότερα και άλλοι θηλυκοί πίθηκοι μιμούνταν τη συμπεριφορά του θηλυκού. Το περιστατικό αυτό δείχνει πως δεν υπάρχει κατ´ ανάγκη πάντα κάποιος σκοπός (τελεολογικό κριτήριο) στη συμπεριφορά κάποιου ζώου. Ίσως αυτό να αντιτίθεται με κάποιες μπιχεβιοριστικές και ψυχαναλυτικές θεωρίες (που είναι παμπάλαιες) στην ψυχολογία και ίσως δεν είναι τυχαία η παρατήρησή μου στην ΠΡΟΛΟΓΟ ότι στο μέλλον θα έπρεπε η ψυχολογία και η ψυχιατρική να είναι "κβαντική" και να λαμβάνει υπόψιν και το τυχαίο (την πιθανότητα και όχι την βεβαιότητα) στην συμπεριφορά. Για παράδειγμα η ομοφυλοφιλία στα ζώα τελικά ίσως να συμβαίνει απλά για σεξουαλική ευχαρίστηση και να μην υπάρχει οπωσδήποτε μια συγκεκριμένη αιτία με την οποία σώνει και καλά να την ερμηνεύσουμε.

Επιστρέφοντας στους γιαπωνέζικους πιθήκους, έχουν παρατηρηθεί σταθεροί δεσμοί μεταξύ θηλυκών που σχηματίζουν ζευγάρια. Αυτή η συμπεριφορά είναι άσχετη με την αναπαραγωγή. Δεν υπήρχε έλλειψη αρσενικών στους γιαπωνέζικους πιθήκους, ώστε να δικαιολογεί την ομοφυλοφιλική σχέση των θηλυκών. Όμως, τα θηλυκά αγνοούν τα αρσενικά! Το ζευγάρι εναλλάσσει το σεξ με την περιποίηση του ενός από το άλλο.

Μια θεωρία του ομοφυλοφιλικού σεξ είναι ότι αποτελεί εξουσιαστική ενέργεια, όμως αυτή η εξουσιαστική σχέση του ενός δεν βρέθηκε στους γιαπωνέζικους θηλυκούς πιθήκους (αλλά ούτε στους πιθήκους Μπονόμπος της κεντρικής Αφρικής) που ενάλλασσαν τη σεξουαλική κυρίαρχη στάση. Όμως, δεν παρατηρήθηκε συμμαχία των ομοφυλόφιλων θηλυκών με κυρίαρχα αρσενικά, όπως συμβαίνει με τους μπαμπουίνους, ούτε επίσης υπάρχει κοινή φροντίδα των μωρών από τα θηλυκά, όπως παρατηρήθηκε στις λέαινες. Άλλοι πίθηκοι σε κρύο περιβάλλον παρουσιάζουν και αυτοί ομοφυλόφιλη συμπεριφορά. Γενικά στους πιθήκους παρατηρείται σε άλλα είδη αυξημένη ομοφυλοφιλική συμπεριφορά και σε άλλα λιγότερη.

Στα λιοντάρια, πέρα από την ομοφυλοφιλία που παρατηρείται στα αρσενικά, υπάρχουν και ομοφυλοφιλικές σχέσεις μεταξύ των θηλυκών και μάλιστα οι δεσμοί των θηλυκών μπορεί να κρατήσουν για πάντα. Έτσι, αδελφές ή περίπου αδελφές των λεαινών συγκεντρώνονται για να βοηθήσουν στην ανατροφή των παιδιών τους. Οι λέαινες είναι τρυφερές μεταξύ τους, όμως σπάνια εμπλέκονται σε ομοφυλοφιλικές σχέσεις. Όμως, κάποιοι βιολόγοι επιμένουν πως τα ζώα του ίδιου φύλου που συνευρίσκονται για να αναθρέψουν μωρά θα έπρεπε να θεωρούνται ομοφυλόφιλα, ακόμα και αν δεν κάνουν σεξ. Επί τη ευκαιρία, στα ζώα η εικόνα του αρσενικού και του θηλυκού που μεγαλώνουν από κοινού τα μωρά τους είναι εξαίρεση.

Τα δελφίνια, πέρα από παιχνιδιάρικα και πανέξυπνα, είναι και πολύ σεξουαλικά θηλαστικά. Δύο αρσενικά δελφίνια μπορεί να είναι μαζί από μικρή ηλικία. Όταν το ένα δελφίνι κοιμάται, το άλλο είναι σε επιφυλακή για αρπακτικά. Επίσης, το ένα περιθάλπει το άλλο και ταξιδεύουν μαζί για ανεύρεση θηλυκών. Μοιράζονται ακόμα και το ίδιο θηλυκό. Η σχέση αρσενικού με θηλυκό είναι προσωρινή, σε αντίθεση με τη σχέση δύο αρσενικών. Συχνά ένα ζευγάρι αρσενικών συναντά κάποιο άλλο δελφίνι και σχηματίζουν τρίο! Αν το ένα δελφίνι πεθάνει, ο χήρος σύντροφός του μπορεί να ψάξει για άλλο αρσενικό και μάλιστα να βρει κάποιο που ήταν παλιότερα σύντροφος σε τρίο (τριπλή σχέση αρσενικών). Το απίστευτο είναι πως ένα δελφίνι που έχει χηρέψει δεν χαλάει τη σχέση 2 άλλων αρσενικών!

Στις Μπαχάμες, τα ρινοδέλφινα μοιράζονται τα ζεστά νερά με τα στικτοδέλφινα. Τόσο τα αρσενικά δελφίνια, όσο και τα θηλυκά, έχουν γεννητική σχισμή και έχει παρατηρηθεί σύντροφοι του ιδίου φύλου να ερεθίζουν τη γεννητική σχισμή του συντρόφου με το ρύγχος τους, προκαλώντας του σεξουαλική ευχαρίστηση (ηδονή). Στην κοινωνία των δελφινιών η ομοφυλοφιλική συμπεριφορά παίζει σημαντικό ρόλο. Το αρσενικό ρινοδέλφινο συμβιβάζεται με την ομοφυλοφιλική συμπεριφορά μιας ομάδας στικτοδέλφινων, παρόλο που ανήκουν σε διαφορετικό είδος. Ενίοτε οι σχέσεις των 2 ειδών είναι επιθετικές, ενώ άλλοτε είναι φιλικές και μπορεί να κάνουν συμμαχία ενάντια των καρχαριών.

Ομοφυλοφιλική συμπεριφορά έχει παρατηρηθεί και στις φώκιες που και αυτές είναι πανέξυπνα και παιχνιδιάρικα ζώα και πέρα από επιδείξεις έχουν χρησιμοποιηθεί και από των αμερικάνικο στρατό (π.χ. σε εντοπισμό ναρκών κτλ). Τα δελφίνια, αλλά και οι πίθηκοι, σε πειράματα κατανοούν ολόκληρες φράσεις και εντολές από τους εκπαιδευτές τους. Μάλιστα, πίθηκοι επικοινωνούν με τον εκπαιδευτή τους επιλέγοντας μια πρόταση (π.χ. στον υπολογιστή ή σε ένα τετραγωνάκι). Στα πτηνά το πιο έξυπνο πτηνό μάλλον είναι η καρακάξα που μπορεί να φτιάξει ακόμα και ένα αγκίστρι για να ψαρέψει την τροφή της. Στο σπίτι μου έχουμε πολλές καρακάξες και επιβεβαιώνω ότι όχι μόνον είναι έξυπνες, αλλά και επιβάλλονται μεταξύ των άλλων πτηνών.

Πάντως, όλα τα θεωρούμενα ως έξυπνα ζώα ή πτηνά εκδηλώνουν την εξυπνάδα τους όταν υπάρχει το φαγητό ως αμοιβή. Αυτό ίσως ενισχύει την μπιχεβιοριστική συμπεριφορά, αλλά δεν είναι απόλυτο, όταν δεν υπάρχει το φαγητό ως αμοιβή στην έξυπνη συμπεριφορά του ζώου. Η οικογένειά μου, για παράδειγμα, είχε μια σκυλίτσα Κόλεϊ ονόματι Ρούμπι που ήταν ιδιοφυΐα και καταλάβαινε ακόμα και τη σκέψη μας. Μάλιστα, όταν τύχαινε να θέλω να την πειράξω (π.χ. να της ρίξω νερό) με καταλάβαινε κατευθείαν (ένας Θεός ξέρει πως) και ενώ την φώναζα, έφευγε για να γλιτώσει την παγίδα. Από την άλλη μην ξεχνάμε τις υπερφυσικές δυνατότητες των ζώων. Ένα ακόμη παράδειγμα από μένα ήταν μια γάτα που επειδή νιαούριζε συνέχει αποφασίσαμε να την αφήσουμε σε ένα ξυλουργείο σε τεράστια απόσταση (κάπου 6-8 χιλιόμετρα), όμως την επόμενη νύχτα την ξαναβρήκαμε σπίτι μας! Η αντίστοιχη συμπεριφορά του σκύλου αποδίδεται στην άριστη οσμή του, όμως στην γάτα;

Επιστρέφοντας στην ομοφυλοφιλία, θα ασχοληθούμε και με άλλα θαλάσσια είδη. Κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας ζει το χταπόδι του βυθού. Έχει κινηματογραφηθεί ένα ζευγάρι χταποδιών του βυθού που έκαναν σεξ. Όμως αργότερα, όταν οι επιστήμονες ανέλυσαν το φιλμ, εξεπλάγησαν από το γεγονός ότι τα χταπόδια που έκαναν σεξ ήταν αρσενικά. Μάλιστα, ανήκαν σε διαφορετικά είδη και το 1 ήταν 4 φορές μεγαλύτερο! Οι βιολόγοι αποκλείουν και τα 2 χταπόδια να μην είχαν καταλάβει ότι ο σύντροφός τους ήταν του ίδιου φύλου. Παράλληλα, στο φιλμ ήταν εμφανές ότι το ένα αρσενικό είχε υψηλότερους σφυγμούς, γεγονός που δείχνει ότι ήταν σε (σεξουαλική) διέγερση. Ορισμένοι βιολόγοι ισχυρίζονται ότι στα μεγάλα βάθη τα χταπόδια συναντιούνται τόσο σπάνια που αν συναντηθούν δεν θα αφήσουν την ευκαιρία να πάει χαμένη!

Στα έντομα, η θηλυκή παρασιτική σφήγκα ζευγαρώνει με το αρσενικό που χορεύει για να την δελεάσει. Όμως, μόλις το θηλυκό δηλώσει την προτίμησή του για ένα αρσενικό, τότε συχνά κάποιο άλλο αρσενικό σπεύδει να διεκδικήσει το 1ο αρσενικό που δεν αντιλαμβάνεται ότι το 2ο αρσενικό προσπαθεί να ζευγαρώσει με αυτό, γιατί μετά την επαφή του με το θηλυκό, το 2ο αρσενικό μυρίζει όπως αυτό! Έτσι, σχηματίζεται ένα τρίο μεταξύ του θηλυκού και των 2 αρσενικών! Μόλις η θηλυκή σφήγκα φύγει, η 2η αρσενική χαμηλώνει την κεραία της όπως η θηλυκή και έτσι παραπλανά την 1η αρσενική και συνευρίσκεται με αυτόν!

Η μύγα του μούστου, η δροσόφυλλα, είναι γνωστή ως το αγαπημένο πειραματόζωο των βιολόγων. Το 8% των δροσόφυλλων εμφανίζουν ομοφυλοφιλική συμπεριφορά. Σε έρευνα σε γεννητικά τροποποιημένες δροσόφυλλες αυξήθηκε η ομοφυλοφιλική συμπεριφορά τους στο 90%! Η γενετικά τροποποιημένη δροσόφυλλα έχει κόκκινα μάτια και φλερτάρει το φυσιολογικό αρσενικό (που έχει λευκά μάτια) γλείφοντάς του τα γεννητικά του όργανα. Όμως, η φυσιολογική μύγα με τα λευκά μάτια απορρίπτει τη συντροφιά και καθαρίζεται επιδεικτικά. Πιθανώς η γενετικά τροποποιημένη μύγα δεν μπορεί να ξεχωρίσει το αρσενικό από το θηλυκό. Όταν βάλουμε μαζί πολλά γεννητικά τροποποιημένα αρσενικά, όλα προσπαθούν να συνευρεθούν με το μπροστινό αρσενικό και σχηματίζουν μια αλυσίδα αρσενικών που χορεύουν!

Στα πτηνά, οι αρσενικές σταχτόχηνες ζευγαρώνουν με αρσενικά και όταν έλθει η ώρα να κάνουν οικογένεια βρίσκουν ένα θηλυκό και κάνουν τρίο! Έτσι, τα μωρά έχουν 3 γονείς: 1 ζευγάρι αρσενικών και μια μαμά! Το πλεονέκτημα για το θηλυκό είναι ότι έχοντας 2 αρσενικά στο πλάι του έχει υψηλότερη κοινωνική σχέση, μεγαλύτερες πιθανότητες επιβίωσης και μεγαλύτερο χρόνο τόσο να φροντίσει τους νεοσσούς, όσο και να βρει τροφή για το ίδιο. Το πλεονέκτημα για το τρίο είναι η καλύτερη άμυνα κατά των αρπακτικών.

Συμπερασματικά, δεν υπάρχει κοινωνική αιτιολογία στην ομοφυλοφιλική συμπεριφορά. Συνήθως δεν υπάρχει καν αιτιολογία και ερμηνεία για την συμπεριφορά αυτή, δεν υπάρχει σκοπός, τελεολογικό κριτήριο που θα έλεγε και ο Αριστοτέλης (ο πρώτος βιολόγος της ιστορίας). Σε ό,τι αφορά τα διάφορα είδη συνήθως είναι αμφιφυλόφιλα. Η ευχαρίστηση στο ετεροφυλικό σεξ έχει τον προφανή ρόλο της αναπαραγωγής.

Οι επιστήμονες, μαθημένοι στην ωφέλεια της συμπεριφοράς, δεν δέχονται εύκολα ότι τα ζώα θέλουν απλά να ευχαριστηθούν από το ομοφυλοφιλικό σεξ. Η μπιχεβιοριστική θεωρία είναι παμπάλαιη και σήμερα θα έπρεπε να αντικατασταθεί από την "κβαντική" θεωρία που θα δεχόταν το τυχαίο και την πιθανότητα (και όχι βεβαιότητα) στην συμπεριφορά των ζώων. Εγώ πιστεύω ότι το ένστικτο του σεξ είναι αμφιφυλικό, δεν αναγνωρίζει φύλο. Απλά το πέος αναζητά μια οπή η οποία μπορεί να είναι μήτρα ή πρωκτός ή στόμα! Το θέτω ωμά, αλλά έτσι είναι. Απλά στα ζώα υπάρχουν διάφορα στοιχεία με τα οποία τα αρσενικά ξεχωρίζουν τα θηλυκά (φτερά στα πτηνά, φερορμόνες κτλ). Το σεξ προκαλεί ευχαρίστηση, ετεροφυλικό ή ομοφυλοφιλικό.

Στον άνθρωπο, συχνά παρατηρείται εξουσιαστικό ή/και βίαιο ομοφυλοφιλικό ή ετεροφυλικό ή αμφιφυλικό σεξ που ψυχαναλυτικά συνδέεται με σωματική ή/και ψυχολογική ή/και σεξουαλική κακοποίηση του ατόμου συνήθως από τον γονέα ή τους γονείς του. Η κακοποίηση αυτή σχετίζεται και με την ομοφυλοφιλία. Ενισχύει τις λανθάνουσες ομοφυλοφιλικές τάσεις που όλοι έχουμε (είναι αυτό που αποκαλώ "ομοφυλοφιλικό ένστικτο"). Ομοίως και η θηλυπρέπεια και ο κιναιδισμός - σοδομισμός ενισχύονται από την παραπάνω κακοποίηση, δηλαδή τον "ευνουχισμό" του ατόμου, συνήθως από τους γονείς του ή την εγκατάλειψη των παιδιών από τους γονείς τους. Η θεωρία του γονιδίου ομοφυλοφιλίας είναι πιθανή, αλλά το κοινωνικό περιβάλλον παίζει τεράστιο ρόλο στον άνθρωπο. Σε ότι αφορά τις αλλαγές στον εγκέφαλο των ομοφυλόφιλων, δεν έχει διαπιστωθεί αν προϋπήρχαν (ήταν εκ συγγενείς, δηλαδή εκ γενετής) ή ήταν επίκτητες (αποκτήθηκαν στην πορεία).

Πάντως, δεν μπορεί - ως εύκολη απάντηση - να θεωρείται "εξ ανάγκης" η ομοφυλοφιλία που παρατηρείται σε κλειστές ομάδες ανδρών όπως στα καράβια, στο στρατό, στην φυλακή και αλλού. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τουλάχιστον μια ομοφυλοφιλική εμπειρία έχει βιώσει (ακόμα και στην όψιμη παιδική ηλικία!) μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού, αλλά απλά το αποκρύπτει ή το δικαιολογεί (μαζί και κάποιοι ψυχολόγοι) ως σεξουαλικό πειραματισμό... Παράλληλα, είναι καθημερινά (από την όψιμη παιδική ηλικία!) τα σεξουαλικά ομοφυλοφιλικά υπονοούμενα μεταξύ ανδρών όπως φράσεις του στιλ "θα σε γαμ...σω" κτλ.

Ας μην μας διαφεύγει πάντως ότι σε πολλές αρχαίες κοινωνίες η ομοφυλοφιλία (μάλλον αμφιφυλοφιλία) ήταν διαδεδομένη. Σήμερα πάλι είναι διαδεδομένη έπειτα από σεξουαλική καταπίεση αιώνων από τις θρησκείες και τις κλειστές κοινωνίες. Παρά ταύτα υπάρχουν ακόμα ομοφοβικές κοινωνίες όπως όλα τα ισλαμικά κράτη.

Το αστείο ήταν πως στην αρχαία Ελλάδα η ομοφυλοφιλία (μάλλον αμφιφυλοφιλία) ήταν διαδεδομένη. Το παράδοξο στην Ελλάδα είναι πως κάποιοι θεωρούν ομοφυλοφιλία μόνον το παθητικό σεξ! Πάντως και στην ομοφυλοφιλία υπάρχει το στοιχείο του εξουσιασμού και πάντα το εξουσιαστικό σεξ, είτε σε ομοφυλόφιλο, είτε σε ετεροφυλόφιλο, δείχνει σύμπλεγμα κατωτερότητας. Σήμερα παντού στον κόσμο οι ομοφυλόφιλοι υφίστανται διακρίσεις και ρατσισμό (για παράδειγμα στην Ελλάδα σε πολλές ταινίες τους παρουσιάζουν θηλυπρεπείς "ξεφωνημένες" και επίσης υπάρχουν βρομερές βρισιές για τους ομοφυλόφιλους). Όμως, ο μεγαλύτερος (λανθάνων) ομοφυλόφιλος είναι ο ομοφοβικός...
ΣΗΜΕΙΩΣΗ


Κίνητρο για την συγγραφή αυτού του κειμένου αποτέλεσαν 3 γεγονότα: 

Είναι άξιον απορίας γιατί μόλις πρόσφατα έγινε η γνωστή η ομοφυλοφιλία στα άλλα είδη στην φύση. Είναι επιστημονικά εγκληματικό και αντιδεοντολογικό το ότι τόσα χρόνια οι βιολόγοι ενημέρωναν επιλεκτικά το κοινό και δεν αναφέρονται στην ομοφυλοφιλία στα διάφορα είδη στην φύση για να μην (δήθεν) σοκάρουν το κοινό... Φανταστείτε πόσα άλλα δεν έχουν γίνει γνωστά... Οπότε καταρρίπτεται η μπούρδα ότι είναι στην φύση το αρσενικό να πάει με το θηλυκό. Άλλοι λέγουν πως χωρίς τεκνοποίηση ο πλανήτης θα ερημωθεί. Μακάρι! Ο άνθρωπος, ως είδος, όχι μόνον στο σεξ, αλλά γενικότερα είναι εξουσιαστικό είδος και αυτοκαταστροφικό για τα ομοειδή του (αυτό παρατηρείται και στα αδέλφια μας τους πιθήκους που σπάνε στο ξύλο μέχρις θανάτου άλλους πιθήκους). Οπότε αν είναι να αφανιστεί το ανθρώπινο είδος από την ατεκνία, αυτό είναι ευχής έργον. Επί του παρόντος, το ανθρώπινο είδος είναι στο χείλος του αφανισμού από έναν καταστροφικό πόλεμο ή από την καταστροφή του πλανήτη ή από κάποιον αστεροειδή που θα έλθει ως θεία τιμωρία για την ανθρώπινη ύβρη!

ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα