Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Ένα μικρό βήμα για έναν άνθρωπο, ένα τεράστιο άλμα για την ανθρωπότητα>Το "χαμένο" video-o Neil Armstrong στην Σελήνη


 

Βίντεο ντοκουμέντο, από την στιγμή που ο Νηλ Αρμστρονγκ πατάει  στην επιφάνεια της Σελήνης,  είχε στην κατοχή του ο Αυστραλός αστρονόμος και ιστορικός της αστρονομίας Τζον Σαρκίσιαν!


  Οι ιστορικές μπομπίνες ήταν χαμένες εδώ και χρόνια και σύμφωνα με τον αστρονόμο, πριν από λίγους μήνες τις εντόπισε σε μία αποθήκηστο Σίδνεϋ, τις αποκατέστησε και τις προέβαλλε για πρώτη φορά δημόσια στο τηλεοπτικό κοινό της Αυστραλίας και από εκεί σε όλον τον κόσμο!
  Ο Νηλ Άρμστρονγκ, με την ιστορική φράση "Ένα μικρό βήμα για έναν άνθρωπο, ένα τεράστιο άλμα για την ανθρωπότητα", ήταν ο πρώτος που πάτησε το έδαφος της Σελήνης πριν από σαράντα ένα χρόνια, συνοδευόμενος από τον Μπαζ Όλντριν.
  Όπως εξήγησε Τζον Σαρκίσιαν στο AFP, όταν στις 20 Ιουλίου 1969 η αποστολή Apollo 11 έφτανε στο  αποκορύφωμα της, τα ραδιοτηλεσκόπια της Αυστραλίας είχαν οπτική επαφή με τη Σελήνη αλλά κυρίως είχαν την δυαντότητα για καλύτερη λήψη τηλεοπτικού σήματος από ό,τι οι   ΗΠΑ.
   "Είναι πια γνωστό ότι η H NASA χρησιμοποιούσε το σήμα του σταθμού Γκόλντστοουν που βρίσκεται στην Καλιφόρνια, ο οποίος είχε λανθασμένες ρυθμίσεις. Αντιθέτως το σήμα που λάμβαναν οι αυστραλιανοί σταθμοί κατάφερε να καταγράψει πολύ καθαρά το "μεγάλο βήμα για την ανθρωπότητα" του Άρμστρονγκ", υποστήριξε.
  Είδαμε για πρώτη φορά ξεκάθαρα τον Αρμστρονγκ να κατεβαίνει τη σκάλα της σεληνάκατου και να πατάει το πόδι του στην επιφάνεια της Σελήνης!
Τα  ιστορικά ασπρόμαυρων στιγμιότυπα, έχουν ήδη ψηφιοποιηθεί και θα παρουσιαστούν την επόμενη Τετάρτη κατά την απονομή των βραβείων του περιοδικού Australian Geographic. Στην εκδήλωση θα παραστεί ο Μπαζ Ολντριν, ο δεύτερος άνθρωπος που πάτησε στη Σελήνη μετά τον Νιλ Αρμστρονγκ.
   Για δεκαετίες, αμφισβητήθηκε έντονα αν πράγματι κατάφερε η αποστολή Apollo 11 να πατήσει στη Σελήνη ή όλα όσα είδαμε τότε, ήταν προϊόν μοντάζ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα