Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2012

Μήπως η NASA ανακαλύψε ζωή στον Άρη ... πριν από 36 χρόνια;


Ανακάλυψη ζωής για τον Άρη ... πριν από 36 χρόνια;

Στο New Scientist αυτό το μήνα, αναφέρθηκε ότι ο Gilbert Levin, ένας πρώην επιστήμονας της NASA, σε ισχυρισμό του ότι η αποστολή τουViking είχε ανακαλύψει ζωή στον Άρη από τη δεκαετία του 1970.Ο Levin είναι λίγο των άκρων (οι περισσότεροι από τους συναδέλφους του διαφωνούν μαζί του), αλλά νομίζω ότι μπορεί να έχει δίκιο σε ένα σημείο.Οι δύο Viking Landers ήταν στατική ανιχνευτές που έφτασαν στην επιφάνεια του Άρη το καλοκαίρι του 1976. Ήταν εξοπλισμένα για να κάνουν μία σειρά πειραμάτων που είχαν σχεδιαστεί για να δούμε αν υπήρχε ζωή στο έδαφος του Άρη.

Το πείραμα στο έδαφος του Άρη ήταν η ανάμειξη με θρεπτικά συστατικά που περιείχαν ραδιενεργό άνθρακα. Η ιδέα ήταν απλή: αν τα βακτήρια ήταν παρόντα στο έδαφος, τα θρεπτικά συστατικά μεταβολίζονταν, και θα έρεπε να εκπέμπουν κάποια από την πέψη μορίων όπως με το διοξείδιο του άνθρακα.

Το πείραμα πράγματι είχε διαπιστώσει ότι το διοξείδιο του άνθρακα που απελευθερώθηκε από το έδαφος, ότι περιείχε ραδιενεργά άτομα άνθρακος.

Ένα δεύτερο πείραμα με αέριο από το χρωματογράφο του Βίκινγκ με φασματόμετρο μάζας (GCMS), που αναζήτησε μόρια με βάση τον άνθρακα δεν ήταν επιτυχής και δεν βρήκαν τίποτα, και έτσι οι επικεφαλής από την NASA είπαν ότι η ζωή δεν θα μπορούσε να υπάρξει χωρίς αυτά τα οργανικά μόρια, και δήλωσαν αμφισβητήσιμο το αποτέλεσμα του Levin χωρίς να λάβουν υπόψιν τους το πρώτο πείραμα.

Αλλά ο Levin επιμένει ότι υπάρχει ένα πρόβλημα,και μας λέει ότι οι ανιχνευτές άνθρακα κατά την προσεδάφιση του Viking δεν ήταν αρκετά ευαίσθητοι για την ανίχνευση οργανικών μορίων ακόμη και για να πάρουν γήινα δείγματα εδάφους που είναι γνωστό ότι περιέχουν μικρόβια.

Αυτός είναι ο λόγος που ο Levin θέλει μια νέα ανάλυση των αρχικών δεδομένων του 1970, και για το αν η περιέργεια βρίσκει οργανικά μόρια. «Είμαι πολύ σίγουρος ότι θα βρουν οργανικά μόρια και, ενδεχομένως, ότι οι κάμερες θα καταγράψουν και κάτι ακόμη.Τα αποτελέσματα του,πριν από 36 χρόνια θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια ανακάλυψη ζωής στον Άρη,μας λέει ο Levin.

Το New Scientist προσπάθησε να φτάσει και να ρωτήσει τη NASA για σχόλιο σχετικά με την απαίτησή του Levin, αλλά χωρίς επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα