Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Τι είναι η αλήθεια;


Προηγούμενα...

Τεχνικές που ενεργοποιούν και πειθαρχούν τη διαίσθηση



Αλήθεια  είναι εκείνο που δεν σε μολύνει, αλλά σε ενδυναμώνει. Επομένως, υπάρχουν βαθμοί αλήθειας, αλλά γενικά αλήθεια είναι εκείνο που δεν μπορεί να σε βλάψει. Δεν μπορεί να κάνει κακό.

Η σύνδεση του φυσικού εαυτού με μη φυσικούς δασκάλους παράγει ένα επίπεδο αλήθειας που είναι αληθινό όχι μόνο για μας, αλλά για όλους όσοι έρχονται σε επαφή μαζί του. 

Αν αφαιρούσαμε όλα τα προσωπικά μας στοιχεία από την καθοδήγηση που λαμβάνουμε μέσα από διαισθητικά κανάλια, θα παρέμενε ένας πυρήνας αλήθειας που θα ίσχυε και για τους άλλους, ή τουλάχιστον θα παρέμενε η παρουσία της χωρίς όρους αγάπης, ενώ ένα μεγάλο μέρος των πληροφοριών που λαμβάνουμε μέσα από τη δική μας διαισθητική  διαδικασία θα ισχύει μόνο για μας. 

Αυτή είναι η διαφορά ανάμεσα στην προσωπική και στην απρόσωπη αλήθεια. Είναι και τα δύο αλήθεια, αλλά η προσωπική αλήθεια είναι δική μας, ενώ η απρόσωπη αλήθεια ανήκει σε όλα όσα υπάρχουν, σε κάθε άνθρωπο. Χρειαζόμαστε την αλήθεια για να αναπτυχθούμε με τον ίδιο τρόπο που χρειαζόμαστε βιταμίνες, στοργή και αγάπη.

Μερικές φορές, η αλήθεια που έρχεται μέσα από διαισθητικές διαδικασίες ή μέσα από διαισθητικά κανάλια μπορεί να μολυνθεί από το φόβο μας. 

Σε αυτό το σημείο πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τη διάνοιά μας. Με άλλα λόγια, μπορεί να νομίζουμε ότι λαμβάνουμε μια καθαρή διαίσθηση, αλλά αν την εξετάσουμε λογικά, αν την αναλύσουμε, θα δούμε ότι απλώς ανταποκρινόμαστε σε κάποια ανασφάλεια, όπως ακριβώς το ερώτημα '' Η εμπειρία μου με τη γυναίκα μου στηρίζει την υποψία μου;'' θα επέτρεπε στον σύζυγο να δει ότι η προέλευση της συναισθηματικής αντίδρασής του ήταν μια ανασφάλεια και όχι η ενεργειακή δυναμική της γυναίκας του.


Οι απαντήσεις που έρχονται μέσα από τις διαισθητικές μας διαδικασίες ή μέσα από τα διαισθητικά μας κανάλια μπορεί να αμφισβητήσουν αυτά που θα προτιμούσαμε να κάνουμε. Ο κατώτερος εαυτός μας, η προσωπικότητά μας, δεν αμφισβητεί, αλλά δικαιολογεί, εκλογικεύει.

Είναι φυσικό να ανεβούμε σε ένα επίπεδο όπου θα μάθουμε να διακρίνουμε ανάμεσα στις πηγές καθοδήγησης που λαμβάνουμε. Η ιδέα να καθοδηγείται κανείς από την αλήθεια που λαμβάνει διαισθητικά φαίνεται ασυνήθιστη για την πενταισθητική προσωπικότητα.

Η ψυχολογία που έχει οικοδομηθεί πάνω στις εμπειρίες της πενταισθητήριας προσωπικότητας δεν αναγνωρίζει καν τη διαίσθηση με την έννοια που αναγνωρίζει και μελετά και επιδιώκει να κατανοήσει τη φυσική αντίληψη, το συναίσθημα και τις γνωστικές λειτουργίες.

Για την πολυαισθητήρια προσωπικότητα είναι ασυνήθιστο να μην στηρίζεται στις αλήθειες που λαμβάνει από τον ανώτερο εαυτό της και, μέσω του ανώτερου εαυτού, από ψυχές που είναι πιο εξελιγμένες.

Η προσωπικότητα δεν είναι ποτέ διαχωρισμένη από τη ψυχή της και η ψυχή και οι προσωπικότητές της βοηθούνται συνεχώς και καθοδηγούνται με απρόσωπη συμπόνια και σοφία.

Αυτό ισχύει και για την πενταισθητήρια προσωπικότητα και για την πολυαισθητήρια προσωπικότητα, αλλά η πενταισθητήρια προσωπικότητα δεν αντιλαμβάνεται την ψυχή της ή την καθοδήγηση που λαμβάνει από τον ανώτερο εαυτό της και από πιο προχωρημένες ψυχές.

Η πολυαισθητήρια προσωπικότητα αντιλαμβάνεται την ψυχή της - επιδιώκει να ευθυγραμμιστεί με αυτή, να γίνει η σωματική ενσάρκωση του ανώτερου εαυτού της - και ζητά συνεχώς να λαμβάνει την αγάπη και τη βοήθεια της δικής της ψυχής και των άλλων ψυχών που τη βοηθούν.

Απόσπασμα από το βιβλίο Η ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ του GARY ZUKAV

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ


H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση της αναφοράς της πηγής με ενεργό link  και όχι απλά η λέξη  ‘ΠΗΓΗ’ με λίνκ, θεωρώντας απαραίτητο ο αναγνώστης να έχει άμεση γνώση για το ποιος υπογράφει το άρθρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα