Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Φυσικές θεραπείες για φωτογήρανση

φωτογήρανση
Η φωτογήρανση είναι μια από τις κυριότερες αιτίες γήρανσης της επιδερμίδας η οποία δυστυχώς κάνει την εμφάνισή της σε βάθος χρόνου. Την λέξη φωτογήρανση αρχίσαμε να την ακούμε περισσότερο τα τελευταία  χρόνια κάτι που όπως καταλαβαίνετε δεν είναι καθόλου τυχαίο αφού όλο και περισσότερες γυναίκες έρχονται αντιμέτωπες με το πρόβλημα της φωτογήρανσης και αναζητούν φυσικές θεραπείες για φωτογήρανση και όχι μόνο. Η φωτογήρανση εάν το σκεφτούμε καλά και σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια θα καταλάβουμε ότι είναι λογικό να επηρεάζει όλο και περισσότερες γυναίκες μιας και η ένταση αλλά και η διάρκεια του ήλιου όλο και αυξάνονται αλλά με αρνητικό τρόπο. Φυσικά είναι λογικό να σου ακούγεται αντιφατικό όλο αυτό το φαινόμενο της φωτογήρανσης ειδικά όταν σκέφτεσαι τις επιλογές προστασίας από τον ήλιο που έχουμε όλες μας  στην σύγχρονη εποχή που ζούμε.
Η εξήγηση όμως είναι απλή γιατί μπορεί πλέον να έχουμε πολλές επιλογές όσο αφορά το θέμα της αντηλιακής προστασίας όμως δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι το πρόβλημα τόσο με την ένταση όσο και με την διάρκεια του ήλιου είναι πια τόσο μεγάλο που ούτε καν το φανταζόμαστε. Η ηλιακή ακτινοβολία ειδικά στη χώρα μας είναι επικίνδυνη όλο τον χρόνο και σχεδόν όλη την διάρκεια της ημέρας για αυτό άλλωστε και όλοι οι δερματολόγοι μιλάνε συνεχώς για την σημασία της αντηλιακής προστασίας. Σε αυτό το άρθρο λοιπόν θα μάθουμε τα πάντα για την φωτογήρανση αλλά και θα σου δώσαμε τις φυσικές θεραπείες για φωτογήρανση.

Τι είναι η φωτογήρανση
Η φωτογήρανση όπως πολύ καλά μπορείς να καταλάβεις από την ίδια την λέξη είναι η γήρανση που προκαλείται από το φως και πιο συγκεκριμένα από τις βλαβερές ακτίνες του ηλίου. Οι βλάβες που προκαλούνται από την  κακή ακτινοβολία του ηλίου όταν αυτή έρθει σε επαφή με το απροστάτευτο δέρμα μας είτε αυτό πρόκειται για το δέρμα στο σώμα μας, είτε για το δέρμα στο πρόσωπο μας, μπορεί να είναι είτε μεγάλου βαθμού είτε μικρότερου βαθμού.  Η αρχή του προβλήματος που δημιουργείται στην επιδερμίδα μας ξεκινάει από την στιγμή που θα αρχίσει η έκθεση μας στον ήλιο αλλά δυστυχώς για εμάς η βλάβη και πιο συγκεκριμένα η γήρανση που προκαλείται στην επιδερμίδα μας δεν είναι ορατή άμεσα αλλά μακροπρόθεσμα.
Οι περισσότερες γυναίκες αγνοούν τα σημάδια που προδίδουν ότι η φωτογήρανση έχει αρχίσει να επέρχεται στο δέρμα τους. Φωτογήρανση δεν είναι μόνο τα σημάδια από τις ρυτίδες στο δέρμα σου για αυτό μην περιμένεις να κάνουν την εμφάνιση τους οι ρυτίδες για να δράσεις.
Τα σημάδια που προδίδουν την φωτογήρανση στο πρόσωπο σου είναι πολλά όπως οι πανάδες, οι κηλίδες, η χαλάρωση στο δέρμα, η θαμπή και ξηρή επιδερμίδα αλλά και οι δυσχρωμίας που πιθανών να έχεις.  Κάποια από αυτά τα σημάδια πλειοψηφικά τα έχουμε όλες μας και για αυτό τον λόγο θα πρέπει να εφαρμόζουμε φυσικές θεραπείες για φωτογήρανση. Τις φυσικές θεραπείες φωτογήρανσης όσο πιο νωρίς αρχίσουμε να τις εφαρμόζουμε τόσο πιο άμεσα και ορατά αποτελέσματα θα έχουμε.
Στην συνέχεια του άρθρου μας θα σου δώσουμε τις καλύτερες φυσικές θεραπείες για φωτογήρανση.
Οι καλύτερες φυσικές θεραπείες για φωτογήρανση
Πριν αρχίσουμε να σου παρουσιάζουμε τις φυσικές θεραπείες για φωτογήρανση θα πρέπει να σου πούμε το πόσο σημαντικό είναι να προστατεύεις το δέρμα σου από τον ήλιο. Πόσες φορές δεν έχεις ακούσει ότι η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία; Αυτό ισχύει απόλυτα στην περίπτωση της φωτογήρανσης. Θα πρέπει λοιπόν να σου γίνει συνήθεια και κάθε μα κάθε φορά που βγαίνεις από το σπίτι θα πρέπει να εφαρμόζεις αντηλιακή προστασία σε όλο το δέρμα σου το οποίο είναι ακάλυπτο και άρα εκτεθειμένο στην ηλιακή ακτινοβολία. Προσοχή αυτή η ρουτίνα θα πρέπει να σε ακολουθεί ανεξαρτήτως ώρας, εποχής και καιρού. Άλλωστε σε μια χώρα όπως η δική μας ο ήλιος είναι επικίνδυνος ακόμα και τον χειμώνα. Μην ξεχνάς λοιπόν ποτέ την αντηλιακή σου κρέμα.
Επίσης μια πάρα πολύ καλή επιλογή για να έχεις και κάλυψη και προστασία από τον ήλιο αλλά και βελτίωση των αρχικών σημαδιών της φωτογήρανσης είναι να επιλέξεις να φοράς μια κρέμα η οποία έχει χρωστικές αλλά και επανορθώνει τις δυσχρωμίες στην επιδερμίδα. Προσοχή όμως μια τέτοια κρέμα ενδείκνυται σε περιπτώσεις όπου η φωτογήρανση είναι σε αρχικό στάδιο.
Έχοντας ως κανόνα την πρόληψη πάμε να δούμε και τι είδους φυσικές θεραπείες για φωτογήρανση μπορείς να κάνεις.
Φυσική θεραπεία για φωτογήρανση με λεμόνι
Το ξέρεις πολύ καλά ότι το λεμόνι έχει λευκαντικούς παράγοντες οι οποίοι μπορούν να επαναφέρουν το φυσικό χρώμα της επιδερμίδας μας πολύ εύκολα. Επίσης το λεμόνι είναι και ένα ισχυρό αντιρυτιδικό φρούτο το οποίο κάνει θαύματα στην επιδερμίδα του προσώπου. Έτσι εάν το πρόβλημα με την φωτογήρανση εντοπίζεται στο πρόσωπο σου τότε πολύ απλά μπορείς να πάρεις μια φέτα από λεμόνι και να αρχίσεις νε τρίβεις με αυτό απαλά την επιδερμίδα του προσώπου σου για λίγα λεπτά. Δείξε μεγαλύτερη επιμονή και τρίψε για λίγα λεπτά παραπάνω τις περιοχές όπου τα σημάδια της φωτογήρανσης είναι πιο επίμονα. Άφησε την επιδερμίδα σου με το λεμόνι για 15 λεπτά και στη συνέχεια ξέβγαλε με κρύο νερό. Μην ξεχάσεις να εφαρμόσεις την αντηλιακή σου κρέμα μετά εάν πρόκειται να βγεις έξω. Αυτή η φυσική θεραπεία προτείνουμε να γίνεται τις βραδινές ώρες ή ακόμα καλύτερα πριν πας για ύπνο.
Φυσική θεραπεία για φωτογήρανση με ξινόγαλα
Το ξινόγαλα είναι επίσης εάν θαυματουργό συστατικό ενάντια στη φωτογήρανση. Έτσι εάν ψάχνεις φυσικές θεραπείες για φωτογήρανση τρέξε στο κοντινότερό σου supermarket ή ακόμα και στο μπακάλικο της γειτονιάς σου και πάρε εάν μπουκάλι με ξινόγαλα. Αφού καθαρίσεις πολύ καλά το πρόσωπο σου πάρε ένα βαμβάκι και βρέξε το με ξινόγαλα. Άρχισε να περνάς όλη την επιδερμίδα σου με αυτό το βαμβάκι κάνοντας κυκλικές κινήσεις μασάζ. Άσε το ξινόγαλα στην επιδερμίδα σου για 10 λεπτά και στην συνέχεια ξέπλυνε με χλιαρό νερό. Μην ξεχάσεις έπειτα να εφαρμόσεις την αντηλιακή σου κρέμα εάν πρόκειται να βγεις έξω.
Φυσική θεραπεία για φωτογήρανση με γιαούρτι και λεμόνι
Μια εξαιρετική φυσική θεραπεία μείωσης αλλά και καταπολέμησης της φωτογήρανσης είναι το γιαούρτι με το λεμόνι. Η διαδικασία είναι απλή και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις ένα γιαούρτι πλήρες και να βάλεις μέσα λίγες σταγόνες με λεμόνι. Άπλωσε το μείγμα σε καθαρό πρόσωπο όπως κάνεις με την μάσκα προσώπου άφησε το για 30 λεπτά και έπειτα ξέβγαλε με χλιαρό νερό.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα