Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Σακούλες κάτω από τα μάτια – 4 Σπιτικές θεραπείες

σακούλες κάτω από τα μάτια
Οι σακούλες κάτω από τα μάτια είναι ένα πρόβλημα που αρχίζει να απασχολεί τις περισσότερες γυναίκες με το πέρασμα των χρόνων.  Μπορεί να υπάρχουν και γυναίκες οι οποίες έχουν σακούλες κάτω από την περιοχή των ματιών από πολύ μικρή ηλικία όμως πλειοψηφικά το πρόβλημα αυτό εμφανίζεται με την πάροδο των χρόνων μιας και το δέρμα στην συγκεκριμένη περιοχή χαλαρώνει με αποτέλεσμα να φουσκώνει. Στην σύγχρονη εποχή η μέθοδος η οποία ενδείκνυται για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος επεμβατικά είναι η βλεφαροπλαστική. Μια τέτοια είδους όμως επέμβαση θα πρέπει να είναι η τελευταία επιλογή στην επίλυση του προβλήματος με τις σακούλες κάτω από τα μάτια και αυτό γιατί όπως άλλωστε συμφωνούν και οι περισσότεροι γιατροί, το πρόβλημα αυτό αντιμετωπίζεται σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις με φυσικές λύσεις και καθημερινές αλλαγές στον τρόπο ζωής. Η αλήθεια είναι ότι οι μαύρες σακούλες αποτελούν την ένδειξη ότι κάτι δεν κάνουμε καλά ή ότι κάτι δεν πάει καλά στο εσωτερικό, στην υγεία του οργανισμού μας. Σε αυτό το άρθρο λοιπόν θα σας πούμε τους παράγοντες στους οποίους οφείλονται οι σακούλες στην περιοχή κάτω από τα μάτια, θα σας πούμε τους τρόπους για να τις αντιμετωπίσετε και φυσικά θα σας δώσουμε σπιτικές θεραπείες οι οποίες θα απαλύνουν το πρόβλημα και στις περισσότερες περιπτώσεις θα το εξαφανίσουν.

Σακούλες κάτω από τα μάτια. Οι αιτίες που τις εμφανίζουμε
Στην περίπτωση που αντιμετωπίζεις πρόβλημα με σακούλες κάτω από τα μάτια τότε είμαστε σίγουρες πως έχεις σκεφτεί ότι φταίνε τα ξενύχτια, το κάπνισμα, το αλκοόλ αλλά και το ότι κάθεσαι πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή. Όλες αυτές οι αιτίες που σκέφτεσαι είναι σωστές και δημιουργούν σακούλες κάτω από τα μάτια όμως συνήθως στις περισσότερες των περιπτώσεων το πρόβλημα δεν είναι τόσο απλό. Οι σακούλες κάτω από τα μάτια ειδικά εάν επιμένουν και δεν βελτιώνονται με ξεκούραση τότε πιθανόν να οφείλονται σε άλλους παράγοντες όπως είναι οι νόσοι του θυρεοειδή αδένα, η κατακράτηση υγρών, κάποιες αλλεργίες που πολύ πιθανά να έχεις και να μην το γνωρίζεις, η τοξικότητα των καλλυντικών που χρησιμοποιείς στην συγκεκριμένη περιοχή αλλά και οι ορμονικές διαταραχές.  Έτσι εάν αντιμετωπίζεις έντονο πρόβλημα με τις σακούλες σου θα πρέπει να απευθυνθείς σε ένα γιατρό ώστε να κάνεις τις απαραίτητες εξετάσεις και να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα με τον σωστό τρόπο. Για παράδειγμα αν οι σακούλες κάτω από τα μάτια οφείλονται σε απορύθμιση του θυρεοειδή αδένα σου τότε η σωστή αντιμετώπιση είναι να ρυθμίσεις των θυρεοειδή σου και να κάνεις και σωστή διατροφή καθώς και μάσκες με φυσικά συστατικά.
Σπιτικές θεραπείες για τις σακούλες κάτω από τα μάτια
Για να αντιμετωπίσεις τις σακούλες κάτω από τα μάτια πρέπει να δράσεις συνδυαστικά. Με πιο απλά λόγια θα πρέπει να κοιμάσαι αρκετά, να ξεκουράζεις τα μάτια σου, να τρέφεσαι σωστά και να πίνεις πολύ πάρα πολύ νερό. Η κύρια αιτία της εμφάνισης σακουλών κάτω από τα μάτια είναι η μη επαρκής ενυδάτωση της περιοχής. Φρόντισε να πίνεις πολύ νερό αλλά και φρέσκους χυμούς λαχανικών και φρούτων. Επίσης κόψε τον ελάττωσε τον καφέ και προτίμησε το πράσινο τσάι αλλά και το χαμομήλι τα οποία θα βοηθήσουν πολύ στο πρόβλημα σου. Ο μεγαλύτερος βέβαια εχθρός για την περιοχή γύρω και κάτω από τα μάτια είναι οι λευκές τροφές όπως η ζάχαρη το αλάτι και γενικά όλα τα επεξεργασμένα προϊόντα που είναι γεμάτα συντηρητικά, αλάτι και ζάχαρη. Περιόρισε ή κόψε εάν μπορείς τελείως την ζάχαρη και το αλάτι και δες την επιδερμίδα αλλά και όλο τον οργανισμό σου να αναδομείται.
Σε συνδυασμό με όλα όσα είπαμε εάν κάνεις και τις σπιτικές θεραπείες που ακολουθούν πολύ σύντομα θα αποχαιρετήσεις μια και καλή τις σακούλες κάτω από την περιοχή των ματιών σου μια για πάντα.
Πατάτα: η πατάτα από μόνη της αποτελεί εάν εξαιρετικό προϊόν κατά των σακουλών. Έτσι το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις αυτή την παμπάλαια συνταγή και να δεις μέσα σε λίγα λεπτά τις σακούλες σου να μειώνονται δραστικά. Η διαδικασία είναι απλή παίρνεις μια πατάτα  κόβεις κομμάτια σε σχήμα μισοφέγγαρου τα βάζεις για 5 λεπτά στην κατάψυξη και μετά την πάροδο των πέντε λεπτών εφαρμόζεις κάτω από την περιοχή των ματιών για 15 λεπτά. Μετά ξεπλένεις το πρόσωπό σου και βλέπεις την εμφανή διαφορά.
Αγγούρι: το αγγούρι είναι επίσης μια παλαιά συνταγή για τις σακούλες και το πρήξιμο στην περιοχή του ματιού και εφαρμόζετε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο όπως και η πατάτα.
Φακελάκια με πράσινο τσάι: το πράσινο τσάι καταπραΰνει ιδιαίτερα την περιοχή κάτω από τα μάτια για αυτό και προτείνεται από όλους του ειδικούς να εφαρμόζεται σε περιπτώσεις εμφάνισης πρηξιμάτων και σακουλών κάτω από τα μάτια. Η διαδικασία είναι η εξής. Βράζεις νερό και βάζεις μέσα δυο σακουλάκια με πράσινο τσάι. Αφού κρυώσει λίγο παίρνεις τα φακελάκια και τα τοποθετείς στα μάτια σου, ένα σακουλάκι στο κάθε μάτι. Αφήνεις για είκοσι λεπτά και έτοιμη!
Γιαούρτι: το γιαούρτι είναι το τέλειο προϊόν για να εξαφανίσεις τις σακούλες κάτω από τα μάτια. Για να καταλάβεις και να δεις και εσύ αυτό που σου λέμε πάρε απλά εάν γιαουρτάκι που έχεις στο ψυγείο φυσικά και εφάρμοσε σαν κρέμα μια ποσότητα κάτω από τα μάτια. Άστο για 15 λεπτά και έπειτα αφαίρεσε το με λίγο βαμβάκι. Τα αποτελέσματα θα σε εκπλήξουν ευχάριστα.
Τέλος να θυμάστε ότι η σωστή και ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του προβλήματος με τις σακούλες κάτω από τα μάτια είναι η βελτίωση της υγείας του οργανισμού μας σε συνδυασμό με σωστή διατροφή ενώ η συχνή εφαρμογή σπιτικών θεραπειών έχει δείξει ότι βοηθά αποτελεσματικά στην εξαφάνιση των σακουλών κάτω από την περιοχή των ματιών μας.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα