Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2021

Πώς να γεννήσει ένας λαός, αν δεν γεννάει Λόγο;

 

Γράφει ο Νίκος Παναγοδημητρόπουλος

«Ελλάδα», (η) χώρα:
Κάποτε γνωστή σαν «Ελλάς», κατοικείτο από ανθρώπους ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ, το Έργο των οποίων αποτέλεσε Θεμέλιο του Σύγχρονου Πολιτισμού, Ανατολικού και Δυτικού.

Λίγα χρόνια πριν, πριν την «Κρίση», οικονομική και Αξιακή, είχε το μεγαλύτερο ποσοστό ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ Επαγγελματιών, ανθρώπων που ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΣΑΝ να Δημιουργήσουν, οι λεγόμενοι και Επιχειρηματίες.
Σήμερα κατοικείται από ένα ιδιόρρυθμο μείγμα ανθρώπων, οι περισσότεροι των οποίων γεμίζουν τα Προπατζίδικα που ξεφυτρώνουν ανά δεκάδες στις γειτονιές, παίρνοντας την θέση βιβλιοπωλείων που κλείνουν λόγω «αναδουλειάς», και «τζογάρουν» τα επιδόματα Πρόνοιας που τους πετάει το «Κράτος» σαν ψίχουλα από τα Θυέστεια γεύματα με τις σάρκες του λαού του για να τους κρατάει υπάκουους υπηκόους, τηλεθεατές τούρκικων σήριαλ που εκπέμπουν την ΜΙΖΕΡΙΑ τους από τις τηλεοπτικές οθόνες των υπό κατάσχεση για χρέη στις τράπεζες σπιτιών τους και ευνουχίζοντας ΚΑΘΕ προσπάθεια Αναγέννησης.



Λίγα χρόνια πριν, πριν την «Κρίση», οικονομική και Αξιακή, γεννούσε ανθρώπους της Διανόησης οι οποίοι με τον γόνιμο Λόγο τους επιδρούσαν στην Λογική των συνανθρώπων τους, οδηγώντας την Κοινωνία στην Εξέλιξη.
Σήμερα κατοικείται από ένα ιδιόρρυθμο μείγμα ανθρώπων, οι οποίοι αποχαυνώνονται όλη μέρα και όλη νύχτα μπροστά από μια οθόνη υπολογιστή και ένα κινητό τηλέφωνο, αναμεταδίδοντας στο Facebook ό,τι «fake news» μιλάνε στην Συναισθηματική τους Νοημοσύνη, κατεβάζοντας το επίπεδο της Κριτικής Ικανότητας όσων ανθρώπων κάνουν το λάθος να ασχολούνται μαζί τους, καταστρέφοντας παράλληλα την ψυχοδιανοητική τους ισορροπία.

Το επίπεδο της Γλώσσας ενός λαού, σε συνδυασμό με τα λογοπαίγνια που κυριαρχούν στην καθημερινότητά του, είναι ενδεικτικά του διανοητικού επιπέδου, ή καλύτερα του επιπέδου της Διανόησης, του ίδιου αυτού λαού. Για παράδειγμα η καρκινική γραφή… όταν το κείμενο παραμένει ίδιο, είτε διαβαστεί από αριστερά προς τα δεξιά, είτε αντίθετα.

Ένας λαός που Δημιουργεί, γεννά το:
ΝΙΨΟΝ ΑΝΟΜΗΜΑΤΑ ΜΗ ΜΟΝΑΝ ΟΨΙΝ
Ένας λαός που ζει με τα αποφάγια των προγόνων του και δεν γεννά κάτι Νέο, αναμασά συνεχώς το:
Α ΚΑΛΑ ΜΑΛΑΚΑ

Πώς να γεννήσει ένας Λαός…
αν δεν γεννάει Λόγο;

nickpanagodimitropoulos

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα