Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020

Η χρήση φανών και σειρήνας δεν συνεισφέρει στην σωστή αντιμετώπιση των ασθενών, αντίθετα βλάπτει

 


Μετάφραση και Επιμέλεια 

Παναγιώτης Σπανός

Διασώστης ΕΚΑΒ Ρόδου

Παρά το γεγονός ότι μέσα από την εκτεταμένη έρευνα έχει αποδειχθεί ότι οι φανοί και η χρήση σειρηνών δεν συνεισφέρουν στην σωστή αντιμετώπιση των ασθενών και στην πραγματικότητα προκαλούν βλάβη σε αυτούς, τους παραϊατρικούς και τους παρευρισκόμενους, πάρα πολλοί πάροχοι συνεχίζουν να ανταποκρίνονται με αυτόν τον τρόπο.

Ο Ιπποκράτειος Όρκος, στον οποίο ορκίζονται οι νέοι γιατροί, περιλαμβάνει τη λατινική φράση « primum non nocere », που σημαίνει «πάνω από όλα, να μη βλάπτουμε» τον ασθενή

Στον Ιπποκράτειο Όρκο περιλαμβάνεται η ακόλουθη φράση:

«Θα χρησιμοποιώ τη θεραπεία για να βοηθήσω τους ασθενείς κατά τη δύναμη και την κρίση μου, αλλά ποτέ για να βλάψω ή να αδικήσω. ».

Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος αυτών που ασκούν διοίκηση, τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους παρόχους προνοσοκομειακής φροντίδας.

Χάρη στα αποδεικτικά στοιχεία που πηγάζουν από τα ολοένα και περισσότερα δεδομένα της έρευνας που συντελείται σε προνοσοκομειακό επίπεδο, καθώς και από το Prehospital Guidelines Consortium, ιατρικοί διευθυντές χρησιμοποιούν τα αποδεικτικά στοιχεία για να καθοδηγήσουν τα κλινικά πρωτόκολλα ώστε να επιτευχθεί ο στόχος του ''Ωφελέειν ή μη βλάπτειν''.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΕΔΩ

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα