Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020

Ο Χρόνος που πέρασε...αστρολογικά

 


Αφήνουμε πίσω μας μια χρονιά που οι αστρολόγοι φωνάζαμε και προειδοποιούσαμε από καιρό ότι θα είναι δύσκολη. Το πόσο το αντιλαμβανόμασταν, το πώς ήταν δύσκολο να καθοριστεί. Δύο σοβαρές εκλείψεις και το άνοιγμα πολυετών συνοδικών κύκλων στο μεθοδικό περιβάλλον του Αιγόκερω δεν μπορούν να παραβλεφθούν εύκολα.

Ο Κρόνος στην ιατρική αστρολογία μεταξύ άλλων αντιπροσωπεύει τη γενικότερη άμυνα (το σθένος) του οργανισμού, τις ασθένειες που σχετίζονται με τους πνεύμονες όπως η βρογχίτιδα και το άσθμα, καθώς και τη μεγάλη ηλικία.

Ο Πλούτωνας την κυτταρική δομή τα βακτήρια τους ιούς τις μεταλλάξεις και τον ίδιο τον θάνατο, ενώ ο Δίας την επέκταση την ανάπτυξη και επαγωγικά τη διάδοση - δηλαδή τη μεταδοτικότητα μιας ασθένειας.

Το δε ζώδιο του Αιγόκερω που φιλοξένησε την πολυαστρία του 2020, μεταξύ άλλων πάντα, αντιπροσωπεύει την απομόνωση, τον εγκλεισμό, και κατά συνέπεια στην ιατρική τις αρρώστιες που απαιτούν να υπάρχει απόσταση μεταξύ των ανθρώπων.
Πολιτικοοικονομικά Κρόνος - Δίας - Πλούτωνας σημαίνουν την άνευ ορίου και όρων κερδοσκοπία του (πραγματικά) μεγάλου κεφαλαίου, την ασυδοσία όλων των κυβερνήσεων, κατάρρευση της μικροοικονομίας και της παραδοσιακής οικογένειας όπως ορίζεται από τον απεναντινό Καρκίνο σε επίπεδο όχι μόνο πόρων (οικογενειακές παραδοσιακές επιχειρήσεις) αλλά και θεσμών (ο υποχρεωτικός εγκλεισμός στο σπίτι έφερε στην επιφάνεια χρονίζοντα προβλήματα), και τη σταδιακή ανάδυση νέων τρόπων λειτουργίας τους που θα καθοριστούν από τα μέσα της δεκαετίας και μετά με τη λογική του Υδροχόου.

Μην ξεχνάμε ότι οι κύκλοι που άνοιξαν εφέτος έχουν διάρκεια από 20 έως 200 χρόνια οπότε μην περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματά τους αύριο. Οι ζυμώσεις που ξεκίνησαν έχουν βάθος, διάρκεια, και οικουμενικότητα: όταν τις ζήσουμε, για τους πολλούς θα έχουν έρθει σαν κάτι απόλυτα αναμενόμενο και φυσιολογικό. Ούτε θα τις καταλάβουν. Κάποιοι λίγοι είναι άλλη ιστορία, που η Ιστορία ή τους αγνοεί ή την γράφουν οι ίδιοι.
Εμείς, να έχουμε Καλή Χρονιά!


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα