Κυριακή 24 Μαΐου 2020

Ο Επισκέπτης Υγείας στην πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας



Έργο του επισκέπτη υγείας δεν είναι μόνο η προαγωγή υγείας στο άτομο, αλλά και στους χώρους που ζουν και δραστηριοποιούνται αυτά, για αυτό απαιτούνται συνεργασίες με όλους τους απαιτούμενους φορείς. Οι Ε.Ε.Υ. λειτουργούν χρησιμοποιώντας τρεις κυρίως τρόπους, που προτείνονται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ 1970).

• Την υποστήριξη. Οι δραστηριότητες του Ε.Υ πρέπει να αντιπροσωπεύουν τα δικαιώματα των ατόμων και των ομάδων που μειονεκτούν, να βοηθήσουν τα άτομα να αποκτήσουν γνώσεις σχετικές με τους παράγοντες που επηρεάζουν την υγεία τους και έτσι με ικανότητα να μπορέσουν να κάνουν τις αλλαγές που πρέπει.
• Τις ικανότητες των ατόμων. Ο Ε.Υ θα πρέπει να βοηθά τα άτομα, ώστε να μπορούν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες τους για καλή υγεία. Αυτό επιτυγχάνεται με την διακριτική του επίβλεψη και όχι με τον έλεγχο, είτε στο άτομο, είτε στην κοινότητα, εφόσον έχει προηγηθεί η ανάλογη υποστήριξη.
•  Με την διαμεσολάβηση. Οι επαγγελματίες υγείας μπορούν να μεσολαβούν και να συντονίζουν την συνεργασία διαφόρων εμπλεκόμενων φορέων, αξιοποιώντας έτσι τους διαθέσιμους πόρους.



Έτσι ο επισκέπτης υγείας σε συνεργασία με τους άλλους επαγγελματίες θα πρέπει να μεθοδεύσει την έρευνα ως προς την διερεύνηση των θεμάτων και των χαρακτηριστικών του φαινομένου, να εφαρμόσει τα προγράμματα του στους ανάλογους χώρους μέσα στην κοινότητα (σχολεία, χώροι εργασίας, κέντρα πρόνοιας), ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει σωστά και να έχει όσο  το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα.


ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα