Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

Πείραμα της NASA ανιχνεύει στοιχεία παράλληλου σύμπαντος όπου ο χρόνος πάει προς τα πίσω

Σε ένα σενάριο απευθείας από το "The Twilight Zone", μια ομάδα επιστημόνων της NASA που εργάζονται σε ένα πείραμα στην Ανταρκτική έχουν εντοπίσει στοιχεία για ένα παράλληλο σύμπαν - όπου οι κανόνες της φυσικής είναι το αντίθετοι από τους δικούς μας, σύμφωνα με μια έκθεση.

Η ιδέα ενός παράλληλου σύμπαντος υπήρχε από τις αρχές της δεκαετίας του 1960, κυρίως στο μυαλό των οπαδών των τηλεοπτικών εκπομπών και των κόμικς, αλλά τώρα ένα πείραμα ανίχνευσης κοσμικών ακτίνων βρήκε σωματίδια που θα μπορούσαν να προέρχονται από έναν παράλληλο κόσμο που επίσης γεννήθηκε στο Big Bang, ανέφερε η Daily Star.



Οι ειδικοί χρησιμοποίησαν ένα γιγαντιαίο μπαλόνι για να μεταφέρουν την Ανταρκτική παρορμητική παροδική κεραία, ή ANITA, ψηλά πάνω από την Ανταρκτική, όπου ο ψυχρός, ξηρός αέρας παρείχε στο τέλειο περιβάλλον με ελάχιστο ή καθόλου θόρυβο ραδιοφώνου για να παραμορφώσει τα ευρήματά του.

Ένας σταθερός "άνεμος" σωματιδίων υψηλής ενέργειας φτάνει συνεχώς στη Γη από το διάστημα.

Τα χαμηλής ενέργειας, υποατομικά νετρίνα με μάζα κοντά στο μηδέν μπορούν να περάσουν εντελώς από τη Γη, αλλά αντικείμενα υψηλότερης ενέργειας σταματούν από τη στερεή ύλη του πλανήτη μας, σύμφωνα με την έκθεση.

Αυτό σημαίνει ότι τα σωματίδια υψηλής ενέργειας μπορούν να ανιχνευθούν μόνο που κατεβαίνουν από το διάστημα, αλλά το ANITA της ομάδας εντόπισε βαρύτερα σωματίδια, τα λεγόμενα νετρίνα ταυ, τα οποία βγαίνουν «πάνω» από τη Γη. Το εύρημα υποδηλώνει ότι αυτά τα σωματίδια πραγματικά ταξιδεύουν προς τα πίσω στο χρόνο, υποδηλώνοντας στοιχεία για ένα παράλληλο σύμπαν, σύμφωνα με το Daily Star.




Ο κύριος ερευνητής της ANITA Peter Gorham, πειραματικός φυσικός σωματιδίων στο Πανεπιστήμιο της Χαβάης, πρότεινε ότι ο μόνος τρόπος που το νετρίνο tau θα μπορούσε να συμπεριφερθεί με αυτόν τον τρόπο είναι εάν αλλάξει σε διαφορετικό τύπο σωματιδίων πριν περάσει από τη Γη και μετά πάλι πίσω.

Ο Γκόρχαμ, επικεφαλής συγγραφέας της έρευνας του Πανεπιστημίου του Κορνέλ που περιγράφει το περίεργο φαινόμενο, σημείωσε ότι αυτός και οι συνάδελφοί του ερευνητές είχαν δει πολλά από αυτά τα «αδύνατα γεγονότα», για τα οποία ορισμένοι ήταν δύσπιστοι.

"Δεν ήταν όλοι ικανοποιημένοι με την υπόθεση" , είπε στο New Scientist .

Η απλούστερη εξήγηση για το φαινόμενο είναι ότι τη στιγμή του Big Bang πριν από 13,8 δισεκατομμύρια χρόνια, σχηματίστηκαν δύο σύμπαντα - το δικό μας και ένα που από την πλευρά μας τρέχει αντίστροφα με το χρόνο να πηγαίνει πίσω.



Φυσικά, εάν υπάρχουν κάτοικοι ενός πιθανού παράλληλου σύμπαντος, θα μας θεωρούσαν τους πίσω.

"Έχουμε μείνει με τις πιο συναρπαστικές ή βαρετές δυνατότητες", δήλωσε ο Ιμπραήμ Σάφα, ο οποίος εργάστηκε επίσης στο πείραμα.



Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα