Σάββατο 11 Απριλίου 2020

Ο πόλεμος λογικής και παράνοιας


Ο πόλεμος λογικής και παράνοιας

«Είσαι ένα ψεγάδι στο σχέδιο, Γουίνστον. Είσαι μια κηλίδα που πρέπει να σβηστεί. Δεν σου είπα μόλις τώρα πως διαφέρουμε από τους διώκτες του παρελθόντος; Δεν ικανοποιούμαστε με μιαν αρνητική υποταγή, ούτε ακόμα και με την πιο ταπεινή υποταγή. Οταν στο τέλος θα μας παραδοθείς, αυτό πρέπει να γίνει με την δική σου θέληση. Δεν καταστρέφουμε τον αιρετικό όσο μας αντιστέκεται. Οσο μας αντιστέκεται, δεν τον καταστρέφουμε ποτέ. Τον προσηλυτίζουμε, κυριεύουμε την ψυχή του, τον αναπλάθουμε. Εξαλείφουμε κάθε κακό και κάθε ψευδαίσθηση από μέσα του. Τον παίρνουμε με το μέρος μας, όχι μόνο φαινομενικά, αλλά πραγματικά με την ψυχή και το μυαλό του. Προτού τον σκοτώσουμε τον κάνουμε δικό μας.» 1984, Τζ. Οργουελ

***
Αυτές τις παράξενες μέρες, της καραντινάτης ζωής μας, το κόλλημα με το διαδίκτυο έχει πάρει διαστάσεις επικές! Όλοι προσπαθούν να καταλάβουν τι γίνεται, πόσο κινδυνεύουν, πότε θα βγούμε από τα σπίτια, ποιος προκάλεσε όλο αυτό το μακελειό η φύση, ξέφυγε από εργαστήριο, έχουμε βιολογικό πόλεμο ή μια ακόμα επιδημία κλπ. κλπ.

Ο πόλεμος μεταξύ λογικής και παράνοιας έχει χτυπήσει κόκκινο, όπου βέβαια κανείς δεν μπορεί να ξεχωρίσει που ξεκινάει η μία και που καταλήγει η άλλη. Ο καθένας μπορεί να πει ότι του γουστάρει. Είναι η στιγμή που μπορούν να πλασαριστούν τα πιο μεγάλα ψέμματα και οι οι πιο μεγάλες αλήθειες και οι φοβισμένοι άνθρωποι που τους εκτοξεύονται στην μούρη τους, τόνοι από τρομολαγνικές ειδήσεις, με δημοσιοκάφρους να αναμεταδίδουν συνέχεια εικόνες θανάτου, έχουν κλειστεί στα σπίτια ελπίζοντας να μην τους συμβεί το μοιραίο.

Τι όμως είναι απάτη και τι όχι;

Λίγο δύσκολο κανείς να μεταδώσει αλήθειες σε ένα πλήθος που συμβαίνει το εξής παράδοξο. Μπορείς να αναφέρεις πως π.χ. υπάρχει μια διεθνής τρομοκρατική οργάνωση που αποτελείται από πανίσχυρους μεγιστάνες που κάνουν παιχνιδάκια με τις ανθρώπινες ζωές, και που έχει εκτοξεύσει ένα θανατηφόρο ιό με σκοπό να κάνει ξεκαθάρισμα του πληθυσμού, οικονομικές ανακατατάξεις κυριαρχίας ή σχέδια για διάφορες μελλοντικές δυστοπικές κοινωνίες όπου η πλειοψηφία των ανθρώπων θα είναι απλά κρέας για σφάξιμο. Την ίδια στιγμή θα πεταχτούν ολόκληρα πλήθη απόλυτα «λογικών» οι οποίοι θα ονομάσουν κάποιον που λέει κάτι τέτοιο στην καλύτερη περίπτωση ψυχοπαθή στην χειρότερη πρακτοράκι που εξυπηρετεί κάποια αόριστα συμφέροντα.

Αυτοί οι ίδιοι που θα γελάσουν, θα κοροϊδέψουν, θα πετάξουν τόνους λάσπης στον «ηλίθιο» που λέει τέτοιες μαλακίες, είναι οι ίδιοι στο μεγαλύτερο μέρος, που πιστεύουν με απόλυτη βεβαιότητα και ευλάβεια, πως ένα φίδι έδωσε σε μια γκόμενα ένα μήλο κι εκείνη το πάσαρε στον δικό της να το φάει και αυτό προκάλεσε τη πτώση της ανθρωπότητας στο μεγάλο αμάρτημα!!!

Είναι εκείνοι που θεωρούν αυτονόητο πως πτώματα είναι θαυματουργά, πως μπορείς να δωροδοκήσεις μια εικόνα και να φτιάξει το χαλασμένο σου μάτι, πως ένα ποτήρι κρασί περιέχει σάρκα και αίμα, πως ένας τύπος πήρε μια πλάκα με εντολές από τον δημιουργό του σύμπαντος, και πως αν δεν είσαι καλό παιδί υπάρχει ένας τύπος με κερατάκια και ουρίτσα που θα σε τσιμπήσει με μια τσουγκράνα και θα σε πετάξει σε ένα καζάνι να γίνεις ξεροψημένη γουρουνοπούλα!!!!


Είναι εκείνοι που ψοφάνε στο γέλιο αν τους πεις πως τον πλανήτη κυβερνάνε αρπακτικά που μόνη τους τροφή είναι αυτός ακριβώς ο φόβος που εκτοξεύουν με κάθε τρόπο στην ανθρώπινη ψυχή και την ίδια στιγμή πιστεύουν πως μόνος κυβερνήτης είναι ένας παππούλης με άσπρα γένια που καθισμένος σε ένα αόρατο θρόνο πάνω από ολόκληρο το σύμπαν, σε βλέπει και σε επιβραβεύει ή τιμωρεί ανάλογα. Ο ορατός κυρίαρχος που κάθεται πάνω στο σβέρκο σου είναι συνομωσιολογία, ο αόρατος που δεν έχεις καμία αντίληψη του τι είναι, πέραν όσων σου επιβάλλει η κάθε θρησκεία είναι απόλυτα λογικό.

Επίσης μην ξεχάσουμε πως τα δώρα τα φέρνει ο Αγιος Βασίλης, το κουνελάκι του Πάσχα, και πως τα παιδιά έρχονται με τον πελαργό.

Φυσικά και υπάρχουν απίστευτες μπούρδες που κυκλοφορούν αυτές τις μέρες από ένα σωρό παλαβούς. Φυσικά υπάρχουν απάτες που στοχεύουν ακριβώς στο να πετάνε σκουπίδια σε κάθε δυνατότητα προσέγγισης της αλήθειας. Φυσικά υπάρχουν αθώα πρόβατα που μασάνε ότι χορτάρι διαθέτει ο χασάπης. Υπάρχουν κι ελάχιστοι σκεπτόμενοι που χωρίς να γνωρίζουν «μυρίζονται» πως κάτι δεν κολλάει καλά σε όλο αυτό το καρναβάλι.

Πως όμως να ξεχωρίσει κανείς την ουσιαστική πληροφορία από την απάτη ή την χωρίς ουσία μαλακία;

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ, ΣΚΕΨΗ, ΛΟΓΙΚΗ, αφού πρώτα ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.
Προσεκτική ανάγνωση ανακοινώσεων, αναφορών και γενικά κάθε σχετικής πληροφόρησης πάνω στο καυτό θέμα.

Ερχονται δύσκολοι καιροί κι ο τρόμος, η υποταγή, η χωρίς σκέψη τυφλή πίστη σε ότι ακούμε, η αναρώτηση για κάποια πράγματα που μας φαίνονται περίεργα αλλά όχι «απίθανα» και κυρίως η ψυχραιμία και η ήρεμη αντιμετώπιση όλων αυτών που συμβαίνουν και θα συμβούν, είναι οι τακτικές για να μην το χάσουμε τελείως και να μην είμαστε το απόλυτα χειραγωγίσιμο σφαχτό στην φάρμα των ζώων.

Πως ξεκίνησε και τι έλεγαν οι πρώτες αναφορές, τι διαφορά συνέβη στην Ιταλία (και όχι δεν είναι μια χώρα γέρων γι΄αυτό έγινε, γιατί εμείς έχουμε περισσότερους ηλικιωμένους), τι έχουν απογίνει στην Ιταλία εκείνοι που ήρθαν σε επαφή με 110.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα; Ασθένησαν, πόσοι και πόσο σοβαρά. 

Τι συμβαίνει με την αποτέφρωση; Γιατί έχει πέσει απαγόρευση της ελεύθερης έκφρασης στους γιατρούς και πρέπει όλα να ανακοινώνονται από κυβερνητικά στελέχη. Γιατί υπάρχουν τόσα βιντεάκια ψεύτικα και τόσες αναφορές ατόμων που σπέρνουν τον τρόμο και μετά μας λένε δεν ήταν αληθινό.

Και το σημαντικότερο ερώτημα. Πόσοι που πέθαναν από τον κορονοϊό, ήταν ΕΞ’ ΑΙΤΙΑΣ του κορονοϊου και δεν συνέβαλε απλά ΚΑΙ αυτός σε ένα ήδη καταβεβλημένο και καταδικασμένο οργανισμό; Στην Ιταλία βγαίνουν συνεχώς πληροφορίες πως στην καταμέτρηση των θυμάτων υπάρχουν τερματικοί ασθενείς, ασθενείς που ήταν σε κώμα, ασθενείς που είχαν εισπράξει μαζί και την εποχιακή γρίπη, ασθενείς που νοσηλευόντουσαν ήδη σε εντατικές, ασθενείς που έπασχαν από σοβαρότατες ασθένειες. Όλοι αυτοί είναι στους αριθμούς που διαβάζουμε.

Κατά την γνώμη μου ναι, έχουμε να κάνουμε με μια μεγάλη απειλή. Όμως τι μορφή έχει αυτή η απειλή; Ποιους χτυπάει; Τι σημαίνει μερικοί θα τον περάσουν σαν μια γριπούλα; Οι υγιείς; Μα αυτοί περνάνε έτσι κάθε γριπούλα οι δε ευάλωτοι πληθυσμοί κινδυνεύουν από κάθε ιό ή μικρόβιο σοβαρό που θα βρεθεί στο δρόμο τους. Τι διαφοροποιεί αυτόν τον ιό στ΄αλήθεια;

Είναι πολλά τα ερωτήματα και ο συσχετισμός τους με τα μέτρα που λαμβάνονται. Εν τω μεταξύ, ενώ όλοι είμαστε σπίτι για να προστατεύσουμε τους ευάλωτους ανθρώπους μας, πήγα προχτές στην λαϊκή και γινόταν της τρελής από παππούδες και γιαγιάδες που ούτε καν κράταγαν απόσταση ασφαλείας, ούτε μάσκες ούτε τίποτα. Το ίδιο και στις ουρές που περίμεναν να πάρουν τις συντάξεις τους. Λογικά τις επόμενες ημέρες θα πρέπει να περιμένουμε μεγάλη αύξηση στα κρούσματα σε αυτές τις ηλικίες γιατί αφού ο ιός είναι και στον αέρα, μια χιλιάρα δεν θα τον εισέπραξε; Έτσι δεν είναι;

ΤΗΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ. ΤΟ ΣΘΕΝΟΣ;

Η κυρία φτερνίστηκε. Ίσως να ήταν πιο ψύχραιμη η αντίδραση των γύρω της, αν είχε σκάσει κάποιος ταλιμπάν με αυτοσχέδια βόμβα, παρά αυτό. Σαν κουρδισμένοι κλόουν, πετάχτηκαν όσο πιο μακριά μπορούσαν, μόνο που δεν τσακίστηκαν. Η κυρία απλά φτερνίστηκε. Το βλέμμα των ανθρώπων αυτών μαρτυρούσε πως με αυτό και μόνο είχαν πάθει τέτοιο πανικό, σαν να ήταν μπροστά στο γιατρό τους και τους ανακοίνωσε πως πάσχουν από κάποια ανίατη ασθένεια.

Γι΄αυτούς όλους τους ανθρώπους και πολλούς άλλους έχει γίνει ολόκληρη προεργασία εδώ και πολλά χρόνια. Έχουν μάθει όλοι αυτοί πως από την ώρα που γεννιέσαι, είσαι άρρωστος. Κινδυνεύεις. Τίποτα δεν είναι βέβαιο στο αβέβαιο και ζοφερό αύριο. Είναι τα παιδάκια που έχουν καταπιεί ολόκληρη σειρά από μπουκαλάκια αντιβίωσης πριν καλά καλά βγάλουν το δημοτικό, για κάθε συνάχι, κάθε πονόλαιμο, κάθε βήχα που πέρασαν. Είναι τα παιδάκια που η μαμά πανικόβλητη σκούπιζε με ιώδια, οινοπνεύματα και τσιρότα την γρατζουνίτσα που έγινε καθώς έπαιζαν με την μπάλα.

Είναι ολόκληρες γενιές που δίπλα από εκτός από την αποθήκη τροφίμων, έχουν μια άλλη μικρότερη που είναι γεμάτη από διάφορα καλούδια. Χαπάκια για τις αλλεργίες, αντιπυρετικά, χαπάκια για τη ναυτία, τις ζαλάδες, τις διάρροιες, τον πονόλαιμο, τον στομαχόπονο, τις ταχυκαρδίες, την πίεση, τα αντιρευματικά, και αντιβιώσεις καλού κακού, καραμελίτσες που ξέρουμε την δοσολογία, και την ανάγκη να τις καταπιούμε μήπως και προλάβουμε το μεγαλύτερο κακό.

Είναι οι γενιές που αφού τις φουσκώσανε με όλων των ειδών τα σκουπίδια που ονόμασαν τροφή, αφού τις ποτίζανε με τόννους από φυτοφάρμακα, συντηρητικά και όλων των ειδών τα δηλητήρια, αφού τις μάθανε να μην μπορούν να κουνήσουν το πόδι τους από το σπίτι στο περίπτερο, αφού τους ετοίμασαν μια ζωή γεμάτη συνεχή αγωνία για το αύριο, που όλο και πιο σκοτεινό δείχνει, και έκαναν όλο το δυτικό κόσμο να είναι εν δυνάμει ασθενής από την κούνια του, ξεκίνησαν το παραμύθι της πρόληψης και διάσωσης.

Μια ολόκληρη βιομηχανία παρασκευής δηλητηρίων, από γη, αέρα και θάλασσα, πλούτισε ασύστολα πάνω στις πλάτες από τα προβατάκια, και στην συνέχεια κάνει μπίζνες με την πρόληψη και τις ασθένειες που η ίδια προκάλεσε. Φάε αυτό το σκουπίδι σε καθημερινή βάση, πρώτο κέρδος, επειδή το έφαγες κινδυνεύεις στο μέλλον να πάθεις αυτό και αυτό, οπότε καλό είναι να ξεσκίζεσαι στις εξετάσεις, τις αξονικές, τις μαγνητικές και κάθε είδους εξωτικό έλεγχο στην αποικία των αποβλακωμένων, δεύτερο κέρδος, κι επειδή άργησες να κάνεις αυτή τον έλεγχο …ουπς τη πάτησες, οπότε τώρα κάτσε κάτω από μαχαίρια, χημειοθεραπείες, ακτινοβολίες κλπ κλπ τρίτο χοντρό κέρδος.

Αυτοί οι άνθρωποι οι εκ γενετής ασθενείς, που έχουν καταντήσει να φοβούνται και τον ίσκιο τους, και κρέμονται από τα χείλη δημοσιοκάφρων και σοβαροφανών επιστημόνων που τους κουνάνε το δάχτυλο συνέχεια μέσα στην μούρη, ήταν έτοιμοι από καιρό να κλειστούν στα σπίτια. Να φορέσουν γάντια, μάσκες και να βλέπουν το συνάνθρωπο σαν υγειονομική βόμβα. Ηταν έτοιμοι από καιρό να υποκύψουν στην οποιαδήποτε ασθένεια γιατί δεν θυμούνται καν τι σημαίνει η λέξη σθένος.

Έμαθαν να είναι υποδειγματικοί καρπαζοεισπράκτορες κάποιου αφεντικού, δούλοι κάποιου θεού, κλαψομούνηδες για το κακό που συμβαίνει στην φουκαριάρικη ζωή τους, πεφτοσυνεφάκηδες σε κάθε τι που βγαίνει έξω από τις παρωπίδες του πλαστικοποιημένου εγκέφαλου. Έχουν είδωλα που κρέμονται από τα χείλη τους τι θα πουν, κι αυτά τα είδωλα είναι κάποιος αγύρτης πολιτικάντης που τους πλασάρει ξεδιάντροπα τα πιο μεγάλα ψέμματα, κάποιος παππάς που θα τους δώσει την αιώνια σωτηρία, κάποια ποδοσφαιρική ομάδα για να σκίζουν τις φανέλες, κάποια γελοία τηλεπερσόνα που παριστάνει τον φωτεινό παντογνώστη, τα διαφημιστικά σποτάκια που βομβαρδίζουν συνέχεια το μυαλό για την αγορά των άχρηστων, ή κάποιος δημιουργός καψουροτράγουδων για να πνίγουν το πόνο τους από την άτιμη την κενωνία…

Και ναι ο ιός, ο κάθε ιός πλέον μπορεί να είναι απόλυτα θανατηφόρος. Και ναι όταν ήμουν μικρή πέρασα στο πόδι, με μόνη διαμαρτυρία που η μάνα δεν με άφηνε να βγω έξω από το σπίτι, κατά σειρά μέσα 6 χρόνια, ιλαρά, μαγουλάδες, ανεμοβλογιά, κοκκύτη, ερυθρά και κάποια άλλη που δεν θυμάμαι τι ήταν, όπως και τα υπόλοιπα παιδιά στην γειτονιά μου και στο σχολείο μου. Έχω άπειρα σημάδια στα γόνατα από σκισίματα γιατί δεν είχα ησυχία, όλη μέρα στο δρόμο να τρέχω και να τσακίζομαι. Ούτε θυμάμαι αν έβαλα ποτέ ιώδιο ή αν απλά ξέπλενα λίγο το γόνατο και συνέχιζα το παιχνίδι.

Πέρασα εποχές που δεν είχαμε θέρμανση στο σπίτι παρά μόνο μια μικρή σόμπα, αλλά κατά περίεργο τρόπο γύριζα με το κοντομάνικο, δεν κρύωνα και δεν κρυολογούσα, ίσως η πρώτη φορά που πήρα αντιβίωση στην ζωή μου να ήταν μετά την πρώτη γέννα που έκανα για κάποια φλεγμονή. Και ναι υπήρχαν πολλοί άνθρωποι γύρω μου με ασθένειες. Πραγματικές. Οπως συνέβαινε πάντα κι εκείνοι θα έπρεπε να εξεταστούν να πάρουν τα φάρμακά τους να έχουν ιδιαίτερη φροντίδα, αλλά δεν άκουγες σε μια τάξη 16 χρόνων παιδιών τα 10 να έχουν πρόβλημα με θυρεοειδή, δεν άκουγες παιδιά του δημοτικού να έχουν χοληστερόλη, τριγυκερίδια και υπέρταση. Δεν έβλεπες αυτό το έγκλημα παιδάκια μικρά στους θαλάμους του τρόμου να γυρνάνε με τους ορούς στα χέρια.



Εγκληματίες που ασέλγησαν ασύστολα πάνω στην ανθρώπινη ζωή.

Αφαίρεσαν σιγά σιγά με τον πιο ύπουλο τρόπο στα κοπάδια των χειραγωγημένων ανθρώπων, το ΣΘΕΝΟΣ. Και τώρα είναι οι καλοί λύκοι που αφού τα έκαναν όλα αυτά, και ρήμαξαν τα ασφαλιστικά ταμεία, υποβάθμισαν τα συστήματα υγείας σε αποθήκες ψυχών που παρακαλάνε για λύτρωση, μας σώνουν από τις νυχτερίδες, τους πιθήκους, τα κοτόπουλα και τα γουρουνόπουλα. 

Οι πεφτοσυνεφάκηδες κατάλαβαν κατόπιν εορτής πως οι αγελάδες έτρωγαν την ίδια τους την σάρκα, πως τα κοτόπουλα ήταν σάπια, τα χάμπουργκερ δεν ήταν κρέας και οι ντομάτες ήταν σαν παραφουσκωμένοι μποντι μπιλντεράδες.

Έμαθαν πως τα λάδια μόνο λάδια δεν ήταν, τα γάλατα ήταν γεμάτα τοξίνες, τα φρούτα δεν είχαν πια γεύση, οι ζάχαρες ήταν δηλητήρια, τα αλάτια είχαν γυαλάκια και τα αλεύρια ήταν για τα σκουπίδια. Κι εκεί ακόμα γερή μπίζνα επάνω τους, με τα ιδιαίτερα τρόφιμα με τις τριπλάσιες τιμές επάνω για τους λίγους που βαστάει η τσέπη και δεν έχει ακόμα τρυπήσει. Αυγό για τους φτωχομπινέδες και δίπλα αυγό για τους ψαγμένους. Κολοκυθάκι για τα μπάζα και κολοκυθάκι μοσχομεγαλωμένο.

Εννοείται πως πρέπει να πεταγόμαστε στην άλλη άκρη μόλις κάποιος φτερνιστεί, γιατί με τι πράγμα να τον αντιμετωπίσουμε. Σωματικά είμαστε μεταλλαγμένοι, ψυχικά είμαστε χειραγωγημένοι σε φαινόμενα nocebo που ανακουφίζουμε με placebo τεχνικές. Μην πάτε πουθενά. Καθίστε σπίτι, γιατί ναι εκεί είναι η σωστή θέση. Η ελευθερία του να συναθροίζεσαι, η ελευθερία της κίνησης, της έκφρασης, η ελευθερία του να επιλέγεις τι να κάνεις στην ζωή σου, τι αγαπάς, τι ονειρεύεσαι και το ΣΘΕΝΟΣ να το αποκτήσεις θέλει πρώτα από όλα να το ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ.

Προς το παρόν ας πιστέψουμε αυτό που μας αρμόζει. Είμαστε σε μια ανθρωπότητα μολυσμένη, και η φυσική μας θέση είναι να είμαστε ικέτες για λίγα ψίχουλα σωτηρίας από τους πατερούληδες που εξουσιάζουν τις ζωές μας. Θέλεις να γυρίσεις στη κανονικότητα. Ποια κανονικότητα εννοείς; Αυτήν που ήσουν πριν; Αν είναι αυτό που θέλεις να κάνεις, όχι απλά είμαι σύμφωνη με τα μέτρα εγκλεισμού, νομίζω πως είναι και πολύ χαλαρά και κανονικά θα έπρεπε να είμαστε στους υπονόμους εκεί που έτσι κι αλλιώς μας κατατάσσουν αυτοί που με μεγάλη αγάπη θέλουν να μας σώσουν.

@Vasiliskos 12 / fantastikeskatastaseis.blogspot.com

terrapapers

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα